Mimotelové oplodnenie - skúsenosti a pocity

sisa393
20. aug 2015

Ahojte presla som cely modry konik,avsak stale som sa nedopatrala k odpovediam,ktore by som potrebovala ,a pisat na kazdu jednu diskusiu tu istu otazku mi pride otravne :/ ...tak to napisem sem,a dufam,ze sa niekto najde,kto ma konecne umlci a zistim vdaka nemu odpovede hihi :D 🙂
Takze 14.8.2015 som bola na ET ,nakolko mi dokazali oplodnit iba jedno embryjko,vkladali mi ho na treti den ako 2-bunkove..nebola som nadsena,ale co narobim.Cize nemam ani mrazacikov.Na prvu krv idem 25.8.2015,ale zda sa mi to este skoro ,kedze som nemala ani PK a obavam s aby uz HCG v krvi bolo (teda ak sa zadarilo) ,manzel ma katastroficky SPG