Nižšia hladina estrogénu a nižšia hranica AMH

monicad
8. apr 2024

Je tu niekto,komu sa podarilo otehotnieť pri nižšej hladine estrogénu a nižšej hranici AMH? Gynekologička mi povedala, že už nám len odporúča ísť do centra. Spermiogram ma muž v poriadku.

rurutiax
8. apr 2024

čo je nižšia hranica? Pokiaľ by ti gynekologička odsledovala ovuláciu a nasadila estrogén, nevidím problém prečo by sa nedalo prirodzene otehotnieť s jej pomocou.

monicad
autor
8. apr 2024

@rurutiax 6 mesiacov som brala estrogen,progesteron a nepodarilo sa. Hodnoty neviem,len mi povedala, že je to zlá správa a ak chceme ,aby čo najskôr sme išli do centra. Jedno dieťa mám v 39 a za 3 roky sa mi nepodarilo otehotnieť. Už som zúfalá...

rurutiax
8. apr 2024

@monicad Folikulometriu ti robila? Ak už nepomôže ani to, tak už len centrum bohužiaľ. 3 roky je dlhá doba. My sme išli do centra po roku.

monicad
autor
8. apr 2024

@rurutiax Áno,folikulometriu robila. Mala som krásne folikuly,okrem tabletiek som brala aj shatavari. Odkedy som začala brať,folikuly boli ešte väčšie. No nepodarilo sa. A tebe sa podarilo IVF?

rurutiax
8. apr 2024

@monicad Podaril sa prvý IVF cyklus a hneď aj prvý vklad, už mám doma dcérku. Odporúčam ísť do toho centra, gynekologička vám už nevie pomôcť a týmto strácate len čas. V centre sa tomu rozumejú.

monicad
autor
8. apr 2024

@rurutiax Môžem sa opýtať ako dlho trval celý proces? A kde ste boli?Stratila som už 3roky. Budem mať 45 😔

rurutiax
8. apr 2024

@monicad V novembri sme išli na prvú konzultáciu a v decembri som už bola tehotná. 🙂 Ale ja som mala na toto obrovské šťastie, že sa takto zadarilo na prvú šupu. Niektorí chodia do centra aj roky bohužiaľ. Neviem odkiaľ si, na Slovensku je veľa dobrých kliník. Tu na koníku máme skupinku IVF, tam sú už baby zabehnuté a poradia ti.

monicad
autor
8. apr 2024

@rurutiax tak super,aj mne by trebalo taký rýchly proces. Po roku? To ich vyšiel mailand? Veď to je finančne náročné nie? Som z východu, čiže najbližšie je centrum v Košiciach.

rurutiax
8. apr 2024

@monicad No je to tak. Bežne páry nechajú v centre aj 5000-10000 eur a viac, majú niekoľko cyklov IVF kým sa zadarí, ak vôbec. My sme za zmestili do 2000, ale to len preto, že sa nám to takto zadarilo na prvýkrát. Je to beh na dlhú trať v niektorých prípadoch, každý pár je individuálny a každý má aj iné diagnózy. Je to finančne náročné a určite je treba mať aj niečo našetrené, ale túžba po bábätku je veľká.

monicad
autor
8. apr 2024

@rurutiax 😭 jedno by sme ako tak dali....ale viac...museli sme dať peniaze inde.... takže teraz ma tlačí aj cas,vek a tie peniaze...toci sa mi az hlava z toho 😯

rurutiax
8. apr 2024

@monicad Tak skúste sa objednať na prvú konzultáciu a tam už uvidíte, či sa dohodnete na ďalšom postupe. 🙂 Zbytočne už čakať, teba už tlačí čas.

monicad
autor
8. apr 2024

@rurutiax ďakujem za info 😊

rurutiax
8. apr 2024

@monicad Niet za čo a prajem vám veľa šťastia, ak sa nakoniec rozhodnete pre IVF cestu. 🙂

monicad
autor
8. apr 2024

@rurutiax ďakujem pekne 😉

monicad
autor
8. apr 2024

@rurutiax prepáčte, ešte som sa zabudla opýtať. Výsledky vyšetrení boli hneď alebo ste museli čakať?

veselo_neveselo
9. apr 2024

@monicad Gyndr ta mala do centra poslat hned. V tomto veku, aj ked je cyklus OK, vajicka uz nemusia byt, tak sa to nedari prirodzene. A teda na ferovku, v tomto veku sa percenta uspesnosti, aj v centrach, pohybuju v jednotkach percent (a nie desiatkach ako pri mladych zenach). Ak sa reda bavime i vlastnych vajickach. S darovanymi je to ine .

Chodte do centra, uz to neodkladaj.

monicad
autor
13. apr 2024

@veselo_
@veselo_neveselo posielala ma do centra už skôr,no my sme dúfali, že sa podarí prirodzene,teda aspoň s pomocou hormónov ...A vzala mi krv na AMH a hneď mi volala, že je už na spodnej hranici. No všetko sa komplikuje,dnes mi manžel oznámil, že asi príde o prácu 😔 Možno o mesiac,dva...nie je to ešte isté.

veselo_neveselo
14. apr 2024

@monicad Nevadi, aj tak to neodkladaj, aj tak chodte do centra. Manzel si najde inu pracu, tehotna nebudes hned po prvej navsteve, a rodit tiez nebudes hned, tak budete mat cas to doma usporiadat.

monicad
autor
29. apr 2024

@rurutiax Ano robila...

monicad
autor
29. apr 2024

@rurutiax A podarilo sa vam ma prvy krat?

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre