Ahojte baby dneska som sa dozvedela ze moje AMH je 0,16 mate niektorá s tím skúsenosti podstuoivaliste umelé oplodnenie, je to ozaj nízke a kritické hovorila doktorka. Čítala som v pár fórach ze mali menšie a podarilo sa im prirodzene otehotnieť
@miskamicha ďakujem za odpoveď, priateľ bol na tej istej klinike na spermiograme a on je celkom v poriadku ma tam troska niečo znížené ale je plodný 😂 len som ch celá vedieť ako to bolo u ostatných žien s podobnou amh hodnotou
@lydia1995 aku mas hodnotu fsh??? Ak je uz vyssia hodnota fsh, tak sup do IVF... Mali vam v car odporucit dalsi postup. O 2 mes kontrola amh ze ci klesa.
@miskamicha Dnes sme tam boli prvý krát len na poradenstvo takže toho moc neviem o týchto veciach a skratkach
Hodnota amh sa cez den meni. Zajtra by ti mozno namerali viac 😀 bohuzial, nikto ti nevie povedat, ci su tvoje vajicka aj kvalitne. Skus pre istotu ivf
@lydia1995 ahoj, ja som mala AMH 0.11 a to isté aj pri kontrolnom odbere. FSH som mala 15. Pre istotu sme skúsili nastimulovat mňa ale nevytvoril sa mi ani jeden jediný folikul. Preto sme šli hneď do darovanych vajíčok. Momentálne som 8tt ale bol to boj aj s darovanymi. Vyšiel až piaty vklad, pridružili sa ešte aj iné diagnózy. Moje odporúčanie je jednoznačne na nič necakat a ísť to riešiť do CAR. Predčasné ovarialne zlyhanie je diagnóza, ktorá sa liečiť nedá, vajíčka už nepribudnu, už len vekom sa to bude zhoršovať. Čakanie na otehotnenie s vlastnými vajíčkami môže byť zdĺhavé a nemusí sa dostaviť výsledok, akurát pribudne vek a bude to len horšie..
@zuzzi18 drzim palce🥰
@miskamicha ďakujeme, hádam to dobojujueme do šťastného konca 🙂
@ajka251 ano az piaty posledny vklad a sieste embryo...je to dlhy pribeh, nasli i postupne problem aj endokrinologicky, aj imunologocicky aj hematologicky. Plus ja mam aj endometriozu. Nakoniec to rozhodol asi ERA test, lebo mi este aj urcil ze mam posunute implantacne okno a vklady sme robili neskoro. Ked sme spravili vklad na 16DC presne 102 hodin od podania prveho progesteronu, tak to uz vyslo. Plus som brala milion liekov. Chodim do Iscare BA k Dr. Grossovej a len vdaka nej som tehotna. Mala so mnou kopec roboty ale dobojovali sme to. Teda zatial som 8tt+6 este len, tak snad vydrzime. Zatial je vsetko v poriadku uz dvakrat potvrdili srdiecko.
@lydia1995 skuste, aspon budete mat klud na dusi. Mas o kustik vyssie AMH ako ja, mozno sa jedno vajicko najde 🙂. Nam darkynu nasli velmi rychlo, do tyzdna ale to bola skor vynimka...inak sa caka nejake mesiace, neviem presne kolko. Ked to zacnete riesit kludne mi napis spravu, pomozem poradim co budem vediet 🙂
@lydia1995 ahoj.ja som mala AMH 0,16 pred planovanim IVF.v centre mi namerali 0,11.mam za sebou 4IVF ale so zlym koncom.tehotenstvo sa skoncilo v 11tt.prestalo sa vyvijat a druhy vklad aj ked som mala krajsie embryo sa neuchytilo.zaver je taky,ze na vine je kvalita vajicok.lenze ja mam aj vysoky vek, takze u teba to moze byt inak.treba skusit 🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@lydia1995 fuuha to je veruze velmi nizke. Ja som mala 1,3 a potom 0.8 a podarilo sa prirodzene. Precitaj si o vit.D.. ja dom uzivala fakt vela pripravkov..vceliu materski kasicku..zinok..selen..myoinositol..melatonin...becko...cecko...pila kotvicnik...a cvicila mojzisovu. Neda sa to jednoznacne povedat akonsi na tom s plodnostou pretoze dost zalezi aj od hodnoty FSH na 2.-5.den cyklu. Ak je cez 20 uz nepomoze ani umele lebo znevedia nastimulovat vaječniky. Doporucujem ist do CAr a vysetrit aj partnera a ak nemas tak odber vajicok 🙂 AMH moze rapidne klesat ale aj nemusi😊 u teba ak mas 27 tak aj to je dolezity udaj..lebo vekom sa kvalita vajicok znizuje 🙂