Ahojte, som po druhom pokuse IVF...nastimulované 4 vajíčka, oplodnene 2 a jedno sa prestalo vyvíjať do piateho dňa, jedno zmrazili. Čiže máme nejakú aspoň menšiu nadej😊 Prosím vás aké vitamíny ste užívali po zistení ze to vyšlo až po vklad? A po vklade?
Do odberu oocytov som užívala Vitamín E, D, C, selén, omega3, coenzymQ10, zinok, materskú kašičku, myo-inozitol, a komplex vitamínov pinkfertil.
Ďakujem vopred za radu.
Ja som pri tomto, zatial uspesnom vklade, okrme liekov a vitaminov, dala stavu z granatoveho jablka(som to videla u bab v usa co chodia na ivf)
@babushkaem ....prosím ta a vitamíny si aké užívala? A môžem sa opýtať na tu šťavu, zohnala si si niekde hotovú alebo si si robila sama. Ak sama, tak jedno jablko denne?
vitaminy som mala a kvoli tomu, ze beriem medrol a k tomu treba doplnky. takze vitd, vitE, draslsik, vapnik, selen, zinok,vitC, probiotika, magnezium.
a ta stava bola z lekarne
co myslis tym "zistenim, ze to vyslo az po vklad"? ze sa ti vyvinuli embryjka? inak, to je este fakt len zaciatok, kedze kazde druhe nemusi byt geneticky ok. niekto ma aj 100% geneticky nevhodnych embryi a tym padom to vacsinou po vklade konci neuspechom.
uzivas toho dost, nic ine nema nejaku preukazatelnu ucinnost okrem d, q10, omega 3 a pri zenach s pcos inozitol. este sa hovori o melatonine, ale toho by som aj trochu bala, kedze to je hormon.
po vklade by si sa uz mala spravat ako tehotna, takze uz len d-cko okolo 1000, kyselina listova do 600 (mala by si brat uz pred otehotnenim aspon 3 mesiace) a nejake probiotika. pripadne vitaminy specialne urcene pre tehotne.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@kvietocek555 ja som mala nizke amh a to hodnotu 0,2 , jedna zienka mi tu poradila ze amh moze byt aj falosme nizke kvoli nizkej hladine vitaminu D. Rok som.uzivala decko 5000ku prve 3 mesiace 2 x denne a po roku sa mi amh zvysilo 4nasobme. Boli sme na Ivf ale neuspesne prestalo sa vyvijat nebol.vklad ani zamrazene sme nemali, neskor som prirodzene otehotnela a uz mam.doma 2 uzasne dcerky.. Drzim palce , zazraky sa deju.