...zaujala ma v ňom veta vedúceho lekára Sanatória Helios v Martine, pána Krajčoviča, citujem: " Je predpoklad, že štyridsiatnici majú lepšie spermiogramy ako dvadsiatnici "....oslovení odborníci potvrdzujú, že problémy párov s počatím sú v polovici prípadov na strane muža.
@libawet poznam tiez maminu ktora bola na umelom oplodneni a potom sa im podarilp prirodzene otehotniet🙂... je to fajn a nikto netusi co za tym vlastne je🙂 mna bybskor zaujimalo ze preco ti chlapi maju tak zle tie spermie... lebo co citam a pocuvam tak na ne ma napr. vplyv voda ktora je udajne plna zenskych hormonov ktore z nej nevedianodburat alebo chemikalie v prostredi (monsanto moze vyrabat a predavat round up na nicenie buriny pre lenivych hospodarov dalsich pat rokov...) to cim su napustane potraviny ovocie a zelenina ani radsej nechcem vediet... nad tymto by sa mali zamysliet ze co sa za tych 20 rokov zmenilo tak velmi ze chlapi v 40 maju lepsie spermie nez chlapi v 20... co je inak?🙂
@m_ veru, veru...určite je to aj zo ženskej antikoncepcie, ktorá je vo vode, možno aj z mobilov, ktoré nosia po vreckách alebo z notebookov, ktoré majú položené na lone, z tesných nohavíc, asi je toho už viac, no je to naozaj alarmujúce. Raz som pozerala dokument na Spektre, kde testovali spermie 20 ročným športovcom...naozaj, veľmi žalostný stav, len asi 10 % spermií v ejakuláte mali v úplnom poriadku, ostatné boli buď nepohyblivé alebo zdeformované.
Tak niekedy sa zadarí, niekedy nie. Stalo sa veľa krát, že povedali páru, že to nepôjde prirodzene keď sa dlho snažili a už keď sa s tým zmierili tak zrazu čakali bábo. Ja ale zase poznám pár, ktorý má dieťa iba vďaka doktorom a sú im za to vďačný takže netreba na nich nadávať, oni sa fakt vo väčšine prípadov iba snažia pomôcť 🙂
Zeny by sa mali zamysliet nad uzivanim HAK, lenze aj liecba plodnosti sa lieci zasa len hormonmy,kt potom skodia ludom,kt taku vodu piju.Ja mam dceru a musim jej kupovat vodu z flias,pretoze okolue BA je voda je pre babatka nevhodna,lebo obsahuje hormony a pesticidy.Vdaka Vam sexuchtive zenicky ze pijeme taku H2O.
@sivypegas pixa že sexuchtivé ženičky.... a ty si svoju dcéru kúpila v hračkárstve alebo v supermarkete?
@0silvia0 si ma predbehla, vidím že nielen mňa zaujala posledná veta...
Ja sexujem,len si to viem naplanovat tak,aby som nemusela pchat do seba to svinstvo!!!!!!A vy,mile damy,ak to nedokazete a nechcete uz deti,dajte si radsej podviazat vajecniky.A ak este deti nechcete,tak NESEXUJTE ak to bez uzivania HAK nechcete a neviete.Resp studujte olsnovane rodicovstvo bez uzivania HAK .Preroze sa to vasim detom vrati,kedze im tak pekne hnojite priridu.
@libawet podľa mna je to hlavne z antiky (jasné aj mobily, wifi a podobné veci majú isto vplyv) - vodu pijeme všetci - nemyslím si že v balenej vode hormony nie sú (okrem kadečoho iného) - dávali v telke dokument že tie hormony sa nedajú z vody nejako odfiltrovať (sú súčasťou vodného kolobehu) čiže pokial nepijete vodu z nejakého roztopeného 100 ročného ľadovca tak isto je v nej nejaký ten hormonálny kokteil plus nejaké tie antibiotiká a pesticídy čo sa používajú v potravinárskom priemysle .... HAK je bordel, nikdy by som do seba nič také dobrovoľne netlačila (samozrejme až na nejaku cielenu liečbu kedy by to bolo vyslovene nevyhnutné) - nechcem škodiť seba a plniť vrecká nejakej farmaceutickej firme najskôr pri užívaní HAK a potom druhý raz pri liečení jej dôsledkov
@sivypegas mna by zaujimalo, ake je to "olsnovane rodicovstvo" co spominas.... 😕
@44janica44 veru tak, čo už však budeme jesť a piť, keď všade je už akési svinstvo? Lebo aj v tom doma dopestovanom, či dochovanom je bordel. Že by sa nás naozaj tí najmocnejší chceli fakt zbaviť, aby tu mohli byť sami? Sú už aj takéto konšpirácie. No čo už si má človek myslieť?
