Neúspešné mimotelové oplodnenie kvôli štítnej žľaze

janulino
28. mar 2018

Neuspesne IVF kvoli stitnej zlaze

janulino
autor
28. mar 2018

Ahojte je tu niekto komu zistili protilatky voci stitnej zlaze a identifikovali to ako pricinu neuspechu otehotnenia resp. IVF?

terezie12345
29. mar 2018

Ano mne zistili štítnu žľazu , museli sme najprv začať riešiť endokrinologa a potom sme začali z ivf

janulino
autor
29. mar 2018

@terezie12345 A kolko to asi trvalo? Musim pockat a preliecovat sa alebo mi da rovno lieky na cely zivot a nemusim cakat?

janinuska
29. mar 2018

@janulino Mne zistili zniženu funkciu štitnej žlazy 4 mesiace po porode, mam jedno dieta, ale nemožem mat druhe a velmi ho chcem. Už desat rokov sa nam druhe nedari a vzdali sme to. Tiež tvorim protilatky proti štitnej žlaze, ale napišem ti ako som velmi sklamana z lekarov. Gynekolog tvrdil, že to ovplyvnuje, iny gynekolog že može aj nemusi, odvodny lekar, že nie. Ked som sa pytala doktora v car len odvrkol že on nevie. na repro imunologii, že nie, no ale ja som na ivf nebola, nakolko ivf je proti môjmu presvedčeniu, mam pocit, že doktori nevedia nič. ale iny problem nam s manželom nenašli.

terezie12345
29. mar 2018

@janulino no mne nasadili lieky hormóny SŠ mi dali do hladiny a išli sme na ivf a mame teraz 4 mesačnú dcérku. Ak ti nasadia správnu liečbu a bude všetko v norme tak nevydim žiaden problém

stanass
31. mar 2018

@janulino Ak máš problémy so štítnou žľazou, je veľmi pravdepodobné, že to môže byť príčinou tvojho neúspechu (viem aj z vlastnej skúsenosti). Endokrinologička nasadila lieky a snažíme sa tento problém dostať pod kontrolu, lebo štítna žľaza sa veľmi podieľa na hormonálnom systéme ženy. Endokrinologička ti môže spraviť aj hormonálny profil a z neho uvidí aj či je a aký je problém s tvojimi hormónmi podieľajúcimi sa na otehotnení (estrogén, progesteron, FSH, LH,...). Ešte taká drobná poznámka - vraj je vhodnejšie robiť horm. profil v lutealnej fáze cyklu, lebo ten ti napovie viac, ako keď mne robila predtým gynekologička pred ovuláciou. A úplne najlepšie je, ak by ti urobili HP viac krát počas toho istého cyklu, lebo tak by videli krásne celý vývoj tvojich hormónov. Aspoň tak mi to nedávno vysvetlila moja endokrinologička. Tak ešte skús ísť týmto smerom.

janulino
autor
31. mar 2018

@stanass Ahoj..dakujem za radu..objednala ma na krv priblizne na 3-4. den cyklu..moj gyn.mi robil hormonalny profil a nic mi tam nevybehlo..u Dzurillky mi zas vyskocili protilatky voci stitnej..tak nechapem ako mohol byt hormonalny profil v poriadku..nestastna som z toho a len dufam,ze sa to bude dat liecit..

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre