Ahojte
Chcela som sa opýtať,či je tu nejaká z vás,ci ste mali v CAR nevysetrene embrya,nemali genetiku a ste ich použili na ďalší vklad. Mám 6 dnove hatchujuce blastocysty,mám po 40. V CAR mi tvrdili že neodporúčajú genetiku,keďže sa nedala urobiť biopsia pred zamrazenim.
Ďakujem
cathy
@kiwi3 týchto 5 nevysetrenych sa nedalo vyšetriť geneticky pred zmrazením. Pýtala som sa ich či sa nedá ešte raz urobiť genetika,tvrdili mi že to neodporúčajú,že by to nemuseli prežiť tie embrya. Som po KET geneticky testovaného embrya a sa neujalo. Neviem či skúšať ktoré sa uchytí a potom sa báť či náhodou nebude choré. Neviem sa rozhodnúť. Máme ešte 2 mozaiky geneticky vyšetrené,tam je to 50:50. Veľmi by som chcela súrodenca pre moju dcérku.
Aj odber na analyzu predstavuje urcite riziko, a pri tak malom pocte embryi je sanca vacsia ked ich skusis vlozit. Nehovorim, keby si ich mala 15, 20, tak to sa vklady robit donekonecna nedaju. Ale pri 5 to ide aj bez predchadzajuceho testovania.
Bat sa, ci bude chore, sa budes tak i onak. Nie vsetky ochorenia su genetickeho povodu, plus aj pri ivf tehotenstvach sa dalej robia trisomy/nifty.
A ja by som si osobne tie mozaikove nechala nakoniec.
@cathy1983 ja som ako 34 ročná nedávala. Bolo z toho jedno tehotenstvo s bábätkom s trizomiou18 a momentálne čakám druhé, ktoré vyzerá byť zdravé. Ďalšie boli biochemické a dva KET ani ťuk.. držím palce 🤞 Skús nemyslieť na to zlé.
@michaela329 ahoj. Bábätko s trizomiou 18 sa narodilo? Mala si embryo s mozaikou. Ja mám zamrazene jedno takéto embryo s trizomiou 18 a mozaikou časti chromozómu 4.
@cathy1983 nie, to je stav nezlučiteľný so životom, odišiel v 16tt. Mala som nevyšetrene, takže o mozaike neviem.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@cathy1983 My sme nemali vôbec. Osobne si myslím ze kvôli vysokej cene si to skôr ľudia nedávajú ako dávajú.