Ahojte devčatá, nájdu sa tu prosím také, ktoré majú kombináciu MTHFR A1298C homozygot a PAI-1 4G/5G homozygot?
Na koľkýkrát Vám vyšlo IVF, podarilo sa Vám donosiť zdravé dieťatko a aj vy ste boli/ste v poriadku?
Za komentáre, postrehy, pokojne aj nielen pozitívne skúsenosti..
Ďakujem
@sofinka18 O tej druhej neviem, ale MTHFR mutacie mame doma cela rodina, kazdy inu, manzel ma tu co ty. Ja mam tu horsiu MTHFR C677T homozygot. Jeden potrat som mala, po nom sa to vlastne zistilo. Na hematologii sa ziadny problem nezistil, ale tieto mutacie nie su len o krvi, ale napriklad aj o metabolizme kyseliny listovej. Nemoze sa brat klasicky vitamin B9, lebo telo ho nevie dobre rozkladat. Tak sa moze stat, ze aj ked tehotna zena berie tento doplnok, tak kyselina listova moze v tele chybat, co moze byt v tehotenstve problem. Treba brat aktivny folat (vola sa to vselijako, napr. aj metylfolat, levomefolat). Alebo to vykryvat stravou bohatou na tuto latku. Ja som brala Active Folic plus strava.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@sofinka18 ahoj, mam presne túto kombináciu, som po jednom potrate q na hematologii mi povedali ze to nemá žiadny vplyv na krv a dieťa...