Nízky AMH a IVF

bnik
1. apr 2021

Ahojte,
s priateľom sa snažíme o bábätko, no zatiaľ bez výsledku. Keďže mám 35 rokov a nízky AMH hormón (0,82), moja gyenkologička ma poslala do kliniky na asistovanú reprodukciu. Partner má spermiogram dobrý, a pán doktor nám hned pri prvej konzultácii navrhol IVF (žiadne iné možnosti, liečby), vhľadom na môj vek a nízky AMH. Trošku ma to vydesilo, že tak predsa prirodzeným spôsobom to nepojde.
Prosím ak máte niektorá skúsenisti s nizkym AMH napíšte
Ďakujem 🙂

ab727
1. apr 2021

Ja som mala hodnotu AMH 0,11 a otehotnela som dvakrát v roku,raz to skončilo MA a teraz začínam už 31tt...tiež mi bolo odporúčené IVF ale to som ja nechcela išla som tam len kvôli podrobnejším vyšetreniam kvôli dvom MA...a mimochodom mám 40rokov a iba jeden vaječník🙂

ab727
1. apr 2021

Ešte som zabudla,že jedno dieťa mám ale tiež mi povedali,že určite to ako umelo nepôjde a išlo to,nemyslím si,že s tvojou hodnotou nieje šanca na prirodzené otehotnenie

sally001
1. apr 2021

@bnik urcite do toho chod ak mate dobry spermiogram relativne ti to moze vyjst na prvy krat akurat ze budes mat menej vajok cize aj embrii...nerozmyslaj ani sekundu...

sally001
1. apr 2021

@bnik skusat to pritodzene moze trvat dlho...takto to moze byt hned🙂drzim palce...pred rokom som riesila podobne veci zacala si zistovat atd. Teraz mam vsetko nastudovane ako encyklopedia😁 akurat ze mne nikdy vklady nevysli...teraz riesim soft ...a cakam na ms🙂

pink_lady
1. apr 2021

S AMH 0.06 v r. 2019 som otehotnela přirozeně 2x. Prvý krát to skončilo potratom, druhý krát - zajtra začínám 3.trimester. 🥰 medzi tým sme absolvovali aj ivf - neúspěšný vklad. jasne, že v centre poradia hned ivf

bnik
autor
1. apr 2021

@pink_lady jej tak to Vam gratulujem a všetko dobre prajem ❤️🙏 aj ja som bola optimisticka že by to šlo aj prirodzene ale po tom ako mi doktor hned navrhol ivf som bola trošku zaskočená

luccija
1. apr 2021

@bnik dala by som si nejaký čas dokedy to vyskúšam prirodzene a potom IVF, alebo nechceš len nech Ti vložia spermie neviem ako sa volá ten zákrok IUI?ja by som už kvôli veku nespekulovala, ale ty sa rozhodni ako to citis

bnik
autor
1. apr 2021

@ab727 wao tak to je super 😊 teší ma keď čítam taketo pozitive storky
ano, čítala som, že aj s nižsím AMH ako aj moje sa dá prirodzene, ale moc dlho to nechcem naťahovat, je to aj pre psychiku naročné, vlastne obidve verzie sú 😔

bnik
autor
1. apr 2021

@luccija
@sally001
ano to je v tom, že ešte dieťa nemám, moc dlho by som nechcela skúšať, naťahovať, samozrejme najidealnejšie by bolo prirodzene, veď každá o tom snívame, ale nie každej sa to podarí na prví, druhý či stí pokus, určite nebudem nad tým ešte mesiace rozmýšlať, ďakujem 🙂

ab727
1. apr 2021

@bnik to áno verím,že je to ťažké,ale nejak by som tomu skúsila dopomôcť inak,mne napr odporúčila piť kotvičníkový čaj,brať vitamín D a tiež som užívala inofolic,myslím,že to má niečo do seba...samozrejme ak máš všetky ostatné veci ok...ja som vlastne začala v júly a v septembri som už bola tehotná čiže fakt kratučká doba,držím palce nech už sa rozhodneš akokoľvek🙂🍀

bnik
autor
1. apr 2021

@ab727 inofolic beriem druhy mesiac a vitamon D už vyše pol roka, kotvičníkový čaj ešte som nepila, ďakujem za radu

bnik
autor
2. apr 2021

@ab727 prosím ako ste pili ten kotvičníkový čaj?

ab727
2. apr 2021

@bnik každý deň jeden ja aj manžel🙂

pink_lady
2. apr 2021

@bnik já som malá kotvičník v tabletkach. Koupila som na stranke otehotnenie.sk

pink_lady
2. apr 2021

@bnik ak by si predsa len chvěla ivf, při nizkom AMH sú super v Brně- robia soft stimulaciu. Já som při něj, s mojim AMH malá 7 či 9 folikulov! Sice odobrali len 1 stranu, ale...vsetky sa krásné oplodnili a vypiplali mi ich. Sú tam perfektní embryologovia. Oni tam nizke AMH neberu tak tragicky- Dr mavol rukou že co tam AMH. Ono aj to posledne vajko moze byt vitazne.

martinazb
2. apr 2021

@bnik posledny rok AMH 0,13 a 0,36, teraz vyslo
3. IVF -druhy vklad, soft v Brne, rovnako som mala vzdy pri kazdej stimulacii len 2 vajicka( 2x klasika a 1x soft) ale soft bol pre nas vitazny, som teraz v 20tt, budem mat v maji 35, asi by som necakala na tvojom mieste.

