Očkovanie na tetanus, HyFoSy - IUI

heltova9
22. aug 2023

Ahojte prosím vás mám sa objednať do 10dni na očkovanie proti tetanu, ale mám ísť na Hyfosy, môže to mať nejaký vplyv na to? A potom možno v krátkej dobe aj na iui. Bojím sa až na nepošlu kade ľahšie, keď poviem že mám očkovanie čerstvé ..

camelie12
22. aug 2023

Skuste zavolat do vasho CAR-u, kde chodite a informujte sa ohladne toho, ci to ma vplyv na vysetrenie (podla mna nie, kedze sa tam kontroluje priechodnost vajickovodov). Aj ja som absolvovala Hyfosy (konkretne v Gynfive v BA).

Drzim vam palce!

camelie12
22. aug 2023

Podobna situacia a odpoved od pana doktora Harbulaka (zlaty doktor) z Gynfivu.

https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/poradna...

tanyan
22. aug 2023

Prečo sa máš do 10 dní objednať na očkovanie proti tetanu?

ja_mama
22. aug 2023

A keby ti povedali, ze musis napr pockat tak by si sa nedala zaockovat? Tetanovka je predsa dolezita, to nie je banalne ochorenie....ked by si mala uraz (bodna/hlboka rezna rana) tak by ti tu tetanovku supli urcite aj v tehotenstve ak by si nebola preockovana. Radsej sa teda daj zaockovat cim skor a budes mat pokoj. Je to neziva vakcina, nic tam nehrozi max tak bolest ramena.

heltova9
autor
22. aug 2023

@tanyan bola som na preventívnej prehliadke a kázal do 10 dní sa objednať

heltova9
autor
22. aug 2023

@camelie12 ďakujem veľmi pekne 🙂

heltova9
autor
22. aug 2023

@ja_mama samozrejme , že sa dám zaočkovať, len som chcela vedieť či nemá niekto skúsenosť s tým, že či to nebude vadiť.

tanyan
22. aug 2023

@heltova9 Myslela som či je to nejaký akútny stav. Nevidím dôvod na takéto tlaky pri štandardnom preočkovaní. Mne minule povedala obvodná 3 roky po odporúčanom intervale, že by bolo treba preočkovať.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre