Natív úplne bez stimulácie

manita
24. máj 2013

Skúsil niekto NATIVE IVF úplne bez stimulácie, či už doma alebo v zahraničí? Odmietam hormonálnu stimuláciu zo zdravotných dôvodov. Absolvovali sme niekoľko IUI, tiež zo spontánnych cyklov bez stimulácie. Chystám sa na prvé IVF a chcem vsadiť na tie 2 vajká, čo sa mi prirodzene tvoria každý mesiac (polročné sledovanie folikulometriou ukázalo ich bezproblémovú tvorbu aj veľkosť každý mesiac). Chcem to teda risknúť takto na prírodno (som samoplatca, takže problematiku poisťovne vôbec neriešim).

Povzbudí niekto vlastnou dobrou skúsenosťou?

dukokatka
24. máj 2013

preco to potom neide prizodzene ked odmietas stimulaciu?

manita
autor
24. máj 2013

@dukokatka Na svete pribúda čoraz viac zdravých párov, ktoré nemôžu počať dieťa prirodzene. Ide o "neplodnosť z neznámych príčin - Inexplicable infertility", niekto sa trápi aj niekoľko rokov, je to riadna diagnóza, ktorú uznávajú aj poisťovne ako dôvod IVF. V takomto prípade sa hľadajú čo najmenej invazívne možnosti umelého oplodnenia.

misha83
25. máj 2013

@manita my zkouslivsechno, ale u nas je hlavni problem prave ve vajickach. Nativ je urcite dobra volba, jen to muze dele trvat, ale to zalezi na tom co je za problem. Staci preci i jedno vajicko 🙂 . Hodne stesti. 🙂

manita
autor
6. sep 2013

@misha83 Chce to silné nervy, tie natívy... 😉 Jeden mám za sebou a ďalší pred sebou...

Keby sa ozval niekto, komu to aj naozaj vyšlo, bolo by to veľmi povzbudivé. Žiaľ, ešte som sa tu nedopátrala nikoho, komu natív klapol, aj keď doktor v Reprofite mi povedal, že takých žien bolo u nich veľa, hlavne v pokročilejšom veku s nízkym AMH, ktoré nereagovali na stimulácie, resp. aj s najsilnejšou stimuláciou vyprodukovali len 1 zrelé vajko, ktoré vyprodukovali tak či tak aj bez stimulácie...

Ale je nás viac, čo chceme skúsiť viac natívov po sebe... 😉 Držme si palce teda...
@kvetiv

sono2
17. jan 2015

@manita Ahoj, podaril sa ten nativ? Ja idem budúci cyklus. Môžeš mi o tom nieco napísať? Ďakujem

juliet86
27. apr 2019

@sono2
@manita ahojye tiez riesim nativ v reprofite. viete mi po lopate opisat ako vyzera den odberu a den vkladu??? dik!

sono2
27. apr 2019

@juliet86 presne tak akoby si riešila klasické ivf. Odoberú ja som dala narkozu nakoľko som sa bála a vklad prebehol za 5 dní. Nevyšlo a nevyšli ani ďalšie pokusy, okrem toho sme asi trikrát prepasli ovu, je to psychicky náročné.
Ja ale odporúčam reprogenesis a Marcela je úžasný. Ja som nakoniec otehotnela úplne inde, a teraz prirodzene.

juliet86
27. apr 2019

@sono2 gratulujem a dakujem za info!

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre