Najlepšia klinika v Bratislave

sweetrevenge
25. aug 2016

Ahojte 🙂 prosím som uplne nová, teraz sme sa len rozhodli s priatelom, ze navstivime centrum, kedze sa nam nedari. Ale ako si vybrat :( je toho tak vela. Ak by ste vedeli odporučiť bola by som velmi rada. DAkujem

lilyianka
25. aug 2016

my chodime do gynfiv a zatial sme spokojni,,,aj s vysetreniami,aj s pristupom
kamoska chodi na antolsku a velmi spokojna nie je....do vysetreni sa moc nehrnu,diagnozy jej urcuje sestricka a ked porovnam nas a ich problem,mam pocit,že ten ich beru na lahku vahu.....

ssegra
26. aug 2016

@sweetrevenge ja by som v BA ziadnu kliniku neriesila..radsej brno..

bubinko1506
26. aug 2016

my sme chodili do Ferticentu a odtial sme presli do GynFiv. vo Ferticente nam nevyhovoval pristup a celkovo nam "nesadol" lekar.
do GynFiv sme presli na odporucanie nasej znamej - boli sme spokojni s pristupom lekarov aj sestriciek. spravili nam vsetky vysetrenia, dostali sme odpovede na otazky. po potrate a druhom neuspesnom vklade ma nepustili na dalsi vklad, kym som nemala zopakovane testy na imunologii a hematologii.
chodi sem vela parov, takze hlavne rano to moze v cakarni pripominat masovku - hlavne kvoli kontrolam pocas stimulacie. my sme chodili konkretne k dr. Behunovej - vzdy si na nas nasla cas, casto som jej pisala maily, ked som si na nieco spomenula - odpoved som dostala tak do hodiny.
nas posledny vklad bol uspesny, budeme mat dvojicky. na zaciatku som mala komplikacie kvoli hematomu - ultrazvuk a kontrolu mi robil iny lekar v GynFiv, kedze dr. Behunova mala akurat dovolenku. ale hned po navrate mi volala, ako sa mam, ci je vsetko v poriadku.
GynFiv mozem len odporucit a co sa tyka Brna, tak by som si centra tam neidealizovala - ani tam nie su lekari vsemohuci a zakazdym s uzasnym pristupom k pacientke. Na ceskom MK najdes vela recenzii na tieto centra a nie vsetky su pozitivne. A poznam aj zienky zo Slovenska, ktore sa z Brna vratili naspät do Bratislavy, konkretne do GynFiv.

anomylka
26. aug 2016

v BA po skusenostiach uz ziadne, vo ferticentre to ide dole vodou, novy lekar co beha medzi styrmi pracoviskami, krv ani pred ani pocas stimulacie ho nezaujima. a ostatne centra sice spravia nejake to vysetrenie navyse no vidia najskor svoje vrecka a zarataju ti aj stlacenie klucky na dverach. ked uz chces pokus na poistovnu to uz by som radsej skusila Martin. ja tiez rozmyslam ako vyuzit do buducna svoj posledny pokus na poistovnu, no sama neviem ci to este risknut niekde na Slovenku alebo sa na to rovno vyprdnut a ist niekde do Ciech.

sweetrevenge
autor
30. aug 2016

Dakujem velmi pekne, ste mi velmi pomohli, rozmyslala som nad ferticentrom, ale ako citam nic moc, GynFiv a Iscare mi pridu rovnake, jooj no mala by som sa uz konecne rozhodnut bubinko1506 Gratulujem my by sme tiež chceli dvojicky 🙂 ale suseda mi povedala, ze GynFiv neni za dvojicky

bubinko1506
30. aug 2016

@sweetrevenge dakujem, za dvojicky nie su velmi v ziadnom centre, kedze tehotenstvo s dvojickami je viac rizikove, hrozi vyssie riziko potratu alebo umrtia jedneho plodu, v najhorsom pripade umrtie obidvoch plodov.
ale tento rok sa GynFiv s dvojickami dari - kamoske sa tam podarili minuly rok dvojicky a poznam este jednu zienku, ktora caka v decembri dvojicky a tiez chodila do GF.
embryolog ti bude pred vkladom zrejme odporucat vklad iba jedneho embrya, ale ked budes chciet, aby ti vlozili dve, tak ti ich vlozia - oni ti daju iba odporucanie, ale konecne rozhodnutie je na tebe.
ja som bola s nimi velmi spokojna, aj ked je pravda, ze je to drahsie centrum v porovnani s ostatnymi, ale nelutujem ani jeden cent, ktory sme tam platili - absolvovali sme 2 cykly IVF - dohromady 3 vklady - stalo nas to 8000e (neratam cast, ktoru preplacala poistovna), ale sme obaja stastni, ze cakame dvoch syncekov.

sweetrevenge
autor
30. aug 2016

a ty si povedala, ze chces dve? Mozes mi prosim poradit ako to cele vsetko zacína a co treba? 8000? preboha to je velmi vela a este ak ti nevadi moja otazka od kedy ste navstevolavali centrum kým sa Vám to podarilo?

bubinko1506
30. aug 2016

@sweetrevenge prvu konzultaciu sme mali v GF v juli 2014, dovtedy sme rok chodili do Ferticentu, ale nikam sme sa nepohli, tak sme zmenili centrum. ak ti tvoj lekar robil nejake vysetrenia, tak si vypytaj od neho lekarske spravy a tie ukaz, ale zrejme budu chciet vysetrenia aj tak zopakovat. inak nepotrebujes nic so sebou. na konzultaciu sa mozes objednat aj sama, nepotrebujes vymenny listok od svojho lekara.
pri prvej konzultacii sa nas lekarka pytala na tie zakladne veci - odkedy sa snazime, co mame vsetko za sebou, ake vysetrenia, pozrela si vysledky z Ferticentu. mne zopakovali hormonalny profil, amh, protilatky proti spermiam, zobrali mi krv, ci nemam chlamydie, ureaplazmy alebo mykoplazmy. muz musel ist na spermiogram. az ked boli vysledky, tak nam navrhli liecbu - v nasom pripade jedine IVF s ICSI, PK, PGD s tym, ze je mala sanca, ze to vyjde. museli sme davat mrazit spermie pre pripad, ze by pri odbere vajicok bol spermiogram este horsi. zaroven mi naplanovali laparoskopiu kvoli priechodnosti vajcovodov.
az potom sme vyplnili ziadost do poistovne a v januari som zacala stimulaciu. 1.IVF a 1. vklad boli zaciatkom februara. kvoli vysledkom genetiky sme museli dat vysetrit genetiku embryi este pred vkladom - ostali nam dve embrya vhodne na vlozenie - dali sme ich vlozit. test bol pozitivny, ale nakoniec to nedopadlo dobre.
kedze sme museli absolvovat cele IVF odznova, tak ten cas, kym sme cakali na schvalenie ziadosti a zaciatok stimulacie sme vyuzili na to, aby mi spravili vysetrenia na imunologiu a hematologiu - nalez bol v norme, napriek tomu nase 2. IVF zacalo neuspesne - vklad bol neuspesny, hcg negativne. lekarka ma odmietla pustit na dalsi vklad, kym sa neurobi podrobna hematologia a imunologia (napriek normalnemu nalezu pri predchadzajucom vysetreni).
na vysledky sme cakali asi 2 mesiace - imunologia v poriadku, hematologia nadalej v norme (len bezne sa vyskytujuce mutacie), napriek tomu som dostala fraxiparine pred dalsim vkladom.
na posledny vklad som uz ani nechcela ist - boli sme v zozname ziadatelov o osvojenie a uz sa mi viac nechcelo riesit IVF, nemala som silu na dalsi neuspech. muz ma presvedcil, nech to predsa len skusime este raz - odporucali vklad jedneho embrya, ale trvali sme na tom, ze chceme dat vlozit dve. embryologicka nam este raz vysvetlila rizika spojene s viacpocetnym tehotenstvom, ale uz nas dalej nepresviedcala, ze mame dat iba jedno.
a stal sa zazrak - ujali sa nam obidve embrya. zaciatok sice nebol lahky, krvacala som kvoli hematomu, ale to vsetko ustupilo a odvtedy mam bezproblemove tehotenstvo.
u nas bola ta suma taka vysoka kvoli genetike embryi - poistovna to nepreplaca a vysetrenie stoji 2-3000e. bezne sa inak za jeden cyklus IVF doplaca cca. 1500e (mrazenie embryi a v pripade potreby vklad rozmrazeneho embrya si platis sama. mrazenie stoji 250e a vklad rozmrazeneho stoji 160e).
ak budes mat nejake dalsie otazky, tak mi kludno napis

sweetrevenge
autor
30. aug 2016

je to asi inividualne, napr. suseda isla do GinFiv a na prve hned tehotna, kolegyna 4 x a nic :( to je strasne si myslim na hlavicku :(
My nemame este nic ziadne vysetrenia nic sme na uplnom zaciatku. Vôbec netusim ci je v niecom problem alebo nie a toho sa obavam.

lilyianka
30. aug 2016

@bubinko1506 teraz si ma s tou cenou riadne sokla...my pojdeme v blizkej dobe na icsi,bolo nam odporucene len to....cize ako citam,cca 1500€ si mozem nachystat

bubinko1506
31. aug 2016

@sweetrevenge neboj sa, oni vam spravia vysetrenia a podla toho odporucia dalsi postup. mozno ani nebude treba hned IVF, ale skusia predtym este nieco ine, napr. IUI (inseminacia) .
drzim palce a nestresuj sa, na stres nemas este ziaden dovod 🙂

bubinko1506
31. aug 2016

@lilyianka ono fakt zalezi na tom, co si este vyberiete ako dalsie doplnkove ukony. pri icsi je napriklad rozhodujuci pocet vajicok, ktore oplodnuju. niektore pary si zvolia na zvysenie sance aj embryoscope a embryoglue (podla mna su to vyhodene peniaze - embryoglue sme dali raz a test bol uplne negativny). ale urcite by som odporucala priplatit si za predlzenu kultivaciu - vdaka nej sa vyselektuju embrya, ktore sa po troch dnoch prestanu delit a teda transfer s nimi by bol neuspesny.
u nas bola ta suma taka vysoka kvoli genetike embryi, ale ta sa odporuca az po viacerych potratoch, neuspesnych vkladoch alebo ak je podozrenie na prenos nejakej genetickej choroby.

lilyianka
31. aug 2016

@bubinko1506 prosim ta a co je to embryoglue a embryoscope?
inak nad tou predlzenou kultivaciou som tiez premyslala,že asi to ma nieco do seba.....

joannita
31. aug 2016

@sweetrevenge Iscare v Ba vysoko neodporucam, 5 rokov som tam chodila a chodila a chodila a nic. Ziaden progres, ziadne hladanie priciny, doktor katastrofa. Rovnako poznam vela dalsich bab s rovnakou skusenostou. Momentalne sme v gynfiv a je to neporovnatelne. Su profici a, vedia co robia, aj ked moj doktor konkretne je az prilis priamociary a na moje otazky niekedy podrazdeny, ale otehotnela som tam hned na prvy pokus, dokonca sa mi uchytili 2 embrya. A poznam z mojho okolia dalsich 5 parv, ktori otehotneli v gynfive bez problemov.

bubinko1506
2. sep 2016

@lilyianka ahoj, embryoglue je akoby "lepidlo", ktore ma pomoct embryu sa lepsie uchytit. je to taky roztok, ktory ti vstreknu spolu s embryom pri transfere. ale sancu na uchytenie nezvysuje. my sme ho raz vyskusali a test bol uplne negativny.
embryoscope je "inkubator" pre embrya pocas kultivacie, ktory ma zabezpecit prirodzenejsie prostredie pri ich vyvoji. toto sme nevyuzili ani raz, zdali sa nam to zbytocne vyhodene peniaze.
co by som urcite odporucala, je ta predlzena kultivacia a metoda oplodnenia ICSI (spermiu napichnu priamo do vajicka). ICSI urcite v pripade, ked sa podari odobrat menej vajicok, muz ma horsi spermiogram alebo zena vytvara protilatky proti spermiam. osobne by som ale ICSI odporucala vzdy - prirodzene oplodnenie vajicka spermiou v miske nemusi byt uspesne.

lilyianka
4. sep 2016

@bubinko1506 dakujem za objasnenie....nam je odporucana prave len metoda icsi,,,,cize nam budu robit len to....viem,že je tam vyssia pravdepodobnost,,,predsa len je ine,ked tam spermiu priamo napichnu

bubinko1506
5. sep 2016

@lilyianka ak budes mat dalsie otazky, kludno sa opytaj. urcite si ale k icsi priplat aj za predlzenu kultivaciu. ostatne je zbytocne

lilyianka
7. sep 2016

@bubinko1506 no tak ideme na to,,,,,a mam dalsie otazky.....lebo tak hrozne vela info co lekarka na nas vychrlila....takze musim absolvovat predoperacne vysetrenie,,,a chcem sa spytat kedy....tusim vravela,že nemozem v case menzesu,ale to asi len odber krvi nie?a z akych vysetreni pozostava predoperacne vysetrenie pred icsi? a ako dlho to trva? vraj vysledky nemozu byt starsie ako tri tyzdne.....bolo nam ponukane aj embryoglue,embryoscope aj predlzena kultivacia,z toho mi lekarka odporucila predl.kultivaciu a embryoscope,,ja si vsak dam len predlzenu kultivaciu......este ma napadlo kedy je najlepsie si pichat injekcie,ci rano alebo poobede ci vecer? mam pichacie pero tak to bude v poho,sestra mi to ukaze a snad to zvladnem uz aj ja....

lilyianka
7. sep 2016

@bubinko1506 boze som to blbo napisala.....ze ideme na to som myslela ako na icsi ☺

bubinko1506
8. sep 2016

@lilyianka aky ti dali protokol - dlhy alebo kratky? ak dlhy, tak ti staci ist na predoperacne, ked ti skonci MS, pocas ktorej si uz pichas injekcie. idealne by bolo, ak by ti kompletne predoperacne vedel spravit tvoj vseobecny lekar. inak, tie predoperacne pozostavaju z odberu krvy, EKG, odmerania tlaku a vazenia.
embryoglue a embryoscope by som fakt neriesila - vyznam ma vazne len ta predlzena kultivacia.
ja som si pichala injekcie (resp. muz mi pichal injekcie) vecer , ked uz sme mali klud - treba mysliet na to, ze tie injekcie by si si mala pichat pravidelne v tom istom case, mozes byt po nich ospala alebo ti moze byt zle od zaludka - takze by som odporucala vecer. na klinike by ti mali ukazat, ako si mas pichat tie injekcie, a potom to uz zvladnes bud sama alebo s partnerom.
drzim palce, nech ste uspesni hned na prvy pokus, hlavne to ber vsetko pozitivne a po transfere si skus niecim zamestnat hlavu, nech na to nemusis stale mysliet. mne aj doktor po vklade povedal, ze v ten den sa mam vyspat, na druhy den este oddychovat a potom fungovat normalne. ale hlavne mam zabudnut, ze som niekde bola.

lilyianka
8. sep 2016

@bubinko1506 mne dali asi kratky protokol...injekcie si mam zacat pichat na 2DC.....
injekcie som si tiez chcela dat urcite vtedy ked uz budem doma z prace,,,,bud teda navecer alebo vecer.....sestricka v centre mi ukazovala ako sa pouziva to pichacie pero,ale prvykrat si to dam pichnut sestre...ona je diabeticka tak vie co a ako....a potom sa snad uz odvazim sama,,,,
po transfere som citala,že je dobre mat druhy den volno a fyzicky sa nenamahat.....takze by som ostala doma apotom uz sla do prace

bubinko1506
8. sep 2016

@lilyianka hej, to mas kratky protokol. mas pravidelny cyklus? ak ano, tak si mozes dat spravit predoperacne tesne pred MS. ak si tu injekciu nezvladnes pichnut sama, tak kludno povedz partnerovi alebo popros sestru, ak byva kusok od teba. na ten druhy den po transfere je fakt dobre oddychovat, max. nejaka prechadzka a potom od toho dalsieho dna chod v pohode do prace.
inak nam pri uspesnom vklade pomohlo to, ze pred vkladom sme si s muzom dali flasku vina, spravili sme si pekny vecer so vsetkym, co k tomu patri 🙂 a skus od odberu vajicok az po 7. den po vklade jest ananas alebo aspon pit ananasovy dzus - ananas obsahuje bromelain a ten pomaha embryu uchytit sa.
drzim palce na rukach aj na nohach, nech to vyjde na prvy sup

lilyianka
8. sep 2016

@bubinko1506 ano cyklus mavam pravidelny,,,,cca den dva je odchylka
a inak ma napadlo,či v tomto obdobi mozeme mat sex,,,teda po transfere asi moc nie,ale pred by sme mohli nie?
to s ananasom teda skusim,,dakujem za radu 😉
vies co ja som tak nastavena,že verim tomu,že sa nam to na prvy raz podari 🙂

bubinko1506
8. sep 2016

@lilyianka pocas stimulky mozete v pohode. az potom, ked ti pichnu pregnyl, tak by som neriskovala a po odbere aj tak nebudes mat chut, resp. ti to nebude prijemne

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre