Nachladnutý syn a nás čaká KET

14. aug 2021

Ahojte.prosim poraďte čo by ste robili? V utorok nás čaká KET, máme zamrazene iba jedno embryjko, prvý vklad pred par rokmi vyšiel.
Ide o to že syn je oddnes nachladnuty, zatiaľ iba sople no ja mám hrôzu z toho či sa z toho niečo vyvinie a že to chytim aj ja. Chceli sme to ešte do septembra stihnut.maly začal pred tromi mesiacmi chodiť do škôlky do toho ide jeseň tak môžem čakať choroby pravidelne.prve tehotenstvo som mala veľmi rizikové a skoncilo extrémne predcasným pôrodom tak sa teraz dosť bojím niečo zanedbať. Teraz neviem či to zrušiť alebo nie a ide ma z toho šľak trafiť lebo takto to odkladáme už rok a pol. Ďakujem za vaše názory

miskamicha
14. aug 2021

Neviem ci vobec bude lepsie obdobie...ide jesen,zima a chripkove obdobie. Ked sa obavas nechajte vklad na jar, ale aj tak do maja zas covid...v lete crevne chripky...proste sa tomu vyhnut asi ani nedá.

autor
14. aug 2021

@miskamicha áno veď práve že choroby tu budú stále nejaké. Minulý rok sme to takto odložili a nič sme tým nezískali....je to úplne naprd situácia a do pondelka sa budem musieť rozhodnúť

miskamicha
14. aug 2021

Ja som v auguste 2020 otehotnela, schytala som crevnu chripku, 39°C teploty 4 dni, zial nevedela som ze som tehu,bolo to na zaciatku, embryo sa neudrzalo,tazko povedat ci to z toho lebo o mesiac sa to so skorym potratom zopakovalo. Dieta ti zo skolky moze kazdeco priniest... ale ak by tie vsetky choroby mali byt take nebezpecne, tak po svete nebeha tolko detí. Porad sa s partnerom, co on na to. Viem,ze je to tazke rozhodnutie, ale vzdy to bude 50 na 50. Silno silno drzim palce, aby vsetko vyslo podla vasich predstáv😊

kkovacovak
14. aug 2021

Ja by som do toho asi išla. Lebo kedy bude ten správny čas? Choroby boli, sú aj budú. Malý ti môže dovliecť zo škôlky hocikedy hocičo aj o rok, o dva a nevyhneš sa tomu ani neskôr. Takéto odkladanie bude nasledovať ďalšie a ďalšie a zrazu bude 5 rokov preč. Teraz sú samé brušné chrípky, na jeseň budú prechladnutia, po zime zase chrípková sezóna (možno), covid je kapitola sama o sebe a takto stále dokola. Ak sa na to teraz cítite tak do toho choďte. Ak máš pochybnosti počkaj. Ale pokiaľ sa jedná len o strach z chorôb tak ten bude vždy.

autor
14. aug 2021

@kkovacovak @miskamicha áno všetkého som si vedomá.a je mi jasné že ak by sme to teraz odložili zasa to odložíme aj na rok....ja som prvé tehu mala hematóm,krvácanie, následne ma dr nakazila pri vyšetrovaní,nasledovali dvoje atb, následne odtok vody a predčasný pôrod....skoro stále v nemocke tak sa bojím ale to sa budem asi vždy báť.

kkovacovak
14. aug 2021

No hlavne keď máš takúto zlú skúsenosť tak je to pochopiteľné. Ale ďalšie tehotenstvo môže byť úplne bez problémov. To človek nikdy nevie a ani to neovplyvní. Dohodnite sa s mužom a určite prídete na správne rozhodnutie 🙂

autor
14. aug 2021

@kkovacovak Jo Jo, viem že sa musíme rozhodnúť, on je ok že veď to posunieme ale ja mám z toho nervy ktoré aj tak ničomu nepomôžu.

mikasz
14. aug 2021

Ja by som neodkladala. Naozaj nikdy nebude idealna situacia, vzdy bude nieco. My sme mali minuly rok 2vklady, nevysli.
V januari som isla do dalsej stimulacie, este ma dr.predtym trochu odhovarala, ze nech pockam 1-2mesiace, kym sa situacia s covidom trochu ukludni a som rada, ze som necakala 🙏 teraz som 29tt
Ak to nechcete odlozit na jar, tak chod do toho
Drzim palce ✊

autor
14. aug 2021

@mikasz ďakujem moc za názor 🙏🙏

miskamicha
14. aug 2021

@mikasz prajem vsetko dobre aby ste sa vasho pokladiku dockali😊🥰 uz nie veľa

bolarazjedna
15. aug 2021

Moja šéfka roky nevedela otehotnieť, no a často nám spomínala, že otehotnela vtedy, keď ju jej nadriadený chorú v horúčkach a zápalom dýchacích ciest poslal z prace domov s poznámkou, že "najlepšie je to vypotiť na cudzom tele". Poslúchla, ostala tehotná.
Na základe toho si nemyslím, že by sa vklad nemal vydarit preto, že syn je chorý, aj keď vieme, že v prvých týždňoch sú veľmi zraniteľné embrya. Ale vždy môžeš nepredvídateľne ochorieť, takže to sa nedá kvôli tomu presúvať vklad.

Neni možnosť, že synček by šiel k babke kým sa vylieči? Ze by ste boli čo najmenej v kontakte? A zas tvoja imunita je určite lepšia, ako synova. Papajte veľa vitamínov, hlavne C a D, dostatok spánku, imunoglukany, nech to čím skôr prejde.

autor
15. aug 2021

@bolarazjedna Áno ono asi keď je trošku oslabená imunita organizmus nebojuje proti niečomu cudziemu.nam sa prvy vklad podaril keď som bola chorá.pocad stimulácie som ochorela a keď sme šli na vklad bola som čerstvo po chorobe.to som vtedy absolútne nedúfala že by sa zadarilo a bum.
Bohužiaľ malého neviem na viac ako pár hodín nikam umiestniť takže to bude iba o lotérii a dúfať že to od neho nelapnem aj ja 🙏😳

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre