Co hovorite na prirodzenu regulaciu pocatia (bez liekov a lekarskych zakrokov), ktoru doktor Jonas vypocita? Poculi ste nieco o tom?
Stoji to len okolo 20 eur a sa mi to zda velmi malo na to, ze presne a uspesne vypocita plodne dni pre mnohe pary, ktorym nepomohlo ani nekolko krat opakovane umele oplodnenie. V referenciach udava rozne pary, ktore mu dakuju, ze skusili hned prvy mozny termin a vyslo im to.
Ja som v r.2012 po roku snazenia o babatko potratila pretoze mi odumrel plod v cca 6 tyzdni. Teraz sa snazime asi pol roka a zatial nic. Hlavne som zvedava, ci tie jeho vypocty naozaj funguju (poslete meno, bydlisko, datum a cas vasho narodenia, datum menstruacie a on vam posle jeho vypocet plodnych dni a dokonca aj pohlavie dietata na rok dopredu). Dakujem
Ja som bola v porodnici s kockou, ktorej po 12 rocnom manzelstve a niekolkych neuspesnych umelych oplodneniach uspesne vypocital dceru. V danom roku mala podla Jonasa iba 2 plodne dni a hned na ten prvy sa im podarilo.
Moja sestra s muzom sa snazili cez 5 rokov, a hned na prvy sup podla Jonasa otehotnela... Maju spolu 4 deti 🙂
Aj ja som si uz pred rokmi dala spravit vypocet... vsetko to bolo pekne... skusali sme a NIC! Lebo partner ma velmi zly spg, tak sme teraz v starostlivosti lekarov z CAR Helios v MT a verime, ze nam pomozu...
Tuto metodu vsak odporucam parom, ktore nemaju zdravotne problemy, vela som svojho casu o tom citala a pocula, ze naozaj mnohym pomohla.
Ja som ten výpočet tiež mala, ale keďže som nevedela presnú hodinu svojho narodenia tak NIČ.
Známa má po výpočte pekných 2 synov 🙂 🙂 🙂
@novaadka skusit mozes 😉 podla mna je to sarlatanstvo. velmi vela ludom to nevyslo (par ich poznam), poniektorym to vyslo (ja nepoznam nikoho takeho), podla mna je to nahoda.
Aj my sme to vyskúšali. Len nám to nepomohlo kvôli diagnóze. Ale mamina má v práci kolegu a im to vyšlo na prvý krát, a ja mám tiež známu, ktorej to vyšlo. Som toho názoru, že ak človek niečo naozaj chce, tak preto urobí maximum, a keď je aj toto jedna z možností, tak prečo ju nevyskúšať 🙂 Držím palčeky ....
@paskolinka Každý si to nazve ako chce, ale ublížiť to nemôže. Nie su to čáry máry 🙂
@novaadka ublížiť asi nie, max. príde človek o 20 eur. 😉 ale ak mi ide niekto vypocitavat plodné dni podľa dátumu narodenia, tak to ani neviem ako by som nazvala 😀
Ja nepochopím načo si dávate dievčatá výpočet od Jonáša, ked si potom neprečítate poriadne inštrukcie. Vaše plodné dni podla ms a ovulácie sa nemusia kryť s dňami, ktoré sú vo výpočte, takže ak ste sa kvôli tomu nesnačili v dni, ktoré máte vo výpočte, tak neobviňujte výpočet, ale to, že ste nedodržali inštrukcie. A práve naopak, najnevhodnejšie dni sú vtedy, ked sa prekrývajú dni z výpočtu (v červených rámčekoch) s dnami okolo a v den ovulácie (v zelenych ramčekoch). Takže nechápem ako môžete napísať takú blbosť, že "nakoniec som otehotnela v úplne iné dni, podla ovulácie" a že "ked sa mi nakoniec tie dni kryli, tak z toho nič nebolo"... Však práve preto, že si skúšala v iné dni a v dni, kedy si nemala, tak z toho nič nie je, to je jasné, nie? Prečítajte si riadne inštrukcie. A ešte ruku na srdce. Treba si byť istá, či viete čas narodenia skutočne, alebo ste si ho tipli. Taktiež ak neviete, či náhodou nemáte zdravotný problém vy alebo váš partner, tiež nemôžete hodnotiť túto metodu objektívne.
Mna by zaujímalo, či niekto skutočne dodržal presné termíny podla výpočtu, pri prísnom zachovaní všetkých inštrukcií. Iba ten môže objektívne potvrdiť, či vyvrátiť metodu Jonáša.
@ada12345 ja to mam v popise ako @sharmana - a to ze to nie je vhodne, ak spada cerveny a zeleny den, dokonca tam mam napisane, ze mame idealne skusat iba v cerevene dni (t.j. nim vypocitane) a nemiesat to s mojimi "normalnymi" plodnymi dnami.......tak teraz nechapem, ze ty to mas inak. ja som nechcela pohlavie ale hlavne vysosku zivotaschopnost plodu/dietatka. A taky idealny den mam vypocitany jeden za cely rok a to vo februari 2015.....hm..... ;)
A este taka pikoska: "jeho" dni mi vysli skoro vzdy na menstruaciu :D
my sme si dali vypočítať od p. jonaša plodné dni a teraz ked sa tak nad tým zamyšlam vyšlo to presne v ten den...takže iba doporučujem a p. Jonáš je v tomto naozaj známy a nejde o žiadneho "šarlatána" sam si vypočítal všetkych 11 svojich deti...
mne to vôbec nepomohlo aj ked som to dodrziavala skoro rok
@ada12345 ok, beriem späť, myslela som, že si mala tieto inštrukcie. Takže tebe to nevyšlo na tie dni, ktoré sa prekrývali, pritom tam malo byť vyššie percento úspešnosti? teda prekrývala sa ti ovu s červenými dnami?
ja som si tiež porovnala výpočty z internetovej stránky a jonášove, mne všade nesedeli, jonáš mi jednoznačne ani nedal pri niektorých mesiacoch pohlavie, pričom internetová stránka dávala sebavedome všade na striedačku. predsa len jonášove výpočty budú asi presnejšie. Môj kolega tak splodil po 9 rokoch syna, mal tam dokonca aj presný čas, kedy sa majú snažiť a podarilo sa im presne na ten termín. Bola by to však velká náhoda, keby im to vyšlo len tak. Ja si myslím, že im to podla výpočtu muselo vyjsť. Oni robili predtým už všetko 😉
@ada12345 tak aspon môžeš potvrdiť respektive vyvratit za seba. Ja poznam len ten jeden pár, nikoho iného, ale tým to fakt vyšlo. Hold zaujímali by ma aj ostatných skúsenosti. Ja som nemala problém otehu, výpočet som si dala len z prče, nakoniec som nešla podla neho, lebo mi to tak nevyhovovalo. Otehu som na prvý šup podla ovu, ale ako som už písala, ja nemám problém, som velmi plodná aj môj partner.
Dievčatá, takže je to tak, že on vám dá termíny, ale máte sa snažiť 24 hodín pred tými danými termínami?
@novaadka on ti dá kalendár, kde každý mesiac cca určí 4 dni, ktoré označí červeným rámčekom, jeden z nich je plný červený rámček a den predtým by si sa mala snažiť, avšak v mojom popise (pri určení aj želaného pohlavia, ale aj životaschopnosti, aj to tam mám), sa nesmú zelené rámčeky prekrývať s červenými, lebo sa znižuje životaschopnosť. Zelené rámčeky máš myslím 6 dní pred a 6 po ovulácii. Všetko je však v inštrukciách jasne napísané, nie je to vôbec zložité.
Jediné, že niekedy ti tie dni na plodenie vychádzajú tak den pre ms, prípadne počas. Aj ja som mala všeky termíny tak 2 dni pred ms.
@mimca24 aj ja mam vypocet od dr Jonasa, su tam vyznacene cervene dni kazdy mesiac štyri, to su plodne dni podla postavenia slnka a mesiaca ked si sa ty narodila a nemusia ti sediet s tvojou biologickou ovulaciou. nakolko zena je plodna viac krat v mesiaci nie len ked ovuluje. k styku ma prist den pred plne cervenym dnom.
ja som si dala urobit vypocet a vyslo mi to co sa tyka cervenych dni presne ako na tejto stranke http://astrologie.najdise.cz/plodne-dny/jonasov... - dokonca ked som si to okukala spatne tak mi aj pohlavie vyslo podla toho v akom mesiaci sme pocali... Len datumy mi nesedeli - otehotneli sme podla prirodzenej ovulacie...
Teraz som si dala urobit vypocet pre zivotaschopnost dietatka a to na zaklade udajov o predoslych tehotenstvach, ktore som vlozila do vypoctu od Jonasa http://beta.centrumjonas.com/sk (robi to za cca 20e jeho dcera) a to mi uz z tym prvym linkom nesedi vobec, vyslo nam, ze sa mame snazit ked mame 5 vykricnikov, ale podla jeho vypoctu, je akurat tam dobra zivotnost...
Skusime, uvidime... 🙂
@didulienka11 Ajoj
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ja som bola tiež nadšená, ked som si to čítala na stránke, tak som o to požiadala, i ked muž povedal, že sú to zbytočne vyhodené peniaze. A mal veru pravdu, mne to vôbec nesedí, mám úplne iné dni plodné, ako mi on vypočítal, takže som sklamaná, lebo sa tiež pokúšame a stále nič.