Ahojte rozmyslam uz nad kadečím kde by mohla byt chyba …po neúspešných vkladoch sme si v 3 ivf dali vysetrit genetiku embryi..nechcem aby to vyznelo zle (samozrejme som štastna ,že geneticky su v poriadku ) ale ked bolo tolko vkladov neúspešných ,myslela som ,že bude chyba v embryiach ,čo chvala bohu nieje tak..teraz rozmyslam co by mohli byt za tym čo este spravit ake výsetrenie ..mame genetiku paru ,repro ,hematku ,genetiku embryi…Dočítala som sa o NK bunkách ze aj to moze byt problem ..to samzistuje na reproimunologi nie ?to mam asi dobre ale este ze aj z maternice ??? Ma s tym niektora skúsenosť ? Ďakujem
@s_o_n_i_k_e ďakujem tak asi im to teda poviem ? Ci minto nespravia ?aky je to zákrok ? A co vlastne spôsobujú tie NK bunky ? Ďakujem ti za odpoved
Uterinné NK bunky (uNK) sú špeciálne imunitné bunky, ktoré sa nachádzajú v maternici. Ich hlavným účelom je zabezpečiť správne zakotvenie embrya do maternice a podporovať vývoj placenty. Tieto bunky sa vyvinuli, aby udržiavali zdravý a vyvážený prostredie v maternici, čo je nevyhnutné pre úspešný vývoj plodu.
Podľa toho čo mi lekár hovoril, ak je imunita moc v maternici, tak ako keby maternica zabije embryo, berie ho ako votrelca, prehnaná obranyschopnosť v maternici, že potom sa dávajú nejaké lieky na utlmenie, aby sa embryo dokázalo udržať.
Určite by som do toho išla, je to niečo ako hysteroskopia odoberú vzorku a čakala som na výsledky.
Ahoj, ja som mala zvýšené NK bunky proti trofoblastu, zisťovali mi ich z krvi tesne pred ET, ktorý nedopadol. Následne som podstúpila liečbu na imunologii v Prahe (štandardná schéma - 8 týždňov užívanie kortikoidov na potlačenie imunity, ja som užívala Medrol). Potom nasledovala kontrola krvi, NK bunky sa znížili len veľmi málo. Ale skúsili sme Ket, v prirodzenom cykle. Plus do toho som dostala 3 infúzie intralipidov, preventívne Clexane a samozrejme progesteron. Ket vyšiel a ja som v užívaní všetkých týchto liekov a injekcii pokračovala do 14tt. Teraz vedľa mňa leží skoro 8 mesačný zázrak ❤️. Držím palce
@black_widow ahoj, prosím ťa kde v Prahe si riešila tu reproimunologii?
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
mne odber NK buniek z maternice urobili v CAR a od nich priamo išla táto ponuka na vyšetrenie a súhlasím, mne v CAR sami povedali, že NK bunky v maternici môžu byť úplne s iným výsledkom ako budú z krvi. NK bunky v maternici majú svoj svet, je to ako štát v štáte, tak ak sa dá určite by som do toho išla 🙂 Držím palce!