Môžem darovať vajíčka, keď máme v rodine vážnejšie ochorenie?

8. máj 2024

Mozem darovat vajicka aj ked mame v rodine vaznejsie ochorenia, ktore ja konkretne nemam zatial? mam 22 rokov, zdrava nefajcim nepijem, sportujem,

clori
8. máj 2024

v centre asistovanej reprodukcie ta vysetria aj po genetickej stranke. vyber si centrum, kde by si vajicka chcela darovat a ochorenia v rodine im spomen, aby vedeli pripadne dovysetrit, ci nie si prenasacom genov.

tessa165
8. máj 2024

Len sa na to pozri z druhej strany. Keby nemáš inú možnosť a si odkázaná na darované vajíčka čo povedzme si je ako riešenie to najdrahšie z ivf mala by si záujem o vajíčka ženy ktorá má v rodine nejaké vážne ochorenia?

clori
8. máj 2024

este doplnim, ze ak by z hocijakeho vysetrenia vysiel vysledok, ze nesplnas kriteria pre darovanie vajicok, nezaradia ta do darcovskeho programu. to nie je tak, ze prides a ide sa hned na vec.

autor
8. máj 2024

@clori mne je to jasne, len sa pytam ci vobec sa tam mam ist zahlasit , ze ci vobec je moznost aby som darovala

xxemma
8. máj 2024

Ako vobec o tom mozes rozmyslat, ked vies ake mate v rodine ochorenie. Podla mna by to bolo z tvojej strany svinstvo "darovat" niekomu chore dieta.
Az tak potrebujes peniaze, ze niekomu darujes takuto skrytu bombu.
Je to uplne nemoralne!

clori
8. máj 2024

autorka, ak su v rodine ochorenia na genetickom zaklade, vysetria ta a zistis, ci prenasacom si alebo nie. hlavne je dolezite to spomenut. ked zistia, ze nejake ochorenie prenasas, nezaradia ta do zoznamu darkyn. to, ze ty chces ist darovat, este automaticky neznamena, ze ta budu akceptovat. medzi vysetrenia bude patrit urcite ultrazvuk vajecnikov a odber krvi na viacere vysetrenia. hormony, pohlavne prenosne choroby, genetika, atd. tiez spravia s tebou pohovor. vopred si mozes pripravit zoznam ochoreni a v akom pribuzenskom vztahu si voci osobam s ochorenim. urcite neberu zeny rad radom, ale predchadza tomu urcity proces a chvilu to trva.

marianarem
8. máj 2024

@xxemma Tak nemusi byt kazde ochorenie dedicne, treba to spomenut a rozhodne lekar.

xxemma
8. máj 2024

@marianarem mam za to, ze ked autorka pise vaznejsie, tak sa vyskytlo u viacerych clenov rodiny. Ja by som nic take nechcela aby mala (staci aj napr. rakovina prsnika). Prioritne sa niektore ochorenia dedia vyhradne po matke.
Sama som pred takouto formou mat dieta davnejsie stala skrz vyssi vek a radsej som DV odmietla a bola zmierena s tym, ze dieta nebudem mat, nez nevediet aku genwticku vybavu zdedi po matke.
Chvalabohu sa nam nakoniec podarilo prirodzene otehotniet a mat vlastne dieta.

butterflyeffect
10. máj 2024

My mame napriklad v rodine geneticke hematologicke ochorenie-ma ho mama, sstera, mamina sestra, babka a zrejme mala aj prababka-ja ho nemam ani nie som prenasac. Nie kazde dedicne ochorenie musis mat ty a nemusis byt prenasacom. Treba sa dat vysetrit ci mas, urcite to spomen v CAR. Ja som to pri IVF v CAR spomenula ale kedze som k tomu nemala podklady, urobili mi v CAR znova vysetrenie aby sa potvrdilo ze ho nemam.

bejbs123
10. máj 2024

@xxemma vazne je potrebne sa takto vyjadrovat? Podla mna by to bolo z tvojej strany svinstvo "darovat" niekomu chore dieta. Ved ona ani nevie,ci je nositelom alebo prenasacom a vy z nej robite nemoralnejo cloveka? Preco vy ste sa rozhodli po 2potratoch a vo vyssom veku mat dieta? Netreba hned sudit! Ani neviete z aleho dovodu ich chce darovat. Nie kazdy moze darovat vajicka a ked nieco nebude v poriadku,tak darkynou nebude

laurita285
10. máj 2024

@xxemma po autorke by možno zdedili vážnejšie ochorenie, po tebe zdedili otrasné správanie, neviem čo je lepšie :D :D

simca06022011
10. máj 2024

Kazdy z nas ma nejake ochorenie v genoch a vobec sa nemusi nikdy prejavit, najlepsie bude ak sa budes informovat tak kde budes vajicka darovat. Oni ti presne povedia, na zaklade vysetreni a nie len tak. Tu to ani neries, este z teba spravia kriminalnika, ze vobec uvazujes o tom.

xxemma
10. máj 2024

@bejbs123 ty by si chcela vajicko od taketo zeny? Pochybujem. Ja som sa zaoberala aj moznostoy DV a tym akymi vysetreniami si prejde co je v dotazniku....veci ktore v care nemaju ako bohuzial zistit a je to svedomi darkyne.
Nerobim z nej nemoralneio cloveka ale keby som vedela ze mi "nieco" moze byt, tak ani by ma nenapadlo ist darovat vajka.
o.i. my sme sa nerozhodlu pre dieta vo vyssom veku iba to tak bohuzial dlho trvalo.

simca06022011
10. máj 2024

@xxemma tak zalezi na tom o ake ochorenie ide, dufam a predpokladam, ze mas rovnako prestudovanu svoju a manzelovu DNA a nemate tam ziadnu pozoruhodnost a keby nebodaj, tak neplanujete deti alebo vymenite partnera.

xxemma
10. máj 2024

@laurita285 ozaj? 😁😁😁 Ja jej nenadavam iba vravim aby sa dobre zamyslela co robi a ako niekomu moze zasiahnut do zivota.
Ty zase nepis ked nevies o co ide a pred cim stoja/ prechadzaju ludia ktori nemaju inu moznost ako DV ci DE.

xxemma
10. máj 2024

No preco autorka nenapisala o ake ochorenie ide a co ju vedie k darovaniu? Ved puse anonymne.

xxemma
10. máj 2024

@simca06022011 neboj genetickw testy mame na rozdiel od teba.

bejbs123
10. máj 2024

@xxemma este raz,pretoze ste moju ironiu zjavne nepochopili…tu ide o vas sposob vyjadrovania sa,ktory je total necitlivy a fest urazlivy,v jednom komentari ste jej napisali,ze ide darovat bombu,chore dieta,je nemoralna a ide to spravit len pre peniaze,pritom viete o nej velke kulove,jej otazka bola vecna a slusna,vase odpovede uplny opak,verim,ze svoje dieta vyvhovavate slusnejsie a tu sa opustate len preto,ze je to anonymne

xxemma
10. máj 2024

@simca06022011 ty sa staraj o svoje deti. Mozno raz budes odkazana na DE a natrafis na takuto dobru darkynu.

xxemma
10. máj 2024

@bejbs123 ja nepisem ako anonym na rozduel od vuducej darkyne. A co je na tom prosim ta necitlive? Necitlive je jefine to co chce urobit ona, tak sa zamysli.

simca06022011
10. máj 2024

jasne na rozdiel od teba :D lebo ty vies... dufam, ze tvoje dieta nezdedilo chovanie po tebe. Pekny den prajem.
A nie na DE ani nic podobne odkazana nebudem ;)

xxemma
10. máj 2024

@simca06022011 ty sa zamysli nad svojim chovanim.
Ja pekny den mam aj bez teba.

simca06022011
10. máj 2024

@xxemma nad mojim? :DD ok

xxemma
10. máj 2024

@simca06022011 ty si sa tu zacala navazat do mojho dietata, takze ano, nad svojim

clori
10. máj 2024

@xxemma mala by si skľudniť svoje hormóny. nechcela som sa zapájať, ale tvoje rýpavé poznámky voči autorke otázky nahnevali aj mňa. autorka nie je povinná sa tu spovedať ohľadom zdravotného stavu či seba či svojich blízkych tebe, mne či komukoľvek inému. chcela poradiť, čo má robiť. viaceré sme sa jej snažili poradiť, ako vieme, ale neútočíme. ak jej nevieš normálne poradiť, radšej sa tu nevyjadruj a venuj sa svojmu dieťaťu.

xxemma
10. máj 2024

@clori ja som jej poradila a nemyslim si to sama.
A staraj sa o svoje hormony.
Ked sa vie anomymne opytat na darcovcovstvo, tak moze aj napisat o co konkretne ide.
Nerozpravaj o veciach o ktorych nic nevies.

clori
10. máj 2024

@xxemma poslednú vetu by si skôr mala aplikovať na seba 😉

xxemma
10. máj 2024

@clori ozaj? Ty si kolkokrat bola na ivf alebo kolko toho vies o darcovskom programe? Ja dost vela na rozdiel od teba.

xxemma
10. máj 2024

Juuuj ake ste tu strasne precitlivene...
Zaujmalo by ma co ste napisalu keby tu bola tema "mam dieta z darovaneho vajicka, je chore a dr mi povedal, ze toto ochorenie je geneticke a dedi sa po matke..."
To by ste asi tiez pisali, ze darkyna bola asi chudatko co o tom asi nevedela, ze maju v rodine taketo ochorenie a ani mali tak nejako smolu, ze mali dieta z DV., pripadne preco isli vobec do DV.
Taktiez 99,9% zien podstupi cely tuto torturu pre peniaze a nie z lasky srdca k bliznemu. Niektore to zvrtnu aj viac krat za rok.

clori
10. máj 2024

@xxemma ešte raz. drž sa tej svojej jednej vety, lebo sama zjavne o druhých ľuďoch prd vieš.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre