Nízke AMH a druhé IVF

kvietocek89
5. feb 2023

Ahojte baby, tie ktore mate nizke AMH a podstupili ste 2, alebo viac IVF, kolko ste mali vajicok pri odberoch? Ja mam 34 rokov, AMH 0,78 a pri 1 IVF som si skoro 2 tyzdne pichala cely cas gonal f 300IU a mala som 4 vajicka. Z toho 3 boli vhodne a oplodnili sa 2. Teraz cakam kedy mi pride menstruacia a idem zas pichat gonal f 300IU. Bolo mi ale povedane, ze uvidi sa na ultrazvukoch ci nebudem potrebovat ku koncu davku zvysit. Ale je mozne ze zostaneme pri 300IU cely cas. Chcem teda od vas vediet, ze ake pocty vajicok ste mali pri jednotlivych odberoch. Jem aj vseliake vitaminy a doplnky tak ako aj 1x som jedla. Ale aj tak si myslim ze aj ked jem Dčko a dalsie doplnky tak AMH sa nezvysi, mozno len na papieri ale v skutocnosti mi aj tak toho viac neodoberu.

zorkahorka
5. feb 2023

Nizke amh je jedna vec, kvalita vajicok druha... ta sa zistit neda. Ja som ich v 39 mala nekvalitné, podla mna uz aj v 2.ivf v 37 rokoch. Poznam zenu, ktorej predcasne zostarli vajicka uz pred vekom 35 rokov... ja by som skusila brno, tam maju akosi lepsie vysledky...

stellarstar
5. feb 2023

@kvietocek89 myo inozitol a D-Chiro-Inozitol
si skúšala?

kvietocek89
autor
5. feb 2023

@zorkahorka ved my aj chodíme do Brna do reprofitu od zaciatku. Lebo sme citali na SK kliniky zle recenzie.

kvietocek89
autor
5. feb 2023

@stellarstar nie toto som neskusala. Idem googli co to je. Mas aj nejake konkretne overene? Asi mi to uz aj tak nepomoze kedze odber budem mat za nejake 2 tyzdne. Kedze uz od stredy idem pichat.

drzaopica
5. feb 2023

@kvietocek89 dobre, že chodíš do Brna u nás odoberajú aj vajíčka nekvalitné len, aby boli.Uroven sa nedá porovnať a je to veľký biznis.
Tvoje vajjíčka sú staré 34 r nevieš aké budú a počet kvalitných.Moja sestra mala 8 a vhodné 1.Tymto by som sa netrápilo extra to nevieš ovplyvniť.

ninka1991
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stellarstar
5. feb 2023

@kvietocek89 mam ale ja žijem v AT a kupujem tu tie značky a tie na sk nedostať, možno keby si ešte na amazone pozrela. Túto zn som užívala a mala som veľa oocytov ( užívala som to pred ca 4 - 5 r )

stellarstar
5. feb 2023

@kvietocek89 teraz čítam ze odber bude za 2 t, na dobrý výsledok treba užívať 2 - 3 m, ja som ju pred odberom užívala 3,5 m

jarrys
5. feb 2023

@drzaopica odoberaju nekvalitne vajicka???? A vy viete o tom ze sa neodoberaju vlastne vajicka ale folikuly, ktore az po odbere sa ocistia a potom sa zisti ci sa vo folikule nachadza vajicko alebo alebo nie? A az po ocisteni ked maju vajicka vedia zistit ci vajicko je zrele alebo nie??? Lekar nevie podla sona ci je vajicko kvalitne ked ho ani nevidi... on vidi len folikuly!!!

drzaopica
5. feb 2023

@jarrys prečítaj si zopár diskusii v IVF skupine.Napisala som to nešťastne, ale v zahraničí používajú iba A vajíčka

jarrys
5. feb 2023

@drzaopica lenze kvalila vajicoknsa neda zistit to je zaklad co si treba nastudovat. A nie v diskusiach na MK ale z odbornych clankov. Kvalita vajicka sa zisti jedine ked sa ide oplodnit a bud sa neoplodni alebo neprezije ani do 3tieho dna. Resp. Do 5teho dna. Co sa da zistit je kvalita embryja a nie vajicka!!!

miskamicha
5. feb 2023

@jarrys presne tak ako pises.. AMH je jedna vec a kvalita druha.. ja mam 30 AMH 0.8 este z aprila 2021 opakovane biochemicke tehotenstva.. nasledne som prirodzene otehotnela a do roka tri deti / druhe tehu dvojcata/.

hanybunny1
22. apr 2023

@miskamicha ahoj a kolko IVF si podstupila? tiez mam nizke AMH (0,22 cca) a mala som biochemicke teraz vo frebuari...vlozili morulu a teda asi bolo genet. poskodene to embryo.. uchytilo sa, aj som mala pozit. test, ale potom to odislo..

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre