Ahojte, mam 37 a dlhsie sa snazime neuspesne o 2.babatko. Bola som v CAR : vysledky vsetky OK, az na AMH. To mam velmi nizke - 0.5. Manzel spermiogram tiez nic moc - teratozoospermia. Skusala som najskor prirodzene s ovitrelle, teraz IUI. Doktorka ma vsak varovala,ze tam je pre nas mala sanca otehotniet a asi mala pravdu, kedze test mam po 14 dnoch od IUI biely. Som z toho nestastna a neviem co dalej. Dr hovorila,ze este skusit IUI s hormnonmi, kedze teraz som nebrala ziadne lieky. Ale ja sa bojim,ze pri tom AMH stracam cas. je potrebne kvoli poistovni este skusat IUI alebo mate nejake skusenosti z podobnej situacie?
@ab727 ano, spravili mi vsetky odbery a jedine to AMH a muz tu teratozoospermiu. Mne by pomohlo niekde ist na dovolenku a oddychnut si, lenze pri sucasnej situacii sa nikde nedostaneme a ked aj sa bude dat,tak nemame nechat, kde malu dcerku😎 takze uplne v pohode psychicky nie som ...
Amh mozes mat falosne nizke kvoli nizkej hladine vitaminu D. Skua spravit este odber na vitamin D. Ja som mala amh 0,22 po roku uzivania 5000iu D sa mi amh zvysilo 4nasobne.
@sonka_miro ja beriem d3 s k2mk7 uz par mesiacov, tak hadam nemam nizku hladinu...ale skusim sa dr na to spytat
Je tu aj skupina o tom mne tam poradila babenka
Ahoj, ja mam tiež nizke AMH, 0,82, partner ma spermiogram dobry a mne doktor hned odporučil IVF, a tiež nie som si ista či ísť do toho alebo nie
@nene1133 ahoj! Kvoli AMH si nerob az take starosti-je to sice nizsia hodnota, ale neznamena, ze uz vobec neotehotnies. Mne to lekarka v CAR vysvetlila tak, ze po 35- ke je cyklus zeny trochu ako hojdacka-raz nizke, potom zas na vrchole. A ze tak, ako vysoke AMH negarantuje, ze otehotnie, nezarucuje ani nizke, ze neotehotnies. Je to orientacny udaj, ale ziaden dovod na zufalstvo...drzim palce!
@nene1133 urcite nestracajte cas s IUI v tvojom veku. Rovno ist do IVF a to cim skor. Jeden cyklus by som skusila s vlastnymi vajkami, mozno sa zadari a dalsie s darcovskymi.
Mali sme takmer rovnaky problem, ja nizke amh a manzel horsi spermiogram (ale pri ivf pouzitelne spermie) s vlastmi vajckami sa nepodarilo nic, ale s darcovskymi ano, niekolko x som otehotnela. Aj ked keda nikdy to dobre nedopadlo, ale to teraz nieje podstatne.
Ver mi, v tvojom veku nieje cas na pokusy....
A pri darovanych vajckach ty znasas iba malinku hormonalnu zataz, kedze stimuluju darkynu.
@nene1133 ahoj, tak ako pokračujete? ak sa môžem opýtať? Ja budem mať v lete 39... Mne pred mesiacom DR. oznámila,ze mam nizke AMH 0,47, tak tiez hned navrhla IVF, dieťa este nemam, tak sa bojím, či sa to podarí s mojimi vajíčkami,kedže ich je už biedne a ktovie v akej kvalite :( tiež nechcem darované :(
@macik9 @majinka81 tak skusili sme IUI - to bolo strata casu a penazi,kedze manzel nema najlepsi spermiogram. neviem na co nas tam vlastne s jeho diagnozou poslali😒 potom som skusila IVF, kratka stimulacia. Celkom to bolo v pohode, ale potom ten odber hrozne bolesti. Mala som 8 vajicok, na 5 den prezili len 3. Prvy ET nesupesny, teraz skusame KET. Celkovo je to narocne na psychiku - najma ten neuspech po vklade a aj to mnozstvo liekov ma prekvapilo. A to som este mala len kratku stimulaciu.
@nene1133 bože 😔 to ma mrzí, verím, že je to náročné..aj nás to čaká,pre mňa je to ešte všetko neznáme... pri odbere si nebola v narkóze? či tie bolesti boli po odbere? držím palce, nech sa vám to podarí 🙏 🙏 a ak sa môžem ešte opýtať, do ktorého centra chodíte? my ideme do Heliosu v BB....
@macik9 odber bol v pohode, mala som narkozu a nic som necitila. To len potom tie dni ma velmi bolelo podbrusko, fungovala som len na ibalgine. Ja som take bolesti necakala, vedela som o OHSS, ten som nastastie nemala, ale to,ze budem par dni len skrcena na gauci ma dost prekvapilo.alebo ze budem mat z tych liekov brucho ako sud😀
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ahoj mám o niečo vyšší vek ako ty a hodnotu AMH som mala len 0,11,povedali,že normálne to nepôjde,minulého roku v januári som normálne otehotnela,ale v apríli som mala MA...a v septembri som otehotnela znova...brala som vitamín D,pili sme obaja kotvičnikovy čaj a tiež som brala inofolic