Neviem, či mám ísť po dvoch spontánnych potratoch do IVF

myshela48
6. aug 2020

Dobrý den. Chcela by som sa poradiť, možno hladam nejakú kamaratku.... som po 2 spontannych potratoch, chodíme pol roka do CRM, absolvovala som IUI a teraz nam odporučili uz iba IVF. Muž ma morfológiu 24%, ja mam myom a zväčšujú sa endometriozu na oboch vaječníkoch. Takýto verdikt som nečakala. Ze uz iba IVF.... Je to veľká záťaž a ja nechcem ísť do toho tak strasne silene a umelo. Uz po 2.potrate som bola v koncoch a ta celková príprava na IVF je strasne psychicky náročná.... veľmi túžim po bábätku, ale neviem co robiť....

gladys_07
6. aug 2020

stala som pred podobnou dilemou. Ja som si povedala, ze radsej urobim teraz vsetko co je v mojich silach, ako sa potom trapit, ze som to mala vyskusat. Ked sa strach zmeni na lutost, bude uz neskoro...

inas6
6. aug 2020

Treba to skúsiť ak veľmi po tom tuzis nič ťa neodradí..ja som sa tiez bála preplakala som celú noc keď mi povedali že jediné ivf ale zvládla som to treba sa pripraviť na všetko ..túžba po dieťati je veľká a ja do toho pôjdem toľko krát koľko sa len bude dať..telo mladšie nebude a nechcem si potom vyčítať že som to neskusila..

myshela48
autor
6. aug 2020

Ja už sa praveze cítim uplne vysilena.. každú chvíľu som chodila do CRM na kontroly, po lieky, neuspesne pokusy... a teraz keď som znovu potratila som uplne na dne. Uz som sa zbierala a keď mi povedali, ze iba IVF.. cítim sa ako by som zlyhala a nikdy by ma nenapadlo, ze uz iba to bude možnosť. Neviem, ci by som cely proces psychicky zvládla. Dokonca mam pocit, ze uz ma ani muž nepodporuje. Prve dni stal pri mne a teraz sa ani o tom so mnou nebavi

ingelika78
6. aug 2020

@myshela48 kolko mas rokov? ano, aj ja som sa citila ze som zlyhala ale ja som uz mala vyssi vek a naozaj sa bala riskovat ze stratim poslednu sancu...mam teraz zdraveho chlapceka. preslw som si tym ak chces napis mi spravu. Budem drzat palce

inas6
6. aug 2020

Ja som tiez po potrate po ivf je to ťažké ale treba sa pozbierať ..muži veľmi nevedia pochopiť ako sa cítime ..daj si kus oddych keď sa nato necitis choďte dakde na výlet kus vypnúť a nechaj si to prejsť hlavou ..treba sa ukľudniť hlava je motor keď človek myslí pozitívne všetko je jednoduchšie..držím palce

nila1111
6. aug 2020

@myshela48 myshel, ide o to preco si potratila... nerozumiem celkom preco ist do ivf , ako si teda otehotnela ?
Ci mysla ,ze vyselektuju lepsiu spermijku ? Alebo myslite dat genetiku embryjka ?
Lebo zial prist o babo sa da aj po ivf :(
Ja mam rovnako vela zdrav provlemov, lekar v brne aj teraz a v septembri vude dovolenkovat v case ked vychadza teorreticky pokus ... takze tiez som trochu zufala... ktovie ako to bude na jesen aj s cividom ... som po troch softoch ale dost som sa hormonalne rozbila ... a mne uz riadne tika :( uff ...

myshela48
autor
6. aug 2020

@nila1111 oba razy som otehotnela prirodzene.. ale teraz mi povedali, ze keď znovu otehotnetiem s najväčšou pravdepodobnosťou opäť potratim. Povedali, ze iba ivf, aby presne ako vravíš vyselektovali tie dobre. Pritom muz mal genetické testy a všetko bolo ok.... no a ja práve sa bojím tých hormónov ako píšeš.....

myshela48
autor
6. aug 2020

@inas6 ach... to ma mrzí... presne - muži to tak absolútne nevnímajú a nepochopia... viem, ze pozitívne myslenie veľa spraví, ale ja som už praveze uplne stratila niť.

nila1111
6. aug 2020

@myshela48 nuz to mi je luto ... verim ze mas uz vSetrene hematologiu a reproimuno ... a ak je vsetko v poriadku tak to je uz len na vajicku a spermijke aby boli kvalitne... ja mam nizkke amh a tak ma nevedia ani nastimulovat a ziadna genetika sa neda urobit ... plus ono to nie vzdy ani z genetiky vedia zistit ... ale ak by som mala vela embryjok tak urcite dam aj ja vSetrit ale Hlavne pracuj na kvalite vajicok ...
zaklad je ze vies otehotniet ...urcite sa podari ...
drzim palceky

banu01
8. aug 2020

@myshela48 neboj sa tiezvsim sabtoho bala tych injekcii ale vobec to nebolo take strasne na yotube som si pozrela videa ako sa pichaju injekcie a uz len pichala a citila som sa vtedy velmi dobre...ziadne tazkosti.po odbere trochu bolesti a potom bol vklad a potom dva tyzdne cakania...otravne bolo pit 6 l vody za den ale po par dnoch si telo zvyklo....bohuzial sa nam to nepodarilo... ale existuje aj nativny cyklus rozmyslam ze ho skusim dokial budem moct zacat stimulaciu a mozno to vide🙂drzim palce

nila1111
8. aug 2020

@banu01 6 litrov vody denne ? To je trchu divne ... to uz mozno aj hrozi otrava z vody ... este som nepocula ,aby lekar niekomu odporucal aby pil 6 litrov denne ... normalna diureza je okolo 1,8 litra a vypit sa odporuca cca 500-600 ml nad mnozstvo vycuranho ...
viem z sa odporuca zvyseny prijem tekutin pri OHSS.. ale ten by sa u sikovneho lekara stavat nemal ... takze 2-3 litre je tak akurat (az dost) ... samozrejme su prirodzene vynimky...

banu01
8. aug 2020

@nila1111 ohss som nemala kazali pit 4 az 6 litrov ja som pila 6 ...racej viac🙂 a neboj neotrovila som sa 🤣

juliet86
8. aug 2020

no
. ja ta chapem
nam sa dlho nedalo otehotniet. nastastie potraty ako si zazipa ty som nezazila.. tiez som strasne nechcela ivf. nebolo to lahke. dostala.som aj ohss.. cyklus sa mi p9kazil na 3mesiace. kazdopadne vyslo to. takze spatne si pem hovorim ze nac som stratila roky skudanim inych metod... uz som mohla mat deti dve

nila1111
8. aug 2020

@banu01 som rada, ved si mlada ... ale je to vela ... pri takom mnozstve cistej prijatej vody, hrozi deficit natria a kalia a s tym spojene tazkosti ... mladY zdravy organizmus ale znesie vela 🙂 ... vsetko s mierou a racionalne , plati vzdy ...

nila1111
8. aug 2020

@juliet86 ano na slovensku je ivf este v plienkach, treba sa dobre infomivat komu zverite svoje zdravie... mna vsetci odhovarali od slovesnks ale myslela som si ved hadam... a mali pravdu ... cize za mna tu ani jedne pokus !

myshela48
autor
22. aug 2020

No baby. Tak mi mešká menštruácia a mam pozitívny test..hcg som po potrate uz mala nulove. som ešte v sestonedeli po potrate a keďže sa nám tak "darilo" ani by ma nenapadlo, ze otehotniem a hneď. Co si o tom myslite?

nila1111
22. aug 2020

@myshela48 blahozelam 🙂 a prajem uz nech len pozitivne veci sa deju ... ak mozes chod na rizikove, skoro spinkat a pekne femibion papat... ak si nemla hematologicke vysetrnia po MA tak sa objednat . Drzim mocno palceky. ( inak aj mne sa dnes snivalo , ale ja uz len snivat mozem )

myshela48
autor
22. aug 2020

@nila1111 dakujeeeeeem. Vitaminiky beriem, na hema idem až o mesiac. Doteraz som bola na pn kvôli psychike a môj riaditel mi dal jasne najavo, že ma tam potrebujú, tak neviem co by zase robili, kebyze sa dám znovu :(((

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre