Oligoasthenoteratozoospermia a IVF

veronika_07
22. mar 2019

Ahojte dievcata, mate prosim nejake skusenosti s dg. vyssie u vasho partnera a s IVF? Dakujem krasne vopred za vase spravy🤗🍀😘

katusikkk
22. mar 2019

@veronika_07
Dopadlo neuspesne.

veronika_07
autor
22. mar 2019

@katusikkk to mi je luto :( skusili ste vklad viackrat? A kde ste boli?

katusikkk
22. mar 2019

@veronika_07
Fercicent.Iba raz sme boli.Nevadi.Kazdy ma asi ine poslanie na tomto svete🤗

veronika_07
autor
22. mar 2019

@katusikkk asi tak. Super, ked to tak vnimas🤗😘

katusikkk
22. mar 2019

@veronika_07
Clovek vzdy caka,ze sa stane zazrak,ale cakas mesiac,dva,pol roka,dva roky... a potom uz nezostava ,len to prijat.Mala som pocit,ze moj zivot nebol nic len ms,sledovanie ovu...cakanie po ovu,kvanta vitaminov,vysetreni,Ivf a opat vysetrenia....Vykaslala som sa na vsetko.Co ma prist pride.Mne uz taha na 40 a zivot je prilis kratky nato ,aby som sa utapala roky v tom co mi mozno nie je sudene.Je milon veci kde som mozno viacej v zivote potrebna.❤Ale nadej treba mat v srdci stale.😘

wodanka
22. mar 2019

@veronika_07 manzel mám túto diagnózu a za sebou mame sériu neúspešných IVF

minutka
22. mar 2019

mm ma tuto diagnozu potvrdenu 2x (car na SR i v CR). vraj ja ani nemusim ist na laparku,bo pri takejto diagnoze aj tak prirodzene nepocneme.ja som vsak po rokoch isla (kvoli cyste).urobili mi aj drilling. ten mi pomohol. na 1.x som zostala tehotna. od vtedy mam na CAR svoj nazor.

bubinko1506
22. mar 2019

Moj ma tiež túto diagnózu. V jednom CAR mi tiež tvrdili, že laparku nepotrebujem a ani nejake moje dôkladne vyšetrenia nie sú potrebné. V druhom hneď porobili vyšetrenia aj mne, poslali ma na laparku. Máme za sebou 2x IVF a podarili sa nám dvojicky😍

minnonnka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jajawka
22. mar 2019

Diagnoza potvrdena v 2 centrach - trikrat som prirodzene otehotnela. Prvykrat sice potrat v 8. tyzdni, potom rocna dcerka a teraz som opat tehotna.

katusikkk
22. mar 2019

To,ze niekomu zistia oligo.. raz a po 3 mesiacoch opat este nic neznamena.Aj po 42 km behu moze byt presne takyto vysledok.Niekto povie.Mal som tu diagnozu a po vitaminoch o 2 mesiace uz bolo vsetko ok.Taky clovek tu diagnozu v zivote nemal.To bol len docasny stav.Preto to treba sledovat dlsie...Tak isto hra rolu vek zeny,jej zdravotny stav..20 rocna moze mat vajicko pri ovu plne 12 x do roka,40 rocna mozno 4 x.A stane sa ze jeden mesiac praju vsetky planety a jedna zdrava spermija sa prave zatula k zdravemu vajicku🤗

veronika_07
autor
22. mar 2019

@bubinko1506 skvele. My by sme si tiez zelali velmi dvojicky 😍 Zo ❤ blahozelam vam vsetkym, ktore ste sa dockali. Nam dal pan doktor 5 % sancu na prirodzene teho. Vraj zazraky sa deju a mozno o 2 tyzdne prideme s || ciarkami 😊 no sme pri zemi s manzelom. Za 2 roky sme toho pobrali celkom dost. Hlavne ja. Inofolic, Femibion, vitaminy od GS, kyselinu listovu denne popri vsetkom, vit. C, gynex atd. Manzel bral Folandrol, vit. C, tekvicove semienka a olej som pridavala do vsetkeho a avokada sme pojedli tiez dost. Mame ist este na kontrolny spg, no povedal, ze moze byt o nieco lepsi vysledok alebo este horsi. U mna vyzera byt vsetko ok. Mam 31, tak verim, ze sa nam podari s IVF coskoro. IUI nam vobec neodporucal pri tejto dg. Vzali nam obom krv na vsetko mozne, zaciatkom aprila ideme pre vysledky a na ten kontrolny spg. Tak uvidime, co bude dalej

veronika_07
autor
22. mar 2019

@jajawka blahozelam a vela stastia pri dalsom babatku🤩🍀❤

veronika_07
autor
22. mar 2019

@minnonnka super😍Tesim sa z kazdej pozitivnej spravy. Dodava mi to silu a vieru 😘

veronika_07
autor
22. mar 2019

@wodanka je mi to luto😔Vyskusali ste aj viac centier? Mame znamych, ktorym sa babo podarilo po x IVF a teraz sa im podarilo druhe babo prirodzene. Zazraky sa deju🤗

veronika_07
autor
22. mar 2019

@minutka to je skvele, ked nakoniec teho prislo samo 😊 u mna nevidel lekar ziadny problem, preco by som nemohla otehotniet. Zistovali sme, ci ovulujem a bolo vsetko ok. Ostaval uz len manzelov spg. Z kazdej strany pocuvam o autoimunitnych ochoreniach a s tym spojenym problemom otehotniet alebo donosit babatko plus velky problem u viacerych muzov so spg bez ohladu na vek. Som rada, ze dnes sme o nieco mudrejsi a da sa nam pomoct.

minutka
23. mar 2019

@veronika_07 3 gynekologovia tiez tvrdili ze ovulujem. Mala som vela vysetreni za sebou. Vsetko ok. Mne vajicko vzdy vzniklo a na folikulometetrii sa ukazalo ze ovulka je. Aj hlien bol. Ale pre hrube steny vajecnika sa nikdy neuvolnilo a nemohlo byt oplodnene. A to sa inak ako laparoskopicky neda uvidiet. Absolvovala si aj toto vysetrenie? Ja mam dnes 33r,nas zazrak 7 mes a v maji 10.vyrocie svadby. Sme sa nacakali 🙂 nadej zomiera posledna

veronika_07
autor
23. mar 2019

@minutka veru, nadej zomiera posledna😊 po takom cakani sa o to viac tesite z maleho zazraku a vazite si, co mate doma a aj to, co je medzi vami manzelmi. Mne je smutno, ked vidim rodiny, kde sa spravaju k sebe velmi skaredo, kde deti kvoli tomu trpia alebo sa im nedostava tolko lasky. Take pary asi vacsinou ani nevedia ako k babatku prisli a tak sa aj spravaju. Co sa tyka toho lapar.vysetrenia, tak doteraz som o nom nepocula a ani moj gynek, a tiez gynek v CAR to nespomenul. Hovorili ked tak len o vysetreni priechodnosti vajickovodov, co povedal naposledy lekar v CAR, ze to by ma vraj zbytocne trapil, ze s takou dg.manzela by sa spermie aj tak nedostali tam,kde maju. Cakame na vysledky krvi a dalsi kontrolny spg. Manzel neberie nic extra. Nadalej sa zdravo stravujeme, cvicime, nefajcime atd. No urcite sa na to vysetrenie najblizsie opytam. Dakujem 😘

minutka
23. mar 2019

@veronika_07 to povedali v car aj mne. A nemali pravdu. Laparoskopickou operaciou mi okrem cysty urobili aj drilling-ten mi pomohol, “prefuky”-zistili ze vajickovody su ok priechodne a kamerou pozreli ci nemam zrasty v maternici. To bolo tiez ok. Tieto veci mozu branit otehotneniu s su viditelne iba operacne. Inak problem nezistis (ak je). Nic ma nebolelo, menzes pravidelny, vajicka vznikali. Mm mal tuto dgn opakovane zistenu po 3 rokoch. Cize nie iba raz. A aj tak bol problem u mna. Steny vajecnikov mi mozu zas zarast. Dr nevedia ci mi dierky v nich vydrzia rok ci pat. No laparky by som sa uz nebala. Aj pre strach som ju odkladala. No fakt to bola malina. Skus googlit viac o drillingu. Drzim palce

veronika_07
autor
23. mar 2019

@minutka dakujem pekne🤗 Pogooglim urcite. Tiez by som este rada skusila aj ine formy ako rovno IVF. Zaciatkom aprila ideme opat do CAR, tak sa popytam na to. Ja sa nebojim takych zakrokov, ktore neublizia, ale pomozu dozvediet sa viac. Chcem vediet na com som, na com sme obaja. Pre manzela to bola dost rana pred par dnami, ked sme si vypoculi zaver spg, no spolu to zvladneme. Snazim sa byt silna a situaciu zlahcovat. Dnes naozaj tie statistiky su stale horsie. O chvilu uz bude asi kazde babatko zazrakom a nie "nahodou", ci "nehodou" 😏

janulka257
25. mar 2019

@veronika_07 Kamarátka 2x neúspešné IVF, nakoniec otehotnela spontánne ❤️

katulka0000
29. mar 2019

Nám sa s touto diagnózou podarilo ET IVF ISCI na 1x. Ale ja som mala 29 a žiadnu diagnózu

veronika_07
autor
29. mar 2019

@katulka0000 dakujem Katka a blahozelam🤗❤Ja mam 31 a zatial tiez bez dg. Prave cakam na vysledky imuno-alergo, v utorok vysledky z krvi v CAR. Snad bude u mna vsetko ok a budeme mat podobny scenar

micka11119911
29. máj 2019

@katulka0000 my rovanko.. diagnóza ta ista co uvadza autorka spg a ja v poriadku 🙂 verim ze budeme mat tiez šťastie a hned prve ivf et bude úspešne

katulka0000
30. máj 2019

@micka11119911 treba myslieť pozitívne 🙂

babo44
29. dec 2021

Ahojte niekto úspešne ivf s touto diagnózou? 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre