OHSS po transfere je naozaj takmer isté tehotenstvo

linda9999
2. mar 2021

Ahojte dievcata, chcem sa s vami podelit o radost ktoru dnes prezivam po tom ako mi z centra oznamili ze sa to konecne podarilo, ale hlavne povzbudit vsetky, ktore prezivate male peklo zvane ohss... Za tie 2 roky snazenia sa o babatko som na tejto stranke nasla vela podpory, utechy a cennych rad, takze viem, ake je to v tych bezutesnych chvilach plnych neuspechov a sklamani dolezite. Po 2 neuspesnych IUI sme sa rozhodli ist do IVF a hoci to nie je pre mna uplne lahka cesta, teraz samozrejme nelutujem 🙂. Po odbere vajicok sa mi spustil dost neprijemny ohss ktory vsak kazdym dnom ustupoval. Vravi sa ze ak je ohss po odbere je dost pravdepodobny aj po transfere. Ja som s tym vsak moc neratala a tyzden po transfere to naozaj prislo a aj horsie ale neverila som doktorom ze je to najpravdepodobnejsie zaciatok tehotenstva. Takze tomu uz mozte verit, ja som zivy dokaz a len tolko, ze co sa na prvy pohlad moze zdat ako prekliatie vacsinou byva pozehnanim 🙂 Tak vela vela zdravia a stastia za snom kazdej zeny 🙂pvajicok

tamara456
2. mar 2021

gratulujem 🙂 ak sa môžem spýtať v ktorom centre ste boli?

linda9999
autor
2. mar 2021

Gynfiv Zilina 🙂 a urcite odporucam, skvely tim a mam tam pocit, ze im na cieli a zdravi pacientky naozaj zalezi...

andrea_r016
3. mar 2021

@linda9999 jeeeej gratulujem <3 ako si mala cyklus ivf? Kedy si zacala stimulku a ake lieky ti davali? Kedy si mala odber a kedy vklad?

linda9999
autor
3. mar 2021

Jejda no tak to je pekna rejapitulacia, ale rada si to veru zhrniem. Takze cyklus mi zacal 5.2, den predtym som spinila. 7.2 som zacala pichat bemfolu v plnej davke a tusim som to pichala teda manzel :D 9 dni, potom ovitrelle, v stredu 17.2 som mala odber a v pondelok sup, nasa jedina ale krasna blastocysticka sa u mna zacala udomacnovat 🙂. To chcem tiez podporit vsetky dievcata ze jedno embryjko naozaj staci. Nam sa z 19 vajicok oplodnilo 5- 4 cez ICSI, 1 klasika, na 3. den sa este vsetky pekne vyvijali a ked som prisla v pondelok na vklad, tak bum, zostala 1. Zrutila som sa tam, cely vklad som prerevala. Zbytocne! Teste sa z toho 1 embryjka! Mne to tam vsetci hovorili ale emocie si so mnou robili co chceli. Takze vklad 22.2 takze som zvedava ci sa mi este nerozrastie 🙂 no a 9 dni na to ten vytuzeny telefonat

mikasz
3. mar 2021

@linda9999 krasa, gratulujem,nech pekne pokracujes dalej 😉

tessa04
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
linda9999
autor
3. mar 2021

Dakujem dievcata velmi 🙂

linda9999
autor
3. mar 2021

@tessa04 krasne, takze si uz uzivas druhy trimester? Babenko prides potom asi ukazat do Gynfivu?

nafka0483
3. mar 2021

@linda9999 Ako myslis to, ze ked je OHSS po odbere, tak je pravdepodobne, ze bude aj po transfere? Ved medzi odberom a transferom sa uz vajecniky nestimuluju a ak raz odoznie OHSS po odbere, tak aky dalsi moze nastat po transfere?
V zivote som o tom nepocula a nedava mi to zmysel podla toho co viem, tak ma zaujima ci by si to mohla vysvetlit 🙂

mikasz
3. mar 2021

@nafka0483 ak ides na et, tak medzi odberom a transferom je 5dni. To sa vajecniky nestihnu ukludnit ked je rozbehnuty ohss. Ked sa vklad podari, tak vplyvom hormonov sa moze este zhorsit

nafka0483
3. mar 2021

@mikasz Jaaj tak to ano, jasne. Ja som to pochopila tak, ze po transfere nastane akoby druhykrat. Ale jasne, ked je to stale ten jeden, ktory sa zhorsi, tak to samozrejme dava zmysel.
Potom ma ale prekvapuje, ze pri OHSS lekar "dovolil" ET. Co viem, tak vtedy to neodporucaju, ze to nie je bezpecne a radia ist radsej do KET.

mikasz
3. mar 2021

@nafka0483 hej, vacsinou nedovolia robit hned vklad, tiez ma to prekvapilo... 🤷🏼‍♀️

nafka0483
3. mar 2021

@mikasz Hlavne, ze to autorke vyslo 🙂 🙂

miirka123
3. mar 2021

je to je super mne odložili pre OHSS vklad, lebo mi lekár hovoril, že môže to po otehotnení ženu aj zabiť, že on do takého rizika nepôjde a neviem si predstaviť ani že by mi to vtedy dávali. Bolesti vaječníkov, brucha a celá som bola po tých hormónoch rozhádzaná. Dali sme si dva mesiace pauzu a veľmi mi to psychicky pomohlo 🙂 Teraz sa tešíme z dvoch čiarok tiež 🙂)))

linda9999
autor
3. mar 2021

Mne ohss do vkladu prakticky odznel. Pred samotnym vykonom doktor skontroloval vajecniky a hoci boli mierne zvacsene, nebolo to natolko, aby sa vklad odlozil. Myslim si, ze je dolezite doktorovi doverovat.

nafka0483
3. mar 2021

@linda9999 A potom co ti OHSS odznel a urobili transfer, tak si po transfere zasa mala OHSS? Zas sa vajecniky nejako prebudili, nastimulovali, alebo ako to myslis?

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre