Odobratie a zmrazenie vajíčka

stanifi
2. okt 2015

Prosim poradte. Mam 7 rocnu dceru ktora prisla bohuzial postupne o oba vajecniky ( maternicka jej ostala) a rozmyslam o odobrati mojich vajicok a zmrazeni. Bolo mi povedane ze v buducnosti by deticky mohla mat no bohuzial len z darovaneho vajicka. Ako postupovat. Ci staci ist za gynekologom? Mate s tym skusenosti? Ako dlho mozu byt zmrazene... Diky 🙂

tova
2. okt 2015

ci by nebolo lepsie po psychickej stranke aby mala deti od darkine (moze si vybrat darcu) aby jej neprislo blbe ze si porodila surodenca, aj jej muzovi, a ak by malo nahodou nejaku chorobu/vadu nevycitala ci nie preto, ze bolo mrazene 30r. a co ak bude v nadeji ze ma tvoje mrazene vajicka a p 30r. budu uz nekvalitne, zle sa rozmrazia alebo jej telo ich neprijme?

stanifi
autor
2. okt 2015

@tova ved ak by neprijalo tak potom uz ldn darca. Co som citala tsk ze najlepsie sa prijmu vajicka pribuzenske -matka,sestra. No druha mala mi ma dva no bohvie co bude o dakych 20 rokov. Preto rozmyslam nadomnou kym som mlada (30)

elanor
2. okt 2015

tak pokial viem darovanie je anonymne. Aspon teda neviem o moznosti vlastneho vyberu darcu, alebo ze dacra si vyberie komu daruje...

elanor
2. okt 2015

ak by to aj bolo mozne, no ja neviem ci to je to uplne dobry napad. Keby mala tvoje tak si porodi surodenca, ak sestrine tak porodi neter alebo synovca. Aby to potom nerobilo v rodine zlotu. A este druha vec, je otazne ci s takym niecim vobec bude suhlasit jej buduci manzel. Ved ten bude mat do toho tiez co povedat. Co ak sa ona za cely svoj zivot uplne na predstavu, ze raz bude moct mat deti, lebo jej ty ci sestra darujete vajicka a potom jej manzel s tym nebude suhlasit?
Osobne by som asi skor prijala vajicko od cudzej darkyne, ak by som nemohla mat svoje, pre mna je to toeria nemsieho zla... MOzes sice namietat, ze je to uplne cudzia zena, bohvie co je to za osobu, ale tie zeny su preverovane, robia im vsetky vysetrenia, geneticke testy... Takze podla mna sa neni coho obavat....

tova
3. okt 2015

@elanor v zahranici sa darca aj vybrat, a o takych 20r. sa to bude moct dat aj na sk, a bude mozno nieco novsie.

stanifi
autor
3. okt 2015

Diky. No takto som nad tym vobec nerozmyslala... Keby sa dalo,darovala by som jej aspon jeden vajecnik no to sa zatial co viem neda...

sardinka32
3. okt 2015

Fuu...na Tvojom mieste by to aj mne napadlo. Ked tak nad tym uvazujem, kebyze som ja nemohla mat deti, tak by som asi radsej pouzila vajicko od mojej matky, ako od cudzej zeny o ktorej nic neviem (genetika, povaha, choroby...). To kolko vydrzia takto odobrate vajicka nemam ani šajnu, ale ak by sa to dalo a vydrzali by, mozes si ich nechat odobrat a potom uz to rozhodnutie ci ich vyuziju nechat na dceru a jej manzela. A za xy rokov mozno bude aj u nas schvalena legislativa, ktora to bude povolovat. A keby aj nie, vzdy sa da vycestovat do zahranicia a tam to mozne je.
Treba v tom hladat aj pozitiva, je schopna vynosit dietatko. Hoci som minule v nejakej relacii videla, ze v USA matka vynosila dieta svojej dcere, cize aj toto sa niekde da. U nas je to prisnejsie, ci je to dobre alebo zle...zalezi od uhla pohladu. Tvoja dcera, hoci jej to v dospelosti bude isto ľuto, s tym bude viac uzrozumena ako napriklad zena, ktora sa rozhodne otehotniet niekedy okolo tridsiatky a az potom zisti, ze deti mat nemoze.
@stanifi

stanifi
autor
4. okt 2015

@sardinka32 manzel je nazoru ze by bolo dobre dat si odobrat a zmrazit a ako pises moze sa sama rozhodnut i ked viac by sa mu pacilo vajicko darovane od sestricky. Lebo ze takto tam nebudu ziadne jeho geny. Co ma sice pravdu no bohuzial stalo sa co sa stalo. Skrutil sa jej najprv jeden a po roku druhy vajecnik a nasledne odumrel. Co uz. Museli ust von.
Asi zajden za mojim gynekologom a poradim ss este s nim...
Dakujeeeem.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre