Ahojte. Je tu niekto komu sa podarilo otehotnieť i po vložení embrya v nižšej kvalite - 2, 2- ?
Ahoj, ja som po 2 vkladoch kde som mala embrya v špičkovej kvalite a bez úspechu.. teraz mi ostali 3 embrya na 2 vklady horšej kvality .. práve teraz ma čaká 3 KET s jedným embryom a na 4KET mám naraz 2 kvôli tej kvalite takže tiež ma zaujíma táto otázka.. my máme všetky vyšetrenia v poriadku len tie embrya sme nedali na genetiku bojím sa že práve tam bude chyba 🤷🏻♀️
Kvalita embrya je dosť subjektívne hodnotená, jeden embryológ by mu dal inú známku ako druhý. Veľakrát sa spolu radia. Ak embryu chýbajú fragmenty, tak sa rozhodujú, či má vôbec zmysel ho zmraziť, to je presne tých pár embryí, ktoré nemusia prežiť rozmrazenie. Každopádne, embryológ mrazí iba perspektívne embryá. Tak mi to vysvetľovala naša embryologička. Ešte dodám, mňa sa sestrička pri KET pýtala, koľko mám embryí a ja že tri ale tretie je slabšej kvality a povedala, že tie bývajú najväčší bojovníci 🙏 Ja som tehotná po prvom vklade, tak ešte mám dve embryá zmrazené 🤍
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Vizualne hodnotenie embrya vypoveda malo o tom, ci bude uspesne, pokial nerobite genetiku a nemate potvrdene, ze su chromozomalne v poriadku.
Deti sa rodia aj z horsie hodnotenych embryi, nie je vzdy pravidllm ze sa ujmu tie "najlepsie".