Ahojte kočky.
Zistili mi mutáciu MTHFR typ A homozygot.
Ostatné mutacie sú u mňa ok. Prosím donosili ste dieťa s takouto mutáciu?ja som po 2 neúspešných KEToch, vždy boli 2 čiarky , ale MS aj tak prišla.
Pichali ste si feaxaparín, odkedy?alebo ste užívali niečo iné?
Ďakujem
@mnavo ako pise pani predomnou, je to vcelku bezna mutacia, aj mne ju zistili, nakolko moj otec mal mutaciu Leiden, tak som si dala spravit pre istotu aj ja test a mam mutaciu MTHFR heterozygot. Donosila som bez problemov dieta, s otehotnenim nebol problem, dokonca som si nepichala ziaden heparin pocas tehotenstva.Homozygot je poskodenie obidvoch genov, je to o nieco zavaznejsie ako heterozygot, ale ako vravim, jedna sa o vcelku beznu mutaciu. Mnoho ludi to ma, a ani o tom nevie.
@mnavo tiež mám MTHFR C677T homozygot to je ťa ťažšia forma mutácie ako heterozyg je nič. Horšie je tá homozygot. Takže hneď od začiatku až po 6sto nedelie fraxik alebo clexan.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Veľmi bežná mutácia aj keď ja mám heterozygot...pichala Som si už pred plánovaným otehotnenim (max sa dá 3 mesiace v kuse ), celé tehu a 6 týždňov po pôrode...