Ma niekto rovnaky alebo podobny? Ak ano ake skusenosti mate? zatial sa snazime 1,5roka, 2 neuspesne iui, ja som ok ale stale nic... v heliose nas poslali domov, ze to sa podari aj prirodzene, ze je to nizsi priemer, v iscare zacali s iui... co robit? je sanca prirodzene? je to tak zle??? poradte prosim
ahoj, my mame tiez taku zlu morfologiu ☹ prirodzene sa nam zatial nepodarilo a mame za sebou 4 pokusy ivf..... hoci ja som zdrava, problem je len u partnera. U kazdeho je to individualne, dakomu sa aj prirodzene podari, niekomu IUI, niekomu vyjde to na prvy sup ivf a niekto musi cakat roky a roky,., co mozem odporucit zbytocne netahat cas a sa poradit u viacerych lekarov ( car ). Mozno skusit nieco na spermie hadam zaberie 🙂 a pojde to prirodzene
@7zahrad ano. vsetko ostatne ok a aj ja ok
@vanushka pane boze.... to si ma veru nepotesila.... :( najhorsi je na tom to, ze ked mame platit ivf tak sa asi nedockame... :( lieky zevraj na morofologiu nepomozu... :(
@katuskamala neber to tak, je to velmi individualne,,,ved na ivf mozes ist cez poistovnu, kde je problem ?
@katuskamala teraz som videla ze vsetko okstatne ok, Tak potom to nevyzera zle 🙂 ked pocet je v norme mohlo by sa aj prirodzene podarit
ja uz si nepamatam, ake presne vysledky mal muz, ale boli zle. lekar nam povedal, ze mame 5percentnu sancu na prirodzene pocatie. a ono to po 3 rokoch nakoniec vyslo. ked uz som sa zmierovala s tym, ze deti mat nebudeme, lebo muz nechcel nic riesit a stale mi vravel, ze mam vydrzat.
@soniatko
@vanushka vcera som preplakala asi pol dna... uz niekolko meaiacov som to brala ze ak ma prist pride ale vcera po dalsej neuapesnej iui a po citani fora ma to zlozilo... mam neuveritelny strach z toho ako este dlho budeme cakat a ci sa dockame. Ja som velmi netrpezlivy clovek az ext
remne...
@katuskamala ja ta uplne chapem, lebo som si tym sama presla. aj ked my sme neboli ani na IUI ani na IVF. ja som to zle znasala aj v praci, lebo som robila oproti obchodu s detskym oblecenim a deticky som mala stale na ociach.
a strasne mi islo na nervy, ked mi kazdy hovoril, aby som na to nemyslela. aj muzovi som nakupila rozne drahe vitaminy a on sa po par dnoch na ne vykaslal. a odmietal chodit na kontrolne spermiogramy. tak som rezignovala, dala sa po Novom roku na dietku a po 3 ci 4 dnoch som s nou musela aj skoncit. a este sa ma kolegyna v praci pytala, ci nie som tehotna, lebo mi byvalo zle, ked som nieco zjedla a ja som stale tvrdila, ze neexistuje. a bum. nikto sme nemohli tomu uverit. drzim paste, nech to aj vam co najskor vyjde. viem, ake je to pre teba.
BTW moja mama si stale mysli, ze nam pomohlo to, ze moj muz vtedy odisiel na sluzobku a ked sa vratil, po mesiaci som otehotnela.
my sme tiež mali zle spermie,prirodzene 4r nič, IUI 3x nič,IVF sa podarilo ,ale až na 4x KET.Drahe tabletky na spermie sme ani neskušali,čo som čitla recenzie tak 90% mužov to vobec nepomohlo,zbytočne vyhodene peniaze,nás riešli v BA v Gynfive .A pred 3mi mesiacmi,ked nám x Dr.povedalo,že prirodzene mat deti nemožeme som otehotnela,čomu sme nemohli uverit.A v 8tt sa vyvoj zastavil a o bábo som prišla pri kyrete.Držim palce.
@lucy125 to je mi luto ze ste on prisli :( ale zaroven bolo dokazom ze i prirodzene sa da... neviem co znamena ket. Nevyznam sa v tych skratkach... ach odkial na to vziat peniaze. :( pri platoch nasich nezijeme zle ale ani vyskakovat nemozme... tisicku budeme sporit rok :(
@soniatko waw to je skvele! Mate stastie! 🙂 povedz vy ste mali aku morfologiu?no chapem.. ja robim s detmi z decaku... takze tiez to zle znasam.. velmi zle :(
@katuskamala my sme zaplatili za všetko všetučko 3500€,akurát sme nejake peniaze zdedili,tak prišli vhod.KET-to je ked máš embryjka v mrazaku odložene.
@katuskamala manzel ma tiez zlu morfologiu, 97 percent zlych, napriek tomu sa nam podarilo raz prirodzene po pol roku (este sme nevedeli, ze ma zlu morfologiu ani o mojich problemoch sme nevedeli)... bohuzial sa to priliz skoro skoncilo, a potom sa pridruzili mne zdravotne problemy...a druhy krat sme cakali dva roky... a potom hlavne vzhladom na moju diagnozu podstupili IVF (vyslo nastastie hned prve, teraz som v 19 tyzdni)... urcite mate sancu aj prirodzene, ja si myslim, ze aj my by sme casom otehotneli prirodzene, aspon v to dufam, dufam ze druhe pride aj samo... ale aj ja mam diagnozu pri ktorej to nie je jednoduche, za sebou uz par operacii....takze by to mohlo prist ale tazko povedat ci o dalsie 2 roky, 5 mozno 10 rokov... treba zvazit aj vek, a necakat priliz dlho, pretoze zvysujucim vekom sa znizuje sanca aj na uspesne IVF... a ja som si o 10 rokov nechcela vycitat, ze som nesla uz skor, ze vtedy sa mohlo zadarit.... som stastna, ze sme sa odhodlali a modlim sa a dakujem za kazdy dalsi tehotensky den bez problemov
@katuskamala ano 3 percenta dobrych, lekar len povedal, ze to je zhorsene... na IVF nas posielali hlavne kvoli mojej diagnoze... a to kolko je v poriadku vsade udavaju inak... niekde som citala ze dolna hranica je 4 percenta... no su tu zeny co otehotneli prirodzene aj s 1 percentom... takze sanca urcite je...
@ivec16 aha... to mi je luto...
hej viem.... mojho sefa kamarat mal iba 4spermie! a ma 4 deti!!!!
@katuskamala No ked ti cennik ukažu zošedivieš.Lieky a injekcie ti na 70% preplati poistovna, ja som za injekcie platila 430€ asi 50injekcii,obyčajných aj perá injekčne a mali stát vyše 1300€,zakrok,vyberanie vajičok v plnej narokoze stoji 1000€ a poistovna ho preplaca cely.Ale potom už poistovna neprplaca nič.Napichovanie vajičok ICSI-jedno vajko 100€-mala som 11 vajičok,zmrazenie embyroj cca 560€, rozmrazenie embryjok 180€ a všetko možne+my sme chodili busom 120km tam aj spat,takže ešte aj cesta sa rátala do toho.no je to luxus.Potrat stoji "iba" 300€ to je nič,proti IVF
@katuskamala ahoj, my sme mali 0%. a teraz zacinam 7.tt. moj uzival asi 3 mesiace profertil. takze nam zabral. citala som, ze to nezabera a ze je to zbytocne drahe. to je pravda, ale radsej vyhodim 180e za vitaminy ako ist na ivf. keby to nevyslo, isli by sme az potom. treba skusat aj taketo veci. snazili sme sa dokopy 3,5roka. drzim palce ;)
@lienkalienocka waw! Gratulujeeem! Aj ste boli po liekoch co bral na kontrolnom spermiograme? A ako dlho bral lieky kym ste pocali? Boze ako dobre mi robi pocut dobre "ukoncenia" : )
@lienkalienocka jaj prepac. Uz mam odpoved ze tri mesiace ;)
@katuskamala dakujem 🙂 dufam, ze bude vsetko v poriadku 🙂 on mal varikokelu, tu si dal urobit. Isiel na kontrolny spg do kosic a tam mu zistili morfol. 0%. My sme uz boli aj v brne, tam povedali, ze mame porozmyslat aj nad darcovskymi. To boli zrovna 3 mes co to bral a sme mysleli, ze tam urobia zas spg, ale neurobili a ja som odisla s liekmi. A par dni na to sme zamiesali 😉 ci nahoda, ci zazrak 🙂 ale stastni jak blcha 🙂 drzim palce aby aj vam dobre vsetko dopadlo 🙂
ahoj , manzel ma ten isty problem, prve dieta mame vdaka IUI, nedavo sme sice boli na dalsich 3 IUI, kedze sme chceli druhe babo a tie nevysli, a teraz cakam babo prirodzene 🙂))
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@katuskamala Ostatne parametre mate v norme? 1,5 percenta ma zlu morfologiu alebo pohyb?