Ja som len baby zvedavá, ako to bude o ďalších 20 rokov s našimi synmi, to bude generácia komplet odrastena na jednorázových plienkach, viac chémie asi všade, my sme tak "odchovaní" ešte neboli...
@obsadenemeno to podla mňa málo byť plánované 😀
@obsadenemeno myslela planovane rodicovstvo
Baby tak môj muž ani mobil vo vrecku,ani notebook(ani nemame doma)furt vo voľných teplákoch a vidíte....viete čo ma štve na tých centrách?nikdy nepátrali prečo.Prečo má zlý spermiogram.hneď rovno umelé.veď čo ak by to bolo riešiteľné,liečiteľné?my sme tam nechali cez 2000€.a to sme mali schválené poisťovňou.tiež nechápem...veď neplodnosť je choroba ako každá iná,za ktorú ten chlap(pár) nemôže.tak prečo sa to neuhrádza celé?keď je plno ochorení,za ktoré si ľudia môžu a tie sú hradené plne.lebo biznis.môj názor.a HAK som ani ja nebrala,je to svinstvo.
@libawet jasné aj v tom doma dopestovanom je všeličo - kedže dažď pada všade a aj na tú bio zeleninu a ovocie aj na trávu ktorú požierajú bio chované zvieratá čiže sa tomu vyhnúť nedá..... no jediné zakázať tieto látky ale to sa nestane kedže zisky sú obrovské ---- ale ktovie možno raz sa to stane - ved kedysi sa ludia natierali ortuťou a pojedali arzen a podobné špeciality lebo si mysleli že to pomáha a teraz by to do seba nedal nikto lebo už vieme čo to spôsobuje
nam lekari povedali ze pri mojich PCO a manzelovej oligospermii otehotnieme len zazrakom a aha stalo sa a nie raz ale hned 3 krat aj ked prve dve nedopadli dobre. Tiez uz lekarom v tomto smere neverim. Ale ano su aj pary ktore naozaj potrebuju ich pomoc. Obcas pary do CAR tlacia lekari a obcas sa tam tlacia oni samy ked po 3 mesiacoch neotehotnenia riesia neplodnost
@zabina27 presne si trafila. Mám 22 ročného syna a už sme sa o tejto problematike bavili, nieže by ešte plánoval zakladať rodinu, ale je dobré, aby vedel, čo sa už momentálne deje a že je to dosť zlé. No, asi som ho vystrašila, lebo sa ma opýtal, či si má teda už dať urobiť spermiogram, aby vedel, na čom je. Som mu odpovedala, že načo, lebo aj tak sa to mení a čo je teraz nemusí platiť o pár mesiacov, ale tiež mám o neho obavy v tomto smere, lebo tiež mobil vo vrecku nosí, vodu pije, potraviny je tiež 🙂, aj keď sa snažím napr. mäso kupovať na farme, no ale aj tam, je lepšie? No je to ťažká doba po tejto stránke a myslím si, že lepšie to už nebude, na jednej strane sa nám oveľa " ľahšie dýcha " pomocou modernej techniky ako kedysi našim prarodičom, no vyberá si to svoju daň.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Takže takto...pi 7 rokoch snaženia nám v Heliose a v ďaľších dvoch ambulanciach nás označili za absolútne neplodný pár,manźelov spermiogram katastrofálny,úspech prirodzeného počatia menej ako 2%.takže sme tam absolvovali umelé oplodnenie,ktoré sa na druhý pokus podarilo.keď mal malý presne rok,zostala som tehotná.PRIRODZENE.Bol to teda šok,veď sme "neplodní". No nedopadlo to dobre.ale do roka a pol som otehotnela prirodzene zase,a drobec má už rok a pol.takže v tomto smere už dr neverím.a mám pocit,že do toho často umelo tlačia páry,ktoré by mohli počať aj prirodzene.a darí sa im to,veď každý chce dieťa.sú v tom veľké peniaze.