Neúspešné IVF a spontánne otehotnenie. Máte podobnú skúsenosť?

czoko
12. okt 2008

ahojte, bola som na ivf a neúspečne. snažíme sa s manželom už dva roky. Teraz mi v stredu test ukázal, že som tehotná, teda spontánne. na teste bola velmi slabá čiarka tak som šla hned na druhý deň na krv do sanatoria kde som bola na ivf. Tam mi potvrdili, že som tehotná a že som mala 140 hcg. Hneď ten deň som sa objednala mojmu lekárovi a ten mi robil ultrazvuk a nič tam nevidel, hovoril to tak isto, že by tam malo už niečo byt. zobrali mi teda aspon krv. Poslal ma zajtra do nemocnice na sono a znovu n krv. Povedal mi že sa nemám predčasne radovat lebo može ísto o mimodeložné alebo o samovolný potrat. Včera som si urobila znovu test a čiarka bola výrazne silnejšia ako na tom prvom. som psychicky hotová a to čakanie ma zabíja. mám strašné obavy že to bude mimomaternicové. nemám žiadne bolesti absolutne nič ani zle mi nieje len prsa trocha zvačsené a bolia trochu. Od poslednej menštruácie je to už asi 5 týždňov.mam nepravidelný menzes. ešte treba vediet, že bol problém v manželovi mal špatný spermiogram-morfologiu. Prosím napíšte mi či máte aspon podobné skúsenosti. Prosím

adinam
12. okt 2008

czoko,ak Ti mešká menzes 5 týždňov,mal by sa na uzv ukázať aspoň gestačný váčok a v ňom malá bodka. 😒 Pozri v téme tehotenstvo-prvé sono vyšetrenie.Tam nejaké info nájdeš.

katy2
12. okt 2008

adina, czoko pise, ze ma od poslednej ms 5 tt a nie ze jej 5tt meska....
ja si mysmlim, ze si na dobrej ceste... je tu viav dievcat, ktore otehotneli spontanne po nevydarenom IVF....
drzim strasne palce 🤐 😵

czoko
autor
12. okt 2008

Nie od posledné menzesu mám 5 týždnov. Mešká mi 10 dní.

cikyta
12. okt 2008

czoko,pozri mi do albumu.Tam mám 5 týžden UTZ................................Držím palce,nech to nieje mimomaternicové ani nič podobné,ale pekné tehotenstvo.Kedže ti menzes chodí všelijak,tak ovulka mohla byť tiež tak rôzne a verím,že to dobre dopadne! 🙂

czoko
autor
12. okt 2008

katy2, ďakujem, a je možné že na ultrazvuku nebolo nič vidieť a to mi vtedy meškalo len 7 dní.

labus
12. okt 2008

ahoj czoko neplaš sa ja som raz mala mimomaternicové a potom som otehotnela a tiež prvý krát na ultrazvuku nič leká nevydel a tie nervy hruza a druhý krát už bolo maleho vydno zálaží aj kedy si otehotnela nestresuj sa a čakaj v klude. Ked som mala mimomaternicove mne krv ukazovala hodnotu že aj som aj nie som tak mi to povedal lekár potom ma hned šupli do nemocnice kde mi zbierali moč na HCG 24 hod. a až po týždni ked si boli istý ma operovali

cikyta
12. okt 2008

Ak je to tak,tak by si bola teraz 4tt+3 dni (približne)A to na sone nemusí byť vidieť-len zväčšená sliznica.

katy2
12. okt 2008

czoko, urcite este vydrz... este je skoro na uzv.... drzim palce 🙂

czoko
autor
12. okt 2008

cikyta, presne take výsledky testu som mala aj ja ale teda ty v 5tt to máš krásne viditelné. Neviem nejako sa toho bojím.

czoko
autor
12. okt 2008

labus, ja naozaj nechcem mimomaternicové. Ja som z toho hotová.

janula18
12. okt 2008

czoko
síce som nebola ne IVF ale pri prvom tehotenstve mi tiež vyšiel pozitívny test a kôli tomu že som brala antibiotika tak som šla k svojej doktorke. Ta spravila sono a tiež tam nič nevidela, skontrolavala mi aj prsia, tie neboli zväčšené tak mi poveda že nie som tehotná a chcela mi dať vyvolavačku, čo som odmietla. Počkala som dva týždne a potom už na sone bolo vidieť že som bola tehu ale zas sa jej to zdalo biť male, že z toho asi nič nebude. No ja som povedala že ešte počkame a teraz ma malý 3 roky.
Ked maš nepravidelný menzes tak si mohla otehotnieť aj neskôr a na sone to nie je ešte vidieť. (aj ked sa to lahko teraz mi lahko povie). Mne sa prsia trochu naliali až v 6 týždni.
A aj ked mas silnejší test tak je to fajn. A pokial nemáš bolesti tak je to fajn, vraj pri mimomaternicovom sú.

A môj manžel má tiež zlý sperm. malo pohyblivé a aj morfologia nič moc. Tiež sa doktori čudujú že mame už dieťa, aj keď druhé sa nám už dva roky nedarí tak asi pojdeme na IUI

Drž sa a dúfam že ti to dobre dopadne.

czoko
autor
12. okt 2008

katy2, dakujem no aj nič iné mi nechýba len čakat do zajtra a potom na výsledky krvi až do štvrtka. To bude dlhé čakanie

adinam
12. okt 2008

czoko,prepáč,ja som to zle prečítala.Tak 7dní je ozaj málo nato,aby bolo niečo vidieť...Tak sa nemáš čoho obávať,HCG 140 je dosť na začiatok.

cikyta
12. okt 2008

Czoko,to mi dr.povedal,že je to 5tt+3 podla UTZ.Podla menzesu to vtedy bolo skoro 7tt!Takže tak.

czoko
autor
12. okt 2008

janula18, to si ma potešila. Ja by som zhruba asi vedela kedy som mala ovulaciu. Merala som si BT a bolo to tak oko 18.9. Čo myslíš?

czoko
autor
12. okt 2008

A ešte mám príznaky také, že som stále hladná. Naobedujem sa a tak za 2 hod. som zasa hladná nieje to skoro? Len sa ozaj obávam toho mimomaternicového. Neviete, či sa pri mimomaternicovom znižuje hladina HCG? Niekde som číatala, že hej

mici11
12. okt 2008

Czoko ked ti len 7 dni meska, tak este nemoze byt vidiet nic na UTZ. Ja som otehotnela 2Xspontanne a mala som aj mimomaternicove, mala som nizsie HCG ako by malo byt, spinila som a bolelo ma na pravej strane a na tej som to mimomaternicove mala. Teda vo vajickovode. Takze by ti mala zobrat znova krv a HCG ma sa ma zdvojnasobovat kazde 2 - 3 dni. Potom sme boli 2 x na IVF neuspesne a teraz som znova otehotnela prirodzene, SPG mame OK. A pri mimomaternicovom sa HCG ani nie ze znizuje, ale stupa pomalinky. Takze este nezufaj a drzim palce a daj vediet ako si dopadla 🙂 🙂 🙂

lienka79
12. okt 2008

ahoj...
nechcem ta strasit...ale napisem moju skusenost
Ja som mala takisto II na teste,ale druha bola velmi slaba ,aj po opakovanom teste a nakonies som potrtaila, stalo sa mi to 2x.
kedze mas 5 t po menzese, t.j. asi 7 tt, malo by na UZV vidiet aspon zarodocny vak a uz asi aj srdiecko.
U mna sa vytvorili zarodocne obaly, ale akciu srdiecka nebolo vidno.
Verim,ze to nebude tvoj pripad

lienka79
12. okt 2008

hah..beriem spat..ked ti meska len& dni..to je skoro..akciu este nemusi dr.vidiet...tak bud v klude a drxim palce...

janula18
12. okt 2008

Ja by som povedala že podľa ovulky na ultrazvuku to ešte nemohlo byť vidieť, no budúci týždeň už by malo. Mne to bolo vidieť až cca 4 týždne po ovulke. Ale pokiaľ fakt nemáš bolesti ani špinenie tak sa nemusíš obávať.
Držím palce

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre