Môžem si pýtať PN kvôli IVF?

13. apr 2022

Ahojte žienky, idem si k vám po radu. O týždeň by som mala začať so stimuláciou pred IVF a zamýšľam sa nad tým, že by som si u svojho gynekológa vypýtala PNku na toto obdobie. Aby ste ma správne chápali - robím v kreatívnom priemysle, moja práca je veľmi dynamická, niekedy pracujem aj od rána do večera a teraz sme v najhoršom období roka, keď sa v práci na nás valí množstvo projektov, zadaní atď. Preto by som celé IVF chcela absolvovať v kľude, v minulosti som raz otehotnela prirodzene, avšak po pár týždňoch som potratila, preto mám aj trošku obavy, ako to dopadne. Môže ma lekár na toto obdobie vypísať na PNku? Musím zamestnávateľovi uviesť dôvod PNky? Ja teda v práci nehovorím o tom, že idem na umelé oplodnenie, s manželom sme sa dohodli, že si to necháme zatiaľ pre seba. Proste nechceme byť vystavení množstvu otázok a vyzvedačiek, či sa to podarilo a ak sa to náhodou nepodarí, aby som potom každému vysvetľovala, že nič z toho. Chceme si tým prejsť sami dvaja v súkromí. Prípadne je možnosť ísť na PNku z iného dôvodu (dlhodobé problémy s chrbticou) a pomedzi to si riešiť IVF? Ďakujem za vaše rady a odporúčania.

fantinka
13. apr 2022

Ja som mala normalne pnku, vypisala mi ju uplne bezproblemov vseobecna dr. Drzim palce.

tamka82
13. apr 2022

Áno môžeš. Tiež som to tak mala .

melanta
13. apr 2022

Ja som mala v tíme kočku, ktorá robila v kancelárii, kľudnú prácu, žiadne stresy, hodinové obedy a kávička počas práce. A aj tak bola po vklade 2 mesiace na PN. Vôbec som sa nad tým nepozastavovala. Ak máš v práci stresy, vôbec by som to neriešila a išla na PN. Na prácu bude v budúcnosti ešte dosť času.

autor
13. apr 2022

Ďakujem vám. Ja inak nevyužívam PNky, robím prakticky nonstop niekoľko rokov, takže ani neviem, čo všetko k tomu potrebujem :D Uvádza sa tam konkrétny dôvod, pre ktorý som PN?

melanta
13. apr 2022

Nie, zamestnávateľ nevie dôvod PN.

gemina
13. apr 2022

Ahoj, na PN, ktorá ide zamestnávateľovi sa neuvádza diagnóza, je tam len pečiatka lekára, čiže bude vidieť, že ide o gynekológa, prip. všeobecného, podľa toho, ktorý lekár ti vystaví PN. Počas celej stimulácie, aj po vklade máš nárok na PN.

ludmila691
13. apr 2022

Ahoj,ja som sa este pred stimulaciou dala na pn od gynekologičky,vobec stym nemala problem,dokonca to podporuje a este mi popriala vela stastia nech to víde.V centre mi dali aj papier pre doktorku ze som v príprave na ivf.

filipe123
14. apr 2022

Ja som bola tiež na PN od gynekológa. V podstate od stimulácie až do pôrodu 🙂

autor
14. apr 2022

Ďakujem pekne, budúci týždeň idem k lekárovi, tak sa s ním dohodnem na PNke 🙂

autor
14. apr 2022

Prosím vás, ešte predsa jedna otázka, mali ste počas tohto obdobia povolené aj nejaké vychádzky?

ludmila691
14. apr 2022

Mne ich dala doktorka sama od seba 4hodiny denne.

zorkahorka
16. apr 2022

Aj ja som bola pn.ale byde tam peciatka od gyn

filipe123
17. apr 2022

Áno 2 hod do obeda 2 po obede , myslím že sa má aj pýtal dr aký čas mi vyhovuje 🙂

motylik273
22. apr 2022

A ak robis barmanku na 15hod smene?

autor
25. apr 2022

ahojte, chcem sa vás skúsenejších opýtať, ako ste prežívali a znášali stimuláciu? ja mám už tretí deň žalúdočné problémy (citlivý žalúdok, hnačky) a včera večer mi dokonca vyskočila teplota na 37,6.. akurát neviem, či je to nejaká viróza alebo to môže byť z injekcií...

ludmila691
25. apr 2022

ahoj,ja som mala naopak zapchu hroznu,absolutne mi nechutilo jest. Vsetko preslo az den pred vkladom embryjka.Zavolala by som na tvojom mieste koordinatorke,nech ti spravia radsej kontrolu a nechytas hyperstimulacny syndrom.

autor
25. apr 2022

@ludmila691 ďakujem, zajtra ráno mám sono.. hyperstimulačný syndróm to asi nebude, lebo podľa doktorky mám "detskú" dávku, dokonca menšiu ako je bežný štandard.. pichám si 4. deň gonal 112,5 a vraj zvyčajne dávajú dávku 150 a viac.. mne sa totiž aj v prirodzenom cykle príležitostne tvorí dominantný folikul, takže ma nechcú silno stimulovať.. u mňa je problém, že folikuly nepraskajú

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre