Prosím Vás čítam dotazník a píšu tam , že na zákrok prísť bez make-upu a gelových nechtov.este na nohách pochopim.. Čo je na Tom pravdy? Čo to má s tým spoločne ?
Ja ako anesteziologicka sestra som neznášala ženy, ktoré prišli s nalakovanymi/gelovymi nechtami. Prečo? Je to Izy pizy - na prsty sa dávaju saturacne snímače na snímanie SpO2 a úplne otrasne hodnoty to vtedy písalo, celú operáciu alarmovalo. No chuť som mala otrhat tie nechty 🤣
A make up detto - z tvarovej masky ten mastný make up nešiel poriadne dole, nedajbože sme omylom vytrhli umelú riasu 🤣 a dávajú sa aj kvapky do očí, aby vplyvom narkozy nevysychali oči a môže nastať reakcia kvapky =makeup
@heltova9 v anestéze musia byť čisté nechty, anestéziológ sledujú nechty či nenastala komplikácia , dusenie, keby začali fialoviet...
zalezi ktore centrum ,ale makeup bezne maju zeny. je to 20 minutova narkoza,
co sa tyka nechtov uz nie su take hrube ako kedysi ze by to nezosnimalo problem pri merani. ale sa mozrejme je lepsie ist s nenalakovanymi nechtami
Prosim, ziadny makeup. Naozaj je od neho vsetko “zababrane”, roztecie sa, oci stipu, ten jeden den bez makeupu sa snad da vydrzat.
@tahomi čo je konkrétne zabránene? Lebo žena v car na opu aj svoju košeľu si berie.
Pri klasickej operácii nepoviem ani pol slova
@bykaterina tvarova maska, anesteziologicky stroj, anesteziolog.
@tahomi pri tej 20 minutovej davaju iba do zily narkozu nie cez masku
@bykaterina ako anesteziolog sa tomu rozumiem trosku viac ako ty, neboj sa. Viem aky typ a ako monitorovanej anestezie sa pouziva.
@tahomi no tak ked sa tomu rozumies tak vies ze nic tebou spominaných sa nic nestane
@bykaterina prosim ta. Naozaj ti hovorim, ze makeup na akukolvek operaciu/zakrok nepatri. Ja naozaj taky problem byt jeden den/doobedie/hodinu bez neho?
@heltova9 ahoj. No ja som nikdy nechty dole dávať nemusela a to ich mam pekne dlhé :D raz sa pousmiali že mi to nesnima kvôli nim ale to bolo všetko. A make-up ..hmm- narkóza sa davala raz do žili raz maskou ale masku ti oni držia pred tvárou čiže žiadny kontakt s tvárou. Ja teda make-up nenosím len maskaru ale myslím ze to problém nebude. 🙂
Držím palce ;)
@heltova9 nie je to k téme ale spomenula som si ako ma prijímal prednosta neonatologickeho oddelenia, lebo sa malemu zapálil pupček a museli sme ist po porode tam lezat a prve co bolo ukazte mi nechty. Kukala som, ze preco. Videl, ze mam svoje, kratke, nenalakovane a skomentoval, ze ak by ste mali gelove musite si ich dat dole. Ze tam sa drzi tolko bacilov, ze to je pri babatku neakceptovateľné. Potom som dostala 15 minútovú prednášku na izbe ako si spravne umyvat ruky a ako si ich dezinfikovať este po umyti a vlasy musim nosit zopnute aj ked idem len na wc a chodbu. Takze s takymito požiadavkami sa asi strestnes v zdravotnictve aj v inych pripadoch.
@tahomi ale jasne ze vydrzi clovek , ale ja pisem z reality keby aj mala pri tejto operacii nic sa nestane. v cechach ani interne netreba do 40 r
Inak ako môže napadnúť niekomu súdnemu ist na operáciu, alebo do narkózy s mejkapom?? To mi už naozaj hlava neberie. 🙄🤔 Lekár musí vidieť cyanózu, rôzne znaky nedokysličovania...Okrem toho že tam s vami robia rôzne úkony, procedúry. Fakt sa môže dospelá osoba opýtať, či nemôže mať makeup pri operácii? Načo? Pre koho? Takisto nechty- veď sú rôzne prístroje, ktoré snímajú saturáciu kyslíka. Odkiaľ majú zdravotníci tie informácie zobrať? Co vám to majú do prdele strčit tie senzory? A úplne topka sú potetované ruky a predlaktia a človek nevie nájsť ani žilu, hlavná vec, ze chobotiny majú ľudia po tele pokreslené.
A je úplne jedno, či v Ugande, alebo Namibii make up môžu mať.
@jj298 a ty co riesis ? napisala som ze jasne ze clovek vydrzi bez makeup ale keby nahodu ho mala nic sa nedeje, tak klud
@bykaterina asi im zbytocne vysvetlovat - v BA vsetko muselo ist dole - make up, sperky, minimalne 1 necht bez gelu, nutne predoperacne, naha vtej ich koselo...v Brne - zazrak, ziadny problem s make upom, gelovymi nechtami, vlastne pyzamo, podprsenka, ziadne predoperacne 🙂)))
@artemisslandar mne nerobili ani na Slovensku problém s pazurmi a make-up. A o Čechách ani nehovorím. Verú tam ani predoperačné neriešia do 40 rokov
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Skus v skupine ivf🤗