Ahojte žienky. Mužovi diagnostikovali oligoteratozoospermiu. Po užívaní Folandrolu, macy a iných vitamínových doplnkov sa mu po troch mesiacoch ešte zhoršil spermiogram. Z celkového počtu 13 mil. bolo 6 mil./ml živých, patológia 60 %, progresívny pohyb 15%. Aké máte skúsenosti/úspešnosť pri tejto diagnóze a IVF? Je šanca že pri tejto diagnóze nám poisťovňa niečo preplatí? Už sme objednaní do centra asistovanej reprodukcie Helios Martin za dva týždne. Ďakujem
@alexa1983 Ďakujem. Môj muž bol 2krát na spermiograme, po obidva razy tá istá diagnóza. Verili sme, že vitamíny pomôžu, zlepšenie stravy, ale nič. Ja som v poriadku, vajíčka sa tvoria, ovulácia prebieha, hormonálny profil OK. Môj gynekológ mi napísal do správy že doporučuje ICSI. Som zvedavá, čo nám povedia na klinike. Ako čítam, tak to bude asi dlhá cesta za vytúženým bábom.
@callisia Som zvedavá ako vyhodnotia spermiogram v Heliose. Bodaj by to bolo o niečo lepšie. Nejde mi do hlavy, že u nás sa to ešte po vitamínoch zhoršilo. Ani chorý nebol, nič.
@kvietocek1989 veľmi nečakaj lepšie výsledky, my sme išli z relatívne dobrými výsledkami a po ich rozbore sme skončili s výsledkom, že okrem počtu bolo všetko zle, vysoká patologia, zlý tvar, pomalý pohyb no všetko zle bral aj tribulus a nič žiadna zmena po troch mesiacoch a k tomu sa mu ešte aj znížil počet.
@bebotka a už ste podstúpili IVF?
@kvietocek1989 moj bral tiez tu macu a nic. Ale na spermiograme velmi zalezi aj v akom stave je muz, tie psychyka , unava robi svoje a dasie je strava chlapa , to vsetko ovolyvnuje spermie. Ale na ivf vam urcite pomozu. A neboj sa, niekomu vyjde hned prvy pokus - prvy vklad, aj takych tu je vela . Kazde telo je ine 👍🏽 Od schvalenia z poistovne, co maju na to 30 dni max ( ja mam union a oni poslali uz dva krat do 2 tyzdnov) to uz pojde rychlo 😉
@alexa1983 ja sa tiež snažím byť v psychickej pohode...dala som sa aj na jogu. áno psychika robí veľa, to máš pravdu. ja mám VZP poisťovňu. Ďakujem za povzbudenie 🙂
@kvietocek1989 hej boli sme dva krát, ale nepodarilo sa to tak sme to nechali tak tretí krát som do toho nechcela ísť, ako nie je to nič náročné dá sa to všetko zvládnuť, ale človeka to znechutí kolko do toho investuješ času, penazí a nič, tak sme sa rozhodli pre adopciu a popri čakaní v poradovníku som otehotnela normálne aj ked nám povedali, že s mužovými výsledkami nikdy prirodzene neotehotniem, a momentálne čakáme tretiu babu a muž nič iné nerozpráva, len že pojde dať reklamáciu Krajčovičovi 🙂
@alexa1983 my sme išli cez úrad práce, sociálnych vecí a rodiny tam dávaš žiadosť o zaradenie potrebuješ tam doložiť rozne potvrdenia z roboty o výške mzdy, od lekára či si psychicky schopný sa starať o dieťa, doklad o bývaní a už presne ani neviem čo všetko tuším sobášny lisť to ked dáte dokopy tak zanesiete tu žiadosť oni sa Vám tak za mesiac ozvu, že ste vhodný uchádzači no a musíte si dohodnuť psychologicku prípravu my sme ju mali v rámci toho úradu práce a soc. vecí, ale viem , že ju robia aj niektoré občianske združenia napr. Návrat, ale to mi máme daleko dochádzať, tá príprava bola 26 hodín s psychologičkou vyplnali sme rôzne testy, krestlili obrázky, vypytovala sa na rodinu,každé sedenie bola iná téma čo sa týka detí a výchovy.Začali sme v oktobri a skončili v marci ona potom vypracovala správu odporučila nás a na jej odporučenie nás zaradili do poradovníka.
@alexa1983 ono to záleží od kraja my sme nitriansky a tak nám povedali, že na bábatko do pol roka dva až tri roky, ale velmi by som sa toho nedržala, lebo my sme boli vyše dvoch rokov ked nás bol muž vyradiť z poradovníka a tolko len povedla, že ešte by sme tak lahko neboli dostali
@kvietocek1989 ahoj, ja by som už kadeaké pokusy neskúšala na SR..boli sme v Heliose MT, ale druhé IVF sme riešili už rovno v Reprofite v Brne..skús mužovi nasadiť D vit., selén, zinok a L-carnitín..
@janulino ďakujem, on už tieto všetky vitamíny berie od leta min. roku a ešte horšie...tak uvidíme čo povyšetrujú v Heliose....ale ten Reprofit beriem na vedomie. ako to potom funguje s hradením keby že ideme do Čiech?
Ahojte viete mi povedat je vhodni spermiogram na prirodzene otehotnenie pri takichto hodnotach spermiogramu?
Ph-8
Farba-mliečna
Objem-0,4 ml
Početnost-50%
Tažnost-0 mm
Početnost-2 mil/ml
Leukocyty-hojne
Podla vas aka je tato diagnoza?gynekolog mi nič ne visvetlil len tolko že možem prirodzene otehotniet ale dlho by to trvalo a mužovi odpručil užit folandrol.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@kvietocek1989 ahoj, moj muz to ma. Poistovna nerobi problem pri ivf. Ale priprav sa, ze nepreplaca sumu😂 iba ti akoze “prispeje”. Pri umelom a tychto spermiach je dobre vybrat metodu oplodnenia icsi a picsi, tj napichanie vajicko so zdravou spermiou. Za to sa priplaca navyse. Inak sa to robi ze na odobrane vajicka od teba, vyleju muzove spermie a caka sa ci nieco oplodnia, pri metodach isci a picsi vyberu 1 vajko a 1 spermiu a oplodnia a tak dalej s ostatnymi. Vyssia sanca ze budes mat embrijko . My ivf riesime 4 roky, na SR sme zabili 3 roky a nic, tu je to iba o peniazoch, odisli sme do Brna Reprofitu a vysiel nam hned prvy vklad, bohuzial v 9 tt sme o to prisli, ale to uz nie je ich chyba 🙂 Zatial nas to cele vsetko za tie roky vyslo na cca 10 tis.