Môže žena ktorá je dávnejšie po menopauze, napríklad ma po 50, 52 rokov, je bez cyklu, môže cez IVF a darované vajíčka otehotnieť ak by mala maternicu v poriadku? Vedia ju v Cár cez umelé hormóny nastaviť na celé tehotenstvo? Je to toto možné či nie ?
Áno, je to možné. Už sa takto narodilo niekoľko deti. Co si pamätám boli medializovane pripady zo Švédska a SAE. Ci sa aj u nás niekto do toho pusti si musíš zistiť.
pozri si eticke kodexy klinik ale v sr asi nie, medicinsky je to mozne
niekde na mňa vyskočila reklama, že aj po 50 tke môže mať žena dieťa, ale názov tej spoločnosti /slovenskej/ si bohužiaľ nepamätám
Co viem tak ivf alebo vklad urobia do 50.nad nie
myslim ze na SR je IVF obmedzene vekom zeny. Teda do kedy ho robia. Myslim ze to bolo 49rokov a 364dni. Ale toto skor je otazka priamo na kliniky. Pripadne ak na SR to uz nerobia zenam v dan veku tak skus sa popytat v centrach v Cechach.
@zuzanka.zuzu ani v cr to podla kodexu nejde tam je hranica 49 rokov 364dni...
Baby a ako sa to da, ked uz nema cyklus a teda sa jej netvori sliznica? kam sa to dieta uhniezdi? 🤔
@ilovepizza estrofen sa dava zenam v menopauze. a da sa aj hormonalnou liecbou ale ta bude dost brutalna.
@jarrys a ten estrofem zabezpecuje vytvorenie sliznice? sa pytam, len preto, ze ma to zaujalo 🙈. som myslela, ze po menopauze uz je uplny koniec
@ilovepizza budu podavat hormony
@ilovepizza napchau ta hormonmi a aj sliznica sa vytvori....
Ak s apytas kvoli sebe by som sa najprv zamyslela co tomuto dietatku vies ppnuknut... Ked si vezmes do uvahy ze ty budes tiahnut po 70tke a mat doma 20r dieta a v dochodku riesit kam na zs.. Neviem mne osobne to pride trosku sebecke voci dietatu pride mi to " JA CHCEM LEBO CHCEM DALEJ SA NESTARAM... Mozno sa mylim...
@ilovepizza ano ten je presne na to. Kolkym zenam aj ked stale maju MSsa nevytvara dostatocna sliznica. Samozrejme su aj dalsie ovela tvrdsie metody hormonalnej liecby ako tu sliznicu vytvorit.
@luccija
@kulumulu123
@jarrys dakujem za objasnenie baby ☺️
nam povedali v CAR ze do 45 sa robi IVF na Slovensku
Minule som pozerala na nemcoch dokument, v Nemecku to maju tiez vekovo obmedzene, tak chodia starsie zeny do Spanielska na umele oplodnenie
https://www.youtube.com/watch?v=nMZb2k-ABYMPrečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ohľadom mamy sa pýtaš?