Odobratie nezrelých vajíčok a ich dozretie mimo tela

wifina
11. sep 2012

Ahojte, potrebovala by som poradiť, lekári nám odporúčajú IVM - odobratie ešte nezrelých vajíčok a ich dozretie v inkubátore, máme pred 1 IVF, ja mám silné PCO. Máte niektorá skúsenosti? Napíšte mi prosím všetky skúsenosti, postrehy, či už vaše alebo kamarátok, rodiny, najmä ak máte za sebou aj iné IVF a viete to porovnať. Ďakujem za všetky odpovede.

rosienka
14. sep 2012

Ahoj wifina! Vela by som si od toho neslubovala, najlepsie dozreju vajicka prirodzene, priamo vo vajecniku. Radsej by som sla do minimalnej stimulky, ked mas nabeh na PCO. Budes mat sice menej, ale prirodzene dozretych vajicok. Mne sa pri poslednej IVF snazili dve nie celkom zrele vajicka potom v miske dozriet, ale vela z toho nebolo. Najlepsie bolo to, co by aj tak v tom cykle dozrelo a je z neho dcerenka. To druhe vlozene odislo po 9 tt :(

ondre
12. dec 2012

@wifina Ahoj Mozem vediet ako si dopadla,ci si nakoniec sla na IVM? ja mam po OPU a cakama vlozenie-tiez metoda IVM. Mam anovulacnu cikly a vajicka mam velmi chore. skusily sme uz vsetko a toto je nasa posledna sanca. budem cakat na odozvu

piefunko
2. okt 2013

ahojte, skusim ozivit tuto temu, najdu sa tu kocky po ivm? ake su vase skusenosti? podarilo sa vam otehu? nas to caka tiez, momentalne cakame na schvalenie od poistovne 😅

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre