Možnosť zmeny centra asistovanej reprodukcie

fliacik
10. júl 2012

Ahojte, mohli by ste mi poradiť? V septembri plánujeme prvýkrát navštíviť CAR, pravdepodobne v KE, lebo to máme najbližšie k miestu bydliska. Je tu však možnosť, že manžel bude začiatkom budúceho roka meniť pracovisko, a teda, museli by sme sa presťahovať na západné Slovensko. Zaujímalo by ma, či je možné prejsť z jedného CAR do iného bez toho, aby poisťovňa robila problémy. Je potom nutné absolvovať vstupné vyšetrenia odznovu, alebo nové centrum nadviaže na výsledky a zistenia iného? Ďakujem za rady.

kostickabonnie
15. júl 2012

@fliacik zmena CARu nema nijaky vplyv na poistovnu, ta len preplaca ukony, ktore Ti centrum spravi. Ja som chodila do Gynfivu v BA, kde sme zaregistrovani a kedze sa nam nepacilo, presli sme do Heliosu v MT a tam sme tiez zaregistrovani a nikomu to nevadi. V prvom som nikomu neoznamovala, ze tam uz nepridem, v druhom som len povedala, ze sme chodili do ineho predtym nez sme tam prisli. Nevidim v tom problem. Drzim palce 😉

fliacik
autor
15. júl 2012

@kostickabonnie Ďakujem! A ako to bolo s absolvovanými vyšetreniami, museli ste všetko podstúpiť ešte raz, alebo Helios vychádzal zo záverov Gynfivu?

kostickabonnie
16. júl 2012

@fliacik z Gynfivu nám do ruky nedali žiadne papiere, lebo sme ich o to neprosili, takže naše závery z GF boli len slovné, ale prišli sme zo závermi z imunologie, genetiky, hematologie, čo som si dala urobiť mimo centier a to si nafotili. Ale tie základné vyšetrenia, ako je hormonálny profil a spermiogram si aj tak urobí každé centrum svoje vlastné.

fliacik
autor
16. júl 2012

@kostickabonnie No, myslela som si...každopádne ďakujem, aspoň viem, že v zmene nie je problém a poisťovňa to nerieši 🙂 Tak si budeme držať palčeky, nech tie centrá dlho nemusíme otravovať svojou prítomnosťou 😀

fajana
23. júl 2012

Ahojte, s manželom rozmyslame o z mene CAR mohli by ste nám poradiť? Sme zo západného slovenska tak rozmýšlame či mame skúsiť Brno alebo Martin.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre