Mimotelové oplodnenie v zahraničí - skúsenosti

pleun
2. mar 2018

Dievcata, je tu niektora, ktora podstupuje IVF v zahranici? Ja sa rozhodujem, ci sa vratim na Slovensko, alebo to spiskam tu...

ingelika78
2. mar 2018

@pleun Ahoj, napriklad ja, zijem v Australii.

takaaa
2. mar 2018

Podla toho v akej krajine si 🙂 ja som absolvovala vysetrenia a konzultacie v zahranici, ale nakoniec sme sa z viacerych dovodov rozhodli ist absolvovat ivf na SK. No prakticky to nebolo az take jednoduche. Vyratavat zhruba kedy pride cyklus aby bola dovolenka presne vyratana na stimulaciu, odber, transfer..... ale hodnotim to tu na sk omnoho lepsie ako v zahranici.

pleun
autor
2. mar 2018

@takaaa Ja zijem v Holandsku. Mas pravdu nad tymto som vobec nepremyslala, ze dovolenky, Boozinku. Ty si kde zila? Alebo ste sa tam potom vratili?

pleun
autor
2. mar 2018

@ingelika78 Ako to tam prebieha? Lieky si taktiez musis platit sama, alebo to hradi poistovna?

ingelika78
2. mar 2018

@pleun Ahoj ano, platis vsetko, aj lieky ale cast vzdy preplaca Medicare. Takze IVF s ICSI 13,200 AUD , z toho Medicare hradi 3,385 AUD, zvysok pacient. storage fee v pripade embryo zmrazenia 250 AUD/mesiac. Plus navyse theatre fees a anesteza, (pri odbere vajicok) to bolo 865 AUD. Co sa tyka pristupu, kvality , celkovej starostlivosti, ja som velmi spokojna.

pleun
autor
2. mar 2018

@ingelika78 dlho už skúšate?

ingelika78
2. mar 2018

@pleun toto je moje prve IVF - snazime sa dokopy 2.5 roka.

pleun
autor
2. mar 2018

@ingelika78 držím Vám silno palc, nech sa podarí čím skôr

ingelika78
2. mar 2018

@pleun Dakujem krasne aj ja Tebe, nech sa uz rozhodnes podstupit kdekolvek - a hlavne so stastnym vysledkom.

takaaa
2. mar 2018

@pleun my sme v IE. Vsetko si tam clovek hradi sam. Bolo to komplikovane skoordinovat s SK hlavne ked to treba absolvovat viackrat. Ale su aj taki stastlivci ktorim sa podari na prvy sup.

oslo1
2. mar 2018

My sme mali ivf Londyne. Vyslo nam az na treti krat.

pleun
autor
2. mar 2018

@oslo1 oh 😨 , to ste mali o chlp! Ale paradicka, ze sa to podarilo, velmi Vam gratulujem

lola911
22. mar 2018

@pleun nám vyšlo až 6ivf v Brne 😁 žijem v uk manchester tak tiež dovolenky a lietanie hore dole nebolo jednoduché ale keďže posledné ivf bolo s darovaných vajíčok a chceli sme aby nás maličký pokladník mal slovanské gény tak Brno bolo pre nás najlepšou voľbou 😉 takze záleží aj na tvojich požiadavkách 😉

pleun
autor
22. mar 2018

@lola911 ďakujem za komentík. Vždy veľmi rada čítam, keď niekto dobojuje víťazne. Posielam objatie

lola911
23. mar 2018

@oslo1 ahoj, isli ste cez nhs alebo sukromne? my sme isli najprv cez nhs ale cely proces trval neskutocne dlho, stale sme chodili na konzultacie a nic sa nedialo,, stale nam robili iba rozne testy,, ja som s toho nemala dobry pocit, myslim ze sa to snazili natahovat lebo cakali nez budem mat 42 😲 teraz budem rodit v tej istej nemocnici 😀

oslo1
24. mar 2018

@lola911 ahoj, pozeram , ze si tiez v junovkach 🙂
My sme mali prve dva ivf cez nhs a tretie, posledne private (ale cez tu istu ivf kliniku).
U nas sa to natiahlo iba tym, ze manzel bol vysetreny od hlavy po paty, lebo mal azoospermiu, tak tomu chceli prist na klb, ze preco, nakoniec na to prisli, ze to bolo idiopaticke a k prvemu ivf isiel na chirurgicky odber spermii. Ja som hyperfertilna, problem na mojej strane nebol.
PO provom ivf som musela skoro rok cakat na hystereskopiu, pri ktorej nic nenasli, tak to nam oddialilo druhe ivf.
Tretie ivf nam tiez nevyslo, nastastie sme mali jedneho mrazacika a ten sa uchytil, bez akychkolvek liekov, bez nicoho. 🙂 Rodit som chcela v tej nemocnici, kde som mala ivf, ale je to centrum Londyna (St Thomas), tak idem tuto do nasej lokalnej, ktora patri pod Kings college (tam robim).
Drzim ti palceky, aby si v zdravi donosila vytuzeneho drobceka 🙂

lola911
24. mar 2018

@oslo1 hej tiez som junovka 😀 a pozeram ze mame podobny termin ty 14 a ja 17 😀 ak mas moznost rodit blizsie k blidlisku tak je to lepsie lebo v londone ist autom do centra a este k tomu s porodnymi bolestami tiez nie je ziadna sranda,,, my sme boli v saint mary's hospital kde nam zamietli ivf kvoli mojmu nizkemu amh a teraz budem v tej nemocnici rodit 😀 mala si uz aj parenting classes? ked ti ponuknu tak tam urcite chod, daju ti tam vela uzitocnych info 😉

bambulka2015
24. mar 2018

@pleun My sme v zahranici a vyslo nam to hned na prvy krat. Nad SK som ani nerozmyslala po tom, co som si vsetko o SK caroch precitala. Preco asi chodi vela bab z SK do Brna. Ani v zahranici nie su vsetky Klinik perfekten, treba vela citat recenzie. My sme mali stastie, ze sme hned tu prvy trafili.
Nas "prvy pokus" uz bude mat tri roky. Mame este zmrazene, prvy krvyo koncom minuleho roka nam zial nevysiel, teraz sa pripravujem (hlavne psychicky) na druhy kryo pokus.

pleun
autor
25. mar 2018

@bambulka2015 Si v Nemecku? Ja som tam tiez zila kedysi, tri roky. Pomalicky si uvedomujem, ze naozaj najidealnejsia volba bude podstupit to tu. Poistovna to vraj preplaca a pokial sa to bude dat skombinovat s pracou, bude to idealne.
Co by ma ale velmi zaujimalo, mozno mi v tom budes vediet poradit. Ak by sme si nechali mrazit a chceli by sme to potom, dajme tomu po dvoch rokoch vyuzit, lenze to uz asi budeme zit na slovensku, tak ako sa to potom robi? Musim potom prist na vklad zasa sem, alebo sa to da nejako preniest 😲, ..../ poslat?

bambulka2015
25. mar 2018

@pleun Ano, som v Nemecku. Uz takmer 20 rokov a vratit sa nemienim. Takze u mna nebolo ani nijake rozhodovanie. Vsetky medicinske zakroky robime tu.
Ono ja neviem Aki to je presne s preplacanim, ked si poistena na Sk a chces IVF v Nemecku. Viem, ze v Cechach nieco preplaca ale ako to presne funguje si musis zistit na svojej poistovni.

Ja chice nie som za prenasanie a vklad inde ako v povodnej klinika, ale myslim, ze sa to da. Spytaj sa bab v brnenskej diskusii, tam to volakedy riesili, ale myslim, ze dopacne. Brali zmrazene z SK do Brna. S Sk ma vela ludi len zle skusenosti.

Ako som uz pisala, my mame este zmrazene. Prvy kryo nevysiel, uvidime teraz. Ja by som neprenasala. po prve, nevies, co sa cestou mode stat, po druhe, v dobrych klinikach su ti isti lekari a celkovo personal roky ak nie desatrocia (nie ako na SK, stale sa meni personal), maju tvoj "chorobopis", vedia co a ako atd.

Rozhodnut sa musis sam: Da sa to ale neodporucam. Hlavne ak budes s klinikou spokojna.

pleun
autor
25. mar 2018

@bambulka2015 No ale čo robiť potom v prípade, že jedno sa mi ujme a zostanú mrazáčiky? Viem na sto percent, že ak sa mi podarí bábätko idem na Slovensko... žijeme v Holandsku. To , že mi to tu preplatí poisťovňa viem, pretože som s nimi(poisťovňou ) o tom komunikovala. V Nemecku si v ktorom meste? Ja som žila kúsok od Mníchova

bambulka2015
26. mar 2018

@pleun No to sa uz musis rozhodnut sama. Bud si ich das preniest a vlozit na SK, alebo pojdes do Holandska a das si ich vlozit tam.

A preco chces ist spät na SK?

Som tiez pri Mnichove. klinika je v Mnichove.

pleun
autor
26. mar 2018

@bambulka2015 pretože to tak cítim, vždy som sa chcela vrátiť spať na Slovensko. Viem, že to bude poriadny boj po 16 rokoch v západnej Európe, ale neviem si pomôcť, srdce mi to silno káže. Ináč , ako si to mala s poisťovňou v DE? Preplácali ti ivf, alebo ako ste to mali?

bambulka2015
26. mar 2018

@pleun Tak mna SK vobec nelaka. Som v DE 2 desatrocia, mam tu dceru, muza, dom, pracu, priatelov atd. Na Sk by ma po navrate nic dobre necakalo. Ja chcem dat dcere viac, ako ponuka Slovensko (zial stale to plati, staci citat MK a 1-2 razy ist na SK tak na 1-2 mesiace).

V DE preplaca gesetzliche (zakonna) zdravotna poistovna 50% celkovych nakladov. my sme poisteni privatne, nam poistovna preplatila uplne vsetko do posledneho centa, dokonca preplaca aj poplatok ja mrazacikov. Rocne to mame za 300 E.

anikalienka
26. mar 2018

Ja som mala ivf v usa. Mam $10,000 dieta☺ Dost toho hradila nasa poistka. Volno som mala len jeden den na odber. Na stimulaciu nic - naco a v den transferu. Na druhy den som sla do roboty. Uspech po prvom ket. Prvy cerstvy transfer som mala MA.

mircalla
26. mar 2018

@pleun Ja teda len blizko - v Cesku. Osobne odporucam rozhodne Ceske centra oproti slovenskym (Reprofit), chodila tam ludia z celeho sveta, malokedy som tam stretla Cecha ci Slovakia. Takze ak uz chces tu, tak radsej v Cechach. Nechcem byt zla, ale na Slovensku to bol podla mna oproti CR dost velky amaterizmus, zazila som aj aj

bambulka2015
26. mar 2018

@anikalienka Ja mam zase 10 000 € dieta🙈
U mna v praci ani nevedia, aka som k tomu dietatu prisla. Na stimulaciu predsa volno vobec netreba. Na punkciu som si zobrala volno z nadcasov a podobne aj na transfer. Nam to vyslo, nastastie, na prvy krat.
Nedavno prvy kryo nam nevysie, ale tiez som nemala ziadne volno. Po navrate z materskej robim (zatial) na polovicny uväzok a zhodou okolnosti to vyslo (v prirodzenom cykle) na den, ked mam volno. Dieta v skolke a ja na klinike. Keby to tak nevyslo, zobrala by som si volno, ale len ten jeden den. Inak pokym clovek nemy OHSS alebo nejake ine problemy, nechapem naco je niekomu marodka. Pocas stimulky som si napr pichala o 5 rano a o pol 6 som trielila na vlak do roboty.

bambulka2015
26. mar 2018

@mircalla Tak tak. Poznam ta z "Brnenskej diskusie". Tam baby toho popisali. nesla by som na SK ani, keby mi neviem co slubili.

Inak, ako sa maju deturence? A samozrejme aj ty?

mircalla
26. mar 2018

@bambulka2015 vsetko v poriadku, dakujem🙂 Ja som bola predtym v Heliose (mili, ale nemali zdaleka take znalosti a skusenosti ako v Brne) a v Gynfiv (hroza)
@pleun ak sa chce, je to zvladnutelna s tymi dovolenkami a volnami, bezne som videla pary dokonca zo zamoria. moje druhe IVF som inak dochadzala na kontroly skoro rano do Martina z Bratislavy (a to vlakom a busom!!) musela som tam byt do 8 hodine...nechapem sama seba.

V Brne som mohla prist kedykolvek pocas dna, dalo sa objednat aj poobede

pleun
autor
26. mar 2018

@mircalla
@bambulka2015 zdá sa, že to budem predsa len riešiť tu v Holandsku dievčatá. Akurat mám obavy, či sa z toho v holandstine vysomárim a budem rozumieť čo to vlastne mám robiť. Zatiaľ, keď tu čítam, čo píšu baby.... dlhé, krátke cykly, všetky tie skratky atď, ja som z toho totálny vôl :O a keď si mám predstaviť, že to mám chápať v reči mne nematerinskej až ma pot oblieva.
Ale tu hradí proces poisťovňa.oplatí sa mi to rozhodne viac ako na sk. Plus , keď čítam vaše recenzie....ach jaj :(

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre