Nechcem podstúpiť ďalšie IVF, postupne strácam chuť mať dieťa

3. dec 2024

Ahojte, podstúpila som 2 ivf , pri jednom som ani nedošla ku vkladu , pri druhom som mala jeden vklad, bohužiaľ neúspešný.. na ďalšie 3 ivf nemám silu, chuť ani nič ísť.. strašne mi to ublížilo.. odvtedy nie som taká ako predtým.. trápim sa, snažím sa to nedávať okoliu najavo, ale blízki ľudia to vidia..chcela som strašne dieťa, teraz na druhej strane sa snažím upokojovat a vidieť v Tom pozitíva prečo nemať dieta.. cítim sa hrozne.. neviem ako ďalej, nechcem ďalšie ivf, ale inak to nepríde to dieťa.. viem že kebyže sa mi to podarí prirodzene tak som najšťastnejšia na svete.. zas si vravím čo ak si budem niekedy vyčítať v živote, že nemám dieťa preto, lebo som nespravila pre to všetko.. cítim sa ako hrozný človek, keď už nemám tu chuť a silu ísť do ďalšieho ivf a mať dieťa a hovoriť si, že však život bez neho môže byť aj krajší, pritom to tak vnútorne necítim, len si to nahováram asi.. prešli ste si niečím podobným? Že vlastne chcete dieťa ale na druhej strane nechcete po týchto skúsenostiach ? Mám chaos.. niekto mi povie že tak nemaj dieťa keď pre to nespravis všetko.. ale nedokážem to, ja by som asi neprežila ďalší pokus keby nevyšiel, úplne by ma to zničilo.. neviem čo robiť.. viem čas je najlepší liek, ale už to je 10 mesiacov od posledného ivf a nie som najmladšia mám 30..

lucka_ke
3. dec 2024

a o adopcii ste nepremýšľali?

rebi789
3. dec 2024

Skus Mojžíšovej metodu, je to fyzioterapia na liečenie neplodnosti žien a má dobrú úspešnosť

michaela329
3. dec 2024

Tým si prejde každá žena, ktorá rieši IVF. Ja som to po poslednom potrate vzdala, bola som v 16tt a prešli sme si traumou. Ty si ešte mladá, ja som mala 38-39 skoro, AMH nízke, manžel 42rokov...dali sme si žiadosť o adopciu, dala som sa psychicky dokopy a zmierila sa s bezdetnosťou, lebo u nás nie je šanca na prirodzené otehotnenie. Posledné zmrazené embryjko som vložila len preto, že som nechcela likvidáciu. No a momentálne ťahám 30tt. Všetko, čo cítiš, je absolútne v poriadku, daj si čas, využi služby psychológa, cvič, cestuj a keď sa budete cítiť - skúste ten tretí pokus.

kiwi3
3. dec 2024

30 rokov a nie su najmladsia? celkom dobry vtip. normalne si oddychni, kym ta prejde nechut, zmen car, ked to tam neslo a nedokazali to doviest do uspesneho konca a ides dalej. stale mas 10 rokov na treti pokus cez poistovnu.
akurat som pozerala video o zene, co prirodzene otehotenela v 47 a teraz je v 77 spokojna, ze sa to stalo. tak sa nerucaj, prosim ta

oceanahory
3. dec 2024

Sice ja som otehonela rychlo prirodzene, ale moje prve tehotenstvo skoncilo potratom vo vyssom stadiu a ohrozilo to aj moj zivot. Po potrate som si musela dat rok a pol pauzu...ja som mala rovnake myslienky ako ty, sama som nevedela, ci to dieta este vobec chcem. Za ten cas sme cestovali, naozaj som sa vela starala o svoje fyzicke aj dusevne zdravie, bol to jeden z najlepsich rokov mojho zivota, aj napriek tomu, ze to bolo po takej strasnej skusenosti.
No a nasledne to prislo, znova to velke chcenie a odhodlanie skusit to znova a teraz mam krasneho 2,5 rocneho syna, sice je zazrak, ze ho vobec mame 🙂.
Podla mna si daj pauzu, kludne aj dlhsiu, pravdepodobne potrebujes viacej casu...chapem, ze je tvoja situacia troska ina, ale ist do toho na silu, nervozne, frustrovane, otravene...to tiez nema zmysel. Drzim palce, nech sa rozhodnes akokolvek! Ja som sa nastavila tak, ze nech to dopadne akokolvek, aj tak si spravim zivot stasnym a krasnym a naucim sa byt stastna aj bez dietata, ak by sa to nepodarilo ani 2x alebo by som uz vobec nenabrala odvahu otehotniet znova. Najviac mi pomohlo zmierit sa s tymto a pocitila som OBROVSKU ulavu!

bystrozraky
3. dec 2024

Boli sme na tom este trocha horsie, lebo nam povedali, ze uz dalsie IVF nemaju vyznam(a to som to platil sukromne v zahranici). Nekde som sa v zufalstve docital, ze myo-inositol pomaha (3-4g rozlozene na hlavne rano, obed a malu davku tak okolo 1600-1700 precitaj si o tom). Tak mazelka to zacala brat ja som si prestal davat telefon do vrecka na nohaviciach (to je velmi dolezite). Trva to zhruba 3-4 mesiace kym to zacne fungovat....behom 5 mesiacov sme cakali na prve dieta a druhe sa podarilo na prvy (to som ani neveril, ze sa da po 10 rokoch skusania). Mozno potrebujes len malu pauzu. Drzim palce

kavasmliekom
3. dec 2024

Daj si "pauzu" aspoň 2 roky. Milujte sa ako mladí, bezproblemovi, bez toho, aby z toho "muselo byt dieťa", užívajte si život, cestujte, pracujte, spíte, jedzte...a keď o dva roky budete chcieť, môžete to skúsiť zase.
Keď to raz nejde, tak to nejde.
Môžete skúsiť aj adopciu.

heln
3. dec 2024

ahoj, mas 30, to je predsa len este par rokov rezerva. ja by som ti poradila, trochu si oddychnut, dat si pauzu rok - dva, nech si psychicky oddychnes, a telo tiez, trochu sa zregenerovat z tej naloze hormonov. ked to skusis znova v 32, este nebudes starenka a mozno ti to lepsie padne.

evaachesa
3. dec 2024

Pridaj sa do skupiny IVF - skúsenosti, rady, úspechy
Povzbudia tá tam dievčatá a možno získaš aj nejaké cenné rady a informácie. Niektoré ženy majú toho za sebou oveľa viac, netreba sa vzdávať hneď po 1vom neúspechu. Máš za sebou len jeden vklad. Držím palce. 🌷

evaachesa
3. dec 2024

@michaela329 waaau silno držím palce. 🥰❤️🍀❤️

michaela329
3. dec 2024

@evaachesa ďakujem, tak opatrne sa už aj tešíme. 🙂

evaachesa
3. dec 2024

@michaela329 tak tak, všetko bude v poriadku. 🥰❤️

kiki68
3. dec 2024

Ved mas dalsich 15 rokov casu, akoze kde sa ponahlas. Zjavne to neni dobre sa do niecoho nutit. Mas roky casu, mala som prve v 35 a v 40 budeme mat asi dalsie. Clovek si to musi upratat v hlave a tiez fyzicky. Tiez by som zvazovala adopciu, nakolko keby aj 4 roky cakate, tak stale si v 34 mlada mama.

hederamonstera
3. dec 2024

Daj si pauzu. Naozaj. A robis pre to vsetko, takymito myslienkami sa naozaj nemusis trapit (ano, myslienky mozes ignorovat).
A na druhu stranu, stastny a naplneny zivot sa da aj bez deti. Tiez nam to dlho trvalo, car nam pomohlo a tak viem co prezivas, ale teraz deti mam a viem si kludne predstavit stastny zivot aj bez deti. Ale chapem, ze teraz po nich tuzis a nevies si to predstavit.

Drzim palce

svetlonos
3. dec 2024

Pokial ti nejaký blb povie, že si pre to neurobila všetko, zaslúži vyfackat!
Ak ti to povie ešte zena, ktorá vie co sú hormony z investičného, je to už úplne nepochopiteľné.
Ja obdivujem každú, ktorá sa na to dá. Nakupujú ta kadencie a potom sa to môže aj často nepodarilo, divne nalady a samozrejme po nevydareni smútok.
Si ešte mladá, daj si pauzu, uprac myskienky, hid sa do kludu. A potom uvidíš.

svetlonos
3. dec 2024

@michaela329
blahoželám, to je nádherný príbeh 🙂

veselo_neveselo
4. dec 2024

Je uplne normalne dojst na koniec svojich sil a povedat si dost. Kazdy ma tu hranicu inde. A nezabudaj, ze hranice mozu byt jak fyzicke, tak psychicke, ci financne. A neznamena to, ze za pol roka sa nebudes citit pripravena ist na to zas. Mozno ano. Alebo aj nie. Oboje je OK.
Vsetko je to v poriadku. Netrap sa tym, co by si mala. Rob to, na co sa citis. Naozaj. Cast IVF je aj starostlivost o seba a vlasnu dusu, zameraj sa na seba teraz. Oddychuj ako potrebujes, rob veci co ta tesia. Uzi si sviatky.

Tych, co ti podsuvaju adopciu nepocuvat (a vy si ludia precitajte nieco o psychickej strane ivf a neplodnosti, adopcia nie je nahrada za vlastne dieta a prosim vas prestante ju doporucovat ako riesenie. Je to velmi zranujuce a je jasne, ze nechapete.),
Tych, co ta zhadzuju uplne vypusti, ani to s nimi nepreberaj, od tych sa nedockas pochopenia.

petkazamborska
4. dec 2024

moja bestie mala 3 neuspasne ivf, nakoniec 4 platene je krasny chlapcek a potom divecatko ....takze este neprisiel ten spravny cas mozno ....ale nevzdavaj to pan stale oceni prirodzene krasne tuzby

3petka
4. dec 2024

Ak to má prísť tak to príde. Ešte máš šancu tak ju využi, keď z nebudes mat povedz si až vtedy že je to tak ako to má byt.
Ale šancu určite využi aby si to neľutovala.

majuliennka
4. dec 2024

Mali sme to podobné. 1 IVF jedno embryo. Tam som bola psychicky pripravená, že je to úspešnosť 50/50. Druhé IVF neúspešne má však zlozilo. Že už ďalšie nechcem. Rok som pracovala na sebe, kým som sa dostala do stavu, že už vlastne ani nechcem deti, že som spokojná so životom. Sama by som to asi nedala. Intenzívne psychoterapie - každý tyzden. Veľa peňazí islo do toho, ale neľutujem ani jedno euro. Mňa to postavilo na nohy. Zažívala som pocity, chcem dieťa, ale už toto nechcem znova podstúpiť. A to nie je Tom, urobiť všetko pre to, inak nemaj dieta. V prvom rade urobiť všetko pre seba. Urobili ste všetko čo bolo doteraz vo vašich silách. Urobili ste najlepšie rozhodnutia v danej chvíli. A už teraz ste urobili pre možnosť mať dieťa najviac, ako sa dá.

bejbs123
5. dec 2024

Ahoj,mas este velmi malo pokusov za sebou,aby si to vzdala,nam vyslo az 9embryo a mat dieta je ten najlepsi pocit na svete,tak tak chcem povzbudit,skus vyhladat psychologicku,daj tomu cas a ked budes pripravena psychicky,chod znovu do toho,ja som napriklad po potrate potrebovala polroka,aby som sla na dalsi pokus,drzim palce

lauricka
5. dec 2024

Nájdite si psychológa, nech Vám pomôže si to dáko usporiadať, nastaviť sa. Možno skúsite neskôr, keď budete viac v kľude.

krisbar
6. dec 2024

Daj si prestávku. 30 je ešte veľa času s dnešnou medicínou. Nám napr pomohol. Začínali sme s IVF keď som mala 30. Cca do 35 sme to riešili. Potom sme si povedali, že budeme šťastní aj bez deti. A boli sme. Potom úplná náhoda chcela ze som šla na nejaké vyšetrenie a zistili mi zle hodnoty cytokinov (co keď som mala 30 neriesili). A po krátkej liečbe som za 2 mesiace otehotnela. Rodila v 41 rokoch. Čiže nám ten čas pomohol. Aj sme si s mužom užili, aj medicína a veda v neplodnosti sa posunula. Dieťa nie je zmyslom života, ako si mnohé ženy myslia. Zmyslom by mal byť život sám. Tak si ho vytvor tak aby naozaj mal zmysel. (AJ bez dietata)

elizabeta56
8. dec 2024

My sme v 30tke ešte len začínali skúšať. Tiež na najprv nedarilo, ale brala som tiež ten inositol, macu peruánsku na cyklus a tiež sme neskôr začali používať gynellu gél na podporu otehotnenia. Až to nám pomohlo. Si mladá, ešte si kľudne urob pauzu, oddýchni si, lebo aj stres robí svoje.

veroniculienocka
9. dec 2024

Ahoj a ty máš aj nejaký problém prečo sa vám nedarí? Nám sa tiež nedarilo asi dva roky a pobehali sme všelijaké vyšetrenia aj dráhy bol na spermiograme...a okrem toho že sa mne tvorilo o veľa menej vajíčok ako by sa mi v mojom veku malo, tak dr žiadny problem nevidela a potom mi suseda odporučila vitamíny a veru tie mi pomohli ako aj jej aj mojej gynekologicke...ak by si chcela tak mi napíš SS 🙃

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre