Ahoj kočky. Je to taky môj pokus o skupinu, v ktorej si môžme vymieňat informácie, radiť, podporovať sa a pomáhať si na spoločnej ceste v rovnakom centre a v rovnakom čase.
Ahoj, tak to máš asi krátky protokol, keď začínaš mrchou. ja tiež čakám od novembra, tak uz sa neviem dočkať.
Ahojte aj ja zacinam moje prve IVF....mam 28 diagnozu PCO a priatel zly spermiogram...absolvovali sme uz 3 IUI...dnes som 6 dc a picham menopur,dlhy protokol,okrem bolesti hlavy sa citim fajn 🙂
Ja picham tiez iba 150 jednotiek a po dnesnej kontrole mi to tak nechali 🙂 z krvy vedia asi ci je vsetko ok ....neviem podla coho urcuju tie protokoly,mozno podla veku 🙂
@gennara hlavne podla amh, teda antimullerianovho hormonu, ktory hovori o tvojej ovarialnej zasobe, normalne hodnoty su cca 1-3, pri nizkych hodnotach sa indikuje kratky ptotokol, ktorý je agresívnejší a viac vajok vydoluju z tych zien, nez pri dlhom protokole. dalej sa indikuje vtedy, ak pri prvom ivf s dlhym protokolom mala pacientka ohss, ale pravidlo to nie je. najvyssie uspesnosti sa dosahuju prave u dlhych protokolov s agonistami gnrh. takže všetky čo máme dlhé, tak smev princípe zdrave, len mame horsie spg🙂
@gennara som prekvapená, že ti to koordinátorky nevysvetlili a kedže čakáš na mrchu usudzujem, že máš krátky protokol. Pocaš užívania rekombinovaného FSH a LH = nam známy Menopur ( alebo Gonal ) sa dorazne doporučuje byť v absolutnom fyzickom a psychickom kľude, vyhýbať sa kolektívu. Prečo?
1. Fyzická námaha, aj cvičenie môže mať za následok predčasné popraskanie folikulov.
2. Psychický stres má priamy vplyv na množstvo a kvalitu oocytov a celý uspech IVF.
3. V prípade choroby sa celé IVF zastaví, pretože ťa neuvedú do umelého spánku.
Cize treba zvazit povahu svojej prace a pripadne zvažiť PN. Vacsina zien je az do opu na pn.
Urcite treba ist na pn prip.dovolenku a doma oddychovat..prve dni su v pohode,ale uz tie posledne ked folikuly dozrievaju je to dost narocne 🙂
baby ja to mam teda uz za sebou, ale strasne silno vam drzim palceky, nech vsetko ide podla vasich predstav a nech dojdete do toho najkrajsieho ciela 🙂 tak ako my....tiez nam pomohli v Heliose
tak ja som už dostala ms a v pondelok idem na usg+krv. predpokladam ze vecer uz budem pichat Menopur. uz sa to hýbe
Ahojte babeny,takze ja som uz po dnesnej opu,vajicok som mala 28 a dali sme kombinaciu ICSI+ klasika,rano mam volat ako sa to dalej vyvija 🙂
Ahojte baby, tak ja som sa dnes dozvedela, ze nam to poistovna schvalila, zajtra si ideme pre lieky a budem cakat ms, ktora pride uz kazdu chvilu. 🙂 Velmi sa tesim, no trochu sa aj bojim tych liekov. Ako sa citite vy? A ako to u vas vyzera?
Ja som v pohode, vedlajsie ucinky len velmi jemne, vo forme bolesti hlavy, pobolievanie v podbrusku a nevolnost. Ja mam po prvej navsteve zvysenu davku fsh na 225 IU, teda 3 flasticky a v stredu kontrola.
@ivanuli ahoj i ja som mala strach z liekov, najma pichania do bruška, prvý raz je to také čudne ale potom to je ok. Ja som si vybrala hodinu pichania ráno o pol 6, manžel chodí do práce, ja som vtedy ospata, bez kofeinu, tak mi je jedno či mi bliži. Ja stimulujem dipherelinom a merionalom 112 jednotiek. o 2 týždne by som mala isť na to. Vedlajšie učinky nemam silne, len som akasi spomalená, pokojna a sem tam ma ráno boli hlava ako po opici, občas mam stahy v brušku ako by mi išlo prasknuť take napínanie svalov. Držím palčeky a neboj na pichanie si zvykneš, a to nehovorim len tak sama som mala hysaky z toho pichania a teraz je to fajn/ ale manzel mi to pichá/. papapa
@kathrin17 Ahoj kathrin, gratulujem a dufam že sa čoskoro pridam i ja. som rada že nás podporuješ, Rada by som sa spytala na ten oddych. Ja sa snažím oddychovať, nelietat, nedvihať tažke veci, ale fungujem tak normalne, som nezamestnana, takže jedine čo robim je len bežne domace prace, upratovanie, pranie a prechadzky so psom.
Ty ked si stimulovala tak si nerobila nič???? pretože niektore kočky píšu že len ležia v posteli a relaxujú. Ja viem že sa nemam stresovať a namahať, lebo by mi popraskali folikuli, ale neviem si predstaviť 2tyždnove ležanie. Neviem teda, ale myslim že menší pohyb by mi mohol aj pomôcť, napr. prekrviť maternicu????prosim napiš mi či sa mam ešte viac šetrit alebo to brať tak normalne.pappap
@mayama ja so bola doma az ked som pichala menopur, nebolo mi nic, tak prve dni som pratala, lietala po nakupoch, no proste furt v pohybe......po prvej kontrole, ked mi zvysili davku menopuru pre slabu reakciu, tak som uz fakt len vegetila, lebo som sa bala, ze by to aj preto mohlo byt, takze teraz tak bezne upratanie po ranajkach, navarim obed, potukam do pociataca, povyvalujem pred telkou a vecer prechadzka po injekciu...........pokial ti nic nie je, tak podla mna je to ok, vylihovat je dolezite tak 3 dni pred opu, kedy uz budes pichat hcg na spustenie ovulacie......dolezitejsia je psychicka pohoda....maternicu ti prekrvi hormonalna stimulacia.....tam to z pohybom nic nema.....ja som este aktivne cvicila aj pocas prvych dni pichania samotneho Dipherelinu.....az pri menopure som prestala
ahoj ved i ja som pri dipheriline fungovala ako predtým, len teraz ked si picham merional sa snažim obmedziť ťažku prácu, vieš ja som daka dost pedatna na upratovanie, ja sa skôr dam do psychickej pohody ked upratujem, mna to upokojuje,
Zajtra idem na prvu kontrolu, tak sa tam opýtam či to nevadí. i manjžel by chcel keby som len ležala, ale mna to rozčuluje, bo ked sa hýbem tak sa tak upokojujem a popri práci nemyslim ani na to čo ma čaka, ale zároven nechcem to uplne zanedbat, aby som si to nevyčitala. Najma teraz ked je vonku pekne, tak mi je luto len sedieť doma ako puk. No pokusim sa ešte viac oddychovať, aby som mala dosť folikulov. Som zvedava ake budem mať zajtra výsledky. ppapa a dakujem
ahojte prosim vas mozte mi poradit som na IVF a teraz si piham injekcie a mala som dostat menzes 26.3 v pondelok som mala ist do heliosu na krv a ultrazvuk ale neviem ci mam is aj tak ked som menzes nedostala.Dakujem 🙂
@alzbetaaaaa ak ms nedostanes ani na 32DC tak mas prist hned na druhy pracovny den na to...aspon ja tak mam prist....mam to tak napisane v protokole...aby vedeli co dalej a ci sa vobec ci nahodou nie si tehotna, alebo ci este budu cakat, alebo to ukoncia a ides odznova
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Tak začnem prvá. Mám 32 rokov, je to moje prvé IVF. Mám dlhý protokol. Dnes som 24.dc a pichám si druhú injekciu Diphereline. Teda nie ja osobne 🙂 To by som nedokázala 🙂