jankake17
4. apr 2021

Ahojte, tiez mam podobny problem, nizku hodnotu AMH 0,74. Momentálne som po odbere vajicok - 3 odobrali, 2 oplodnili, ale hned po odbere na druhy den volali, ze nejavia znamky oplodnenia, takze ani velmi nedufame, ze nam v uto nieco ine povedia :( Mam pocit, ze strasne rychlo prebehla ta stimulacia, a ze kvoli sviatkom to urychlili, aspon tak sa vyjadrili. Doteraz som si myslela, ze embrya sa nemusia ujat az maternici, ale nie ze nedojde ani k oplodneniu..

bnik
autor
5. apr 2021

@jankake17 Ahoj, to je mi ľúto, držím Vám palce aby sa to podarilo 🙏🙂 môžem sa opýtať že v ktorom centre ste boli? ja som bola vo Ferticente
Aj vám hned odporučili IVF alebo ste aj niečo iné skúšali?

ajka251
8. apr 2021

@pink_lady ahoj.tiez beriem kotvicnik v tabletach druhy mesiac.mozem sa spytat aj ti pomohol?

pink_lady
8. apr 2021

@ajka251 zrejme ano ...kedze v prvy mesiac co som ho brala som mala biochemicke tehu, potom som ho brala pocas stimulacie IVF - a vajicka ze boli krasne zrele, /kotvicnik napomaha dozrievaniu/ a ked som ho brala potom /po nejakej 2m pauze - ze tak apson doberem to co mam- ale to bolo uz len par tabletiek/ tak som otehotnela.

jankake17
8. apr 2021

@bnik gyncare, ano hned nam odporucali umele, za mesiac som bola stimulovana, bez nejakych vysetreni. Jedine hormonalny profil robili a endokrinologia,kedze ju navstevujem. Nevedia, preco sa nepodarilo oplodnit vajicka, teraz nas caka geneticke aj repro imunologia+inofolic premium, kotvicnikovy caj a melantonin mam brat. Dalsia kontrola po vysledkoch z vysetreni cize cca 2 -3mesiace.

scorpionflower1
8. apr 2021

Ja som s AMH 1.0 v 31 rokoch otehotnela na 1x bez problemov a teraz mam 2-rocnu dceru. Moja gynekologicka vtedy poslala mojho muza na spermiogram, chudak mal z toho stres a ked tam isiel uz som bola tehotna len sme este nevedeli.
Pre mna bolo nizsie AMH len stresujuce cislo na papieri. Ale viem o niekolkych zenach, ktorym to spôsobilo velke problemy a roky nemohli otehotniet. Oni ta preto hned posielaju na IVF lebo nechcu aby ti "usiel vlak" lebo cim dlhsie budes cakat tym viac si znizujes sance. Viem, ze IVF nie je sranda, ale 0.82 este nie je take starsne cislo, takze po stimulacii mozes mat dost vajicok a moze sa vam zadarit po 1-2 cykloch IVF. Prirodzene sa mozes snazit roky a prd z toho, poznam take 2 baby, co nechcu ist na IVF (predovsetkym z nabozenskych dôvodov), prorodzene im to nejde uz maju 38-39 rokov a je z nich klbko nervov.

janie7
7. jún 2021

@bnik Ahoj, nízke AMH neznamená hneď IVF. Pozri, ja mám AMH 4.5, žiadny iný dôvod okrem veku a PCOS nemáme a tiež sa nepodaril prvý KET, aj keď išlo všetko ako po masle. Ani môj Dr, nechápal, kde mohla byť chyba, možno len v genetike embrya, vylúčili sme všetko možné aj nemožné a verím, že 2. IVF sa podarí. V tvojom prípade by som skúsila dohodnúť stimuláciu riadenú hormónmi a pokúsiť sa prirodzene.
Ja som bola u Mudr. Maršíka na konzultácii, ale ako gynekológa a ten by volil v mojom prípade IVF s darovanými vajíčkami kvôli veku, keď som mu však povedala, že môj Dr. v Brne zvolil vlastné vajíčka a že sa podarilo nastimulovať 8 embryjok a z toho 2 blastocysty, hneď obrátil kartu a že to je úplne, super😉

sugar8
23. jún 2021

@pink_lady A na ktorej klinike si prosim bola?

pink_lady
23. jún 2021

@sugar8 v Reprofite

sugar8
24. jún 2021

@pink_lady Ja som tiež bola v Reprofite a mňa pani doktorka odpísala kvôli nízkemu AMH už pri vstupnom pohovore. Tlačila na darcovské. Tak asi aj tam treba natrafiť na správneho doktora...

janie7
24. jún 2021

@sugar8 Ahoj a nechceš skúsiť Reprogenesis? Ja mám po 40ke a na prvej konzultácii mi navrhoval tiež môj Dr. darované vajka kvôli veku, po sone sa však usmial, mrkol na mňa a hovorí, že skúsime to s vlastnými😉 A bez toho aby som ho ja na to presviedčala.

pink_lady
24. jún 2021

@sugar8 to ma mrzi, my sme boli u Kozumplika a aj pri mojom AMH 0,06 nehodil flintu do zita ale povzbudil ma...Ale je mozne ze je to aj o tom co oni vidia na sone, o tom aky cyklus zena ma /mne to vzdy vsetko ako hodiny slapalo, pocet atralnych folikulov som mala 8.

eetynka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pietrula
7. júl 2022

@pink_lady Tych 8 bolo na 1 ci oboch vajecnikoch spolu ?

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre