Neúspešný KET a endometrióza

ariel_ka
15. okt 2024

Ahojte,
mam 30 rokov, endometriozu na jednom vajecniku zistenu z usg, okrem toho nezistene nic zle, manzel ukazkovy spermiogram. Mam za sebou prve dva KET v nemenovam car- oba neuspesne, hcg 0. Zaujimalo by ma, na ktory pokus to vyslo tym z vas, kt. mate endometriozu? Absolvovali ste po neuspesnych transferoch aj nejake dalsie vysetrenia? Som zufala.

kiki68
15. okt 2024

@ariel_ka Ja mam a mam dieta prirodzene. Cize nemusi to byt zle. Ale clovek nikdy nevie, upozornili ma na to, ze mozem byt ako Ty. Len drzat palce

ariel_ka
autor
15. okt 2024

@kiki68 mam aj vzdy negativne ovulacne testy, takze prirodzene to nepojde... :( navyse postkoitalny test vysiel tiez negativny.

babushkaem
15. okt 2024

Hned po prvom neuspesnom vklade som isla na hematologiu a reproimunologiu. Tam mi zistili aj problem.

skrecok321
15. okt 2024

@ariel_ka ja mám endometriózu, prirodzene sme sa snažili 3 roky a nepodarilo sa. Išli sme do centra a tam má tlačili rovno do IVF. Vydupala som vyšetrenia hematologiu, genetiku a reprodukčnú imunologiu a neľutujem to, nakoľko mi zistili, že vytváram protilátky voči zóne pelucide. Keby som to nevedela, tak by to boli zbytočne vyhodené peniaze.Prvé KET vyšlo, žiaľ v 14 týždni som potratila. Mám ešte 3 embryá, tam dúfam, že to dotiahnem do úspešného konca

ariel_ka
autor
15. okt 2024

@babushkaem a potom uz dalsi transfer vysiel?

ariel_ka
autor
15. okt 2024

@skrecok321 drzim silno palce nech to uz vyjde ked sa nasla pricina ✊ no ja presne pre to som napisala diskusiu, lebo rozhodujem sa ci ist do 3. ket alebo urobit vsetky mozne vysetrenia. Mam taky vnutorny pocit, ze ani treti vklad nevyjde, len tak bez dalsich testov. Dakujem

ariel_ka
autor
15. okt 2024

@skrecok321 kolko tie vsetky testy stali prosim:ta ?

kiki68
15. okt 2024

@ariel_ka urcite tie vysetrenia. Mozes mat toho viac ako iba tu endometriozu.

skrecok321
15. okt 2024

@ariel_ka mala som výmene listky z centra, ale môže ich vystaviť gynekológ alebo obvodný lekár. Genetika a hematologia zadarmo, reprodukčna imunológia v Prešove okolo 130 eur.

veklipo
15. okt 2024

Mala som endometriozu. Raz som otehotnela prirodzene, ale žiaľ MA v 8tt. Potom dlho nič, rozhodli sme sa pre CAR. IVF na prvýkrát úspešne.
Potom o 2 roky prirodzene úspešne tehotenstvo.
Drž sa!

ariel_ka
autor
15. okt 2024

@veklipo jeej blahozelaam, to sa uz lepsie cita 🙂 a vysiel prvy KET v prvom IVF?

babushkaem
15. okt 2024

@ariel_ka zatial som len 7-8tt

ariel_ka
autor
15. okt 2024

@skrecok321 dakujem, tak si budem pytat tie listky z car... dlho sa caka na tie vysledky?

ariel_ka
autor
15. okt 2024

@babushkaem prajem nech to tak ide dalej, nexh sa vsetko podari a tesite sa dalej

babushkaem
15. okt 2024

@ariel_ka dakujem 🙂

veklipo
15. okt 2024

@ariel_ka ja som bola v 2016, to sa ešte nemrazilo, rovno som mala na 5ty deň kultivacie vklad. 1 embryjko. A podarilo sa.

skrecok321
15. okt 2024

@ariel_ka všetky vyšetrenia do kopy 2 asi mesiace

michaela329
15. okt 2024

@ariel_ka vyšli vklady po odstránení endometrióznych ložisk. Biochemické - potom tehotenstvo (žiaľ genetická vada a ma v 16 tt) a nakoniec po poslednom KET som v 24 tt. Predtým roky nič a navyše 2 KET ani ťuk. Inak som ok. Manžel horší Spermiogram - ale nie katastrofálny.

ariel_ka
autor
15. okt 2024

@skrecok321 tak celkom dlho to trva :( brala si nejake specialne lieky na ten imuno problem?

ariel_ka
autor
15. okt 2024

@michaela329 neviem kedy si bola ale neodporucaju mi operacie...i ked ja som uz i nad tym rozmyslala

michaela329
15. okt 2024

@ariel_ka mňa na operáciu hnali, lebo sa mi urobil nador😏 A na nej sa prišlo na tú endometriózu. No a vďaka tomu som konečne otehotnela. To mi povedali aj v centre, aj Dr. po operácii a môj gynekológ. Že to bolo najpravdepodobnejšou príčinou neplodnosti u mňa. Keďže všetky vyšetrenia mám v poriadku - opakovane

ariel_ka
autor
15. okt 2024

@michaela329 ..ten nador bola nakoniec ta edometrioza ci to bol iny nador? Ako na neho prisli? lebo ja som okrem usg nemala nic, hysteroskopiu ani MR

skrecok321
15. okt 2024

@ariel_ka celkom to išlo rýchlo, od objednania až po výsledky 🙂 dva mesiace, keď to porovnám napríklad s očným, kde čakám pol roka na termín. Z imunológie mi predpísali medrol a pri oplodňovaní vajíčok sa využila metóda ICSI. Keby to išlo bez ICSI, tak sa vajíčka nemusia oplodniť.

michaela329
15. okt 2024

@ariel_ka bol to teratóm, takže zarodocne bunky. Bol vidieť na USG, tiež onkomarkery som mala vyššie. Endometriózu videl Dr. až keď boli dnu, mala som v Martine šťastie na naozaj dobrú službu 🙂

ariel_ka
autor
15. okt 2024

@skrecok321 aha, lenze my nemame problem s oplodnenim, len s tym uhniezdenim v maternici, mame vraj krásne blastocysty

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre