Nízke AMH

lydia1995
12. apr 2022

Ahojte baby dneska som sa dozvedela ze moje AMH je 0,16 mate niektorá s tím skúsenosti podstuoivaliste umelé oplodnenie, je to ozaj nízke a kritické hovorila doktorka. Čítala som v pár fórach ze mali menšie a podarilo sa im prirodzene otehotnieť

miskamicha
12. apr 2022

@lydia1995 fuuha to je veruze velmi nizke. Ja som mala 1,3 a potom 0.8 a podarilo sa prirodzene. Precitaj si o vit.D.. ja dom uzivala fakt vela pripravkov..vceliu materski kasicku..zinok..selen..myoinositol..melatonin...becko...cecko...pila kotvicnik...a cvicila mojzisovu. Neda sa to jednoznacne povedat akonsi na tom s plodnostou pretoze dost zalezi aj od hodnoty FSH na 2.-5.den cyklu. Ak je cez 20 uz nepomoze ani umele lebo znevedia nastimulovat vaječniky. Doporucujem ist do CAr a vysetrit aj partnera a ak nemas tak odber vajicok 🙂 AMH moze rapidne klesat ale aj nemusi😊 u teba ak mas 27 tak aj to je dolezity udaj..lebo vekom sa kvalita vajicok znizuje 🙂

lydia1995
autor
12. apr 2022

@miskamicha ďakujem za odpoveď, priateľ bol na tej istej klinike na spermiograme a on je celkom v poriadku ma tam troska niečo znížené ale je plodný 😂 len som ch celá vedieť ako to bolo u ostatných žien s podobnou amh hodnotou

miskamicha
12. apr 2022

@lydia1995 aku mas hodnotu fsh??? Ak je uz vyssia hodnota fsh, tak sup do IVF... Mali vam v car odporucit dalsi postup. O 2 mes kontrola amh ze ci klesa.

lydia1995
autor
12. apr 2022

@miskamicha Dnes sme tam boli prvý krát len na poradenstvo takže toho moc neviem o týchto veciach a skratkach

zorkahorka
12. apr 2022

Hodnota amh sa cez den meni. Zajtra by ti mozno namerali viac 😀 bohuzial, nikto ti nevie povedat, ci su tvoje vajicka aj kvalitne. Skus pre istotu ivf

zuzzi18
13. apr 2022

@lydia1995 ahoj, ja som mala AMH 0.11 a to isté aj pri kontrolnom odbere. FSH som mala 15. Pre istotu sme skúsili nastimulovat mňa ale nevytvoril sa mi ani jeden jediný folikul. Preto sme šli hneď do darovanych vajíčok. Momentálne som 8tt ale bol to boj aj s darovanymi. Vyšiel až piaty vklad, pridružili sa ešte aj iné diagnózy. Moje odporúčanie je jednoznačne na nič necakat a ísť to riešiť do CAR. Predčasné ovarialne zlyhanie je diagnóza, ktorá sa liečiť nedá, vajíčka už nepribudnu, už len vekom sa to bude zhoršovať. Čakanie na otehotnenie s vlastnými vajíčkami môže byť zdĺhavé a nemusí sa dostaviť výsledok, akurát pribudne vek a bude to len horšie..

miskamicha
13. apr 2022

@zuzzi18 drzim palce🥰

zuzzi18
13. apr 2022

@miskamicha ďakujeme, hádam to dobojujueme do šťastného konca 🙂

zadana19
16. apr 2022

@lydia1995 som na tom rovnako...4 roky bez úspechu...pri stimulácii žiadny folikul...jediná možnosť darované ale to niesom presvedčená zatial

ajka251
25. apr 2022

@zuzzi18 ahoj citam,ze si sla do DV..az piaty vklad vysiel? 😳 Prosim ta mozem vediet do ktoreho car si chodila?

zuzzi18
26. apr 2022

@ajka251 ano az piaty posledny vklad a sieste embryo...je to dlhy pribeh, nasli i postupne problem aj endokrinologicky, aj imunologocicky aj hematologicky. Plus ja mam aj endometriozu. Nakoniec to rozhodol asi ERA test, lebo mi este aj urcil ze mam posunute implantacne okno a vklady sme robili neskoro. Ked sme spravili vklad na 16DC presne 102 hodin od podania prveho progesteronu, tak to uz vyslo. Plus som brala milion liekov. Chodim do Iscare BA k Dr. Grossovej a len vdaka nej som tehotna. Mala so mnou kopec roboty ale dobojovali sme to. Teda zatial som 8tt+6 este len, tak snad vydrzime. Zatial je vsetko v poriadku uz dvakrat potvrdili srdiecko.

katka533
26. apr 2022

@lydia1995 ja som mala 0,8 a 39 rokov..otehotnela som, aj keď teda po 2 rokoch

lydia1995
autor
26. apr 2022

@katka533 no dneska som bola na klinike znova a povedala ze mam len 0,19 a že vidí to skvor na darovanie vajíčok ale skúsime najprv ci sa neuchiti nejaké moje vajíčko

lydia1995
autor
26. apr 2022

@zadana19 dneska mi to povedali ze teda darovaním ze stimulovať sa neoplatí ale je to na mne ci s chcem stimuláciu vyskúšať

zuzzi18
26. apr 2022

@lydia1995 mňa doktorka nastimulovala vyslovene povedala aby sme mali kľud na duši že sme to skúsili. Preto ti povedali že je to na tebe lebo je dosť pravdepodobné že miniete peniažky (hlavne na lieky) a zbytočne možno, takže je to na vašom uvazeni

ajka251
26. apr 2022

@zuzzi18 tak to bol veru tazky boj ale zo ❤️ zelam v stastny koniec..a dakujem za odpoved 🙂 drzte sa ✊

zuzzi18
26. apr 2022

@ajka251 dakujem krasne. Ked som mohla ja, mozu vsetci, verte mi a drzim palce, nevzdavajte sa..niekomu to trva kratsie, niekomu dlhsie ale vzdy to pride 🙂

lydia1995
autor
26. apr 2022

@zuzzi18 skúsim mali zázrak a keď nie tak bude vedieť ze stimuláciu v lúčim a jedine darovanie vajíčok... Vedela by si mi povedať ako dlho trvá nájsť takú darkinu moze to byť hneď alebo sa čaká?

zuzzi18
26. apr 2022

@lydia1995 skuste, aspon budete mat klud na dusi. Mas o kustik vyssie AMH ako ja, mozno sa jedno vajicko najde 🙂. Nam darkynu nasli velmi rychlo, do tyzdna ale to bola skor vynimka...inak sa caka nejake mesiace, neviem presne kolko. Ked to zacnete riesit kludne mi napis spravu, pomozem poradim co budem vediet 🙂

lydia1995
autor
26. apr 2022

@zuzzi18 ďakujem pekne kiežby aspoň jedno vajíčko. Len škoda ze si darkynu nemôžem vybrať rozmýšľala som nad sestrou ale potom som, si to rozmyslela 😂.... No najprv mi musi zmiznúť cysta predpísala mi antikoncepciu a potom stymul a keď sa nepodarí tak darovanie

zuzzi18
26. apr 2022

@lydia1995 akú máš cystu keď ti predpísala antikoncepciu? Endometricku?

lydia1995
autor
26. apr 2022

@zuzzi18 to si už Nepametam pri toľkých informáciách co mi hovorila ale mala 3,5 dva týždne dozadu a teraz 3,1

zuzzi18
26. apr 2022

@lydia1995 snáď to nebude endometrióza, to by nebolo vôbec pre otehotnenie vhodné. Mala som, takže viem, je to pliaga veľká. Vtedy sa ale nasadzuje antikoncepcia, aj ja som brala

lydia1995
autor
26. apr 2022

@zuzzi18 povedala ze po antikoncepcii by mala na 99% zmiznúť

zuzzi18
26. apr 2022

@lydia1995 tak super, držím palce!

ajka251
4. máj 2022

@lydia1995 ahoj.ja som mala AMH 0,16 pred planovanim IVF.v centre mi namerali 0,11.mam za sebou 4IVF ale so zlym koncom.tehotenstvo sa skoncilo v 11tt.prestalo sa vyvijat a druhy vklad aj ked som mala krajsie embryo sa neuchytilo.zaver je taky,ze na vine je kvalita vajicok.lenze ja mam aj vysoky vek, takze u teba to moze byt inak.treba skusit 🙂

lydia1995
autor
4. máj 2022

@ajka251 veru dúfam a verím už som si poplakala a nabrala nove síli

ajka251
5. máj 2022

@lydia1995 ja mam tiez za sebou viac placu,sklamania ako radosti..ale aspon som vyskusala a zistila,ze sa to neda...drzim ti palce ✊ a vela stastia...a nevzdavaj sa pokial ti nepovedia,ze dosť ✊

lydia1995
autor
6. máj 2022

@ajka251 ďakujem pekne mam síce chuť niečo rozbiť alebo do niečoho si buchnut a kričať ale už som sa s ti zmierila

ajka251
6. máj 2022

@lydia1995 chapem vas..takisto som reagovala aj ja 😔 drzte sa

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre