Nekvalitné vajíčka - embryo sa nevyvíja

paulina7
15. dec 2020

Ahojte,
Mam nekvalitné vajíčka, embria sa nevyvijaju, mam 15 kg navyše a naposledy som mala veľký stres. Ten stres už mám dlhšie obdobie... Mam 42 roky, je pre mňa ešte nejaká sansa na zlepšenie ich kvality? Ďakujem za info!

banu01
15. dec 2020

@paulina7 to ti povedali v centre?

banu01
15. dec 2020

@paulina7 my mame zasa nekvalitne embria pomaly nastup delenia a na 5 den len skora blastocysta...nevedeli povedat ci je chyba vo vajicku alebo v spermie co som sa aj cudovala....ved to by mali nie?....muz ma slaby spermiogram ale vzdy su preselektovane...odporucila nam darcovsky program... preto sa pytam ci ti to povedali v centre...

butterfly333
15. dec 2020

@paulina7 mám 41r tiež vajíčka žiadna sláva 3r sa nám nedarí. Ja pri mojej výške 173cm som mala v júli pri vklade 85kg no vklad nevyšiel no teraz mám 74kg čiže som 11kg schudla no ešte chcem aspoň na 70kg. No Na kvalite vajičok to nepomôže no beriem už asi rok čistý inositol kopu vitamínov no nič nepomáha. My sme mali darovane embryo no nevyšlo to mám ale ešte to chceme skúsiť s darovaním embryo moje sú už asi na prd.

cookie29
15. dec 2020

@paulina7 nemyslis, ze by bolo lepsie opytat sa odbornikov ako na MK? Ale v skratke, laicky nazor, v danom veku je sanca na zlepsenie vajicok pomaly nulova, uz to len pojde dole vodou.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
paulina7
autor
15. dec 2020

@cookie29 ahoj, jasne, ze sa opýtam, len som chcela vedieť, kto má podobný problém. Viem, vek je najdôležitejší faktor....., ale budem ešte skúšať, dik

adara777
15. dec 2020

@paulina7 aj ja by som skúšala kým sa vajíčka vôbec tvoria. Tie veci o kvalite 🤔...mám známu po chemoterapii v 30ke a v 41.rokoch druhé dieťa spontánne...Ak si prísad vitamíny a pokoj to bude len bonus

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
adara777
15. dec 2020

@bambulienka25 toto ja už dávno viem ale ... ale. Vieš koľko žien tu píše že už sa vzdali, že mali amh 0,15 atď a otehotneli...

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
paulina7
autor
16. dec 2020

@butterfly333 ďakujem za info, držím palce!

paulina7
autor
16. dec 2020

@banu01 ahoj, áno v centre, že hlavný faktor vplyvu na ich kvalitu je vek, samozrejme sú aj iné faktory, ale vek predovšetkým, mi okrem darcovskeho programu tiež hovorili o IVF Natural metóde.

sterea
16. dec 2020

Je potrebné zmeniť lieky pri stimulácii. A možno pred stimulkou nasadiť antikoncepciu aspoň na mesiac na úpravu hormónov. U mňa to zabralo.

drzaopica
16. dec 2020

@paulina7 stres, vek, nadvaha asi sa treba na to pozriet realne.Darovane by si neprijala?

maggie86
17. dec 2020

Nam sa tiez zle delili, ale u nas sa vzhladom na sperniogram priklanaju k chybam v spermiach. Ale inak zatial nevedia urcit ci je chyba vo vajickach alebo spermiach. Moze to byt aj kombinacia. Jedna zo zakladnych funkcii vajicka je po oplodneni opravovat chyby v dna v spermii aj vajicku. Kazda spermia je do urcitej miery poskodena ale tieto drobne chyby vie vajicko pocas delenia opravit. Tato funcia ale vekom zeny klesa. Pokial je spermia vyraznejsie poskodena starsie vajicko uz nemusi stihat chyby opravovat a prestane sa delit. Je ale moznost, ze so zdravou spermiou by k tomuto defektu neprislo a embryia by sa vyvijali. Takisto, rovnaka spermia by mala vacsie sance s mladsim oocytom. Preto je to zrejme tazke urcit, zavisi od mieri poskodenia na oboch stranach. Existuju na to nejake vyskumy ale zatial sa uhola spermii v procese ivf dost zanedbavala. Neviem, aku ma napr parter DNA fragmentaciu spermii, ta zohrava velku ulohu. Moj nazor je ze treba riesit vzdy obe strany, aby sa sanca zvysila co najviac

moonicka89
5. jan 2021

Ahojte zienky. absolovovala som uz dva krat OPU mala som 11 vajicok. A z toho 7 bolo dobrych ale zial ani jedno sa neoplodnilo (metoda isci) ? 😞 Mate s tym skusenosti? Genetik je dobra. Dakujem Moni.

helenky11
8. jan 2021

@sterea ahoj, vies mi povedat viac ako to bolo u vas. Ja som teraz absolvovala 3 stimulaciu a uz po 2krat po odbere oocytov, povedali, ze vajicka neboli vhodne na oplodnenie. Raz som mala dlhy protokol a teraz len soft s femarou

sterea
8. jan 2021

@helenky11 -ja som na Slovensku absolvovala 3x stimuláciu s tými istými liekmi, v dvoch rôznych centrách a nikdy som nemala kvalitné vajíčka a to nám robili aj genetiku. Potom som išla do čiech a nastavili mi úplne iný protokol s úplne inými liekmi a na prvý pokus mám dvojičky a ešte 5 zmrazených embrií. Pred stimuláciou mi odporučila doktorka brať antikoncepciu Janine na úpravu hormónov a sex s kondómom /aby sa netvorili protilátky proti spermiám/ a vyšlo to.

helenky11
10. jan 2021

@sterea ahoj a vies mi povedat prosim v akych centrach si bola a ake lieky Ti davali? Uplne si ma potesila, lebo ja tiez tvrdim, ze opakovat ten isty pokusoch rovnako a cakat iny vysledok je hlupost. Preto si myslim, ze problém bol v liekoch alebo v tom, ze mi tie oocyty odoberaju skoro. Ked som bola 1krat na stimulacii, tak som mala kratky protokol s inymi liekmi a vtedy boli vajicka vhodne na oplodnenie, len sa embryo neskoro vyvijalo. Potom sme presli do Ciech a tam dlhy a soft protokol a ani raz vajicka vhodne na oplodnenie.

sterea
10. jan 2021

Ahoj, najskôr som bola v Iscare v BA, potom v Helios v Martine a nakoniec v Reprofite v Brne. Lieky si už presne nepamätám je to dávno. Ale ak sa nemýlim na SK som stimulovala menopurom a v čechách puregonom. Menopur mi jednoducho nesedel.

helenky11
11. jan 2021

@sterea dakujem, mne zase v Cechach davali Mneopur a Femaru pri softe a na svk v Heliose nieco ine a tam som mala vhodne na oplodnenie, takze asi mi lepsie sadli lieky, takze sa vratime do Heliosu v BB. Velmi pekne dakujem za Tvoju skusenost, zjavne sme si v tejto reakcií podobne.

sterea
11. jan 2021

@helenky11 - držím palce, treba len vydržať a nevzdávať sa.

paulina7
autor
9. feb 2021

Ahojte, no i znova sa nepodarilo.... 😭....

adara777
9. feb 2021

@paulina7 Ahoj, mrzí ma to ☹️. A čo si nakoniec podstúpila ?

paulina7
autor
9. feb 2021

@adara777 Zobrali mi moje vajíčko a oplodnili... Prestalo sa vyvíjať. Vek robí svoje....

adara777
9. feb 2021

@paulina7 Stáva sa i mladším ženám...tam je veľa faktorov

mamcotka
9. feb 2021

@paulina7 skúsim ťa povzbudiť. mám 43.r Pokúšali sme sa dva roky, ja nízke AMH 0.9 .. začala som brať kyselinu listovú, aj inofolic.. študovala som čo preto všetko urobiť , bola som sa informovať v IVF centrách. Skúsila som dva krát clostylbegit , tretí krát mi pichli aj pregnyl a nič.. v iscare mi dal Doc..Valky letrozol( užila som iba jeden cyklus) a dva mesiace na to som otehotnela prirodzene. Dvojičky. Aj keď jedna bola bohužiaľ chorá ( trizomia 18) druha tu teraz spí zdravá vedľa mňa. Šance mi nedávali a chceli fo mňa nasilu pchať hormóny a IVF ale ja som šla na to takto pomaly. Som stará ale som mama 🤷😊

paulina7
autor
10. feb 2021

@mamcotka ahoj Dakujem do dobre slovo, ja mám tiež 43 raz som skúsila z hormónmi a raz natural.... ale celý čas po tých 6 dňoch sa dozviem zlu spravu. Už neviem, čo mám myslieť, mam pocit, že to už koniec, tiež som v isceri. Neviem, čo robiť.

mamcotka
10. feb 2021

@paulina7 ja som to prestala riešiť. S mužom sme si prestali rozumieť a už sme sexovali len 2x do mesiaca a bum. Možno aj to pomôže.

helenky11
16. jún 2021

@moonicka89 ahoj, my mame podobny problém. Ja som mala naposledy asi 11 oocytov a z toho len 3 zrele a embrya sa vyvijali oneskorene. Uz je to nas 4 cyklus 🙄 Ja uz fakt neviem, cim to je. Životosprávu mam priam excelentnu, športujem, som stihla,vyskusala som vsetky mozne vitaminy a nic. Uz sa snazime 3 roky.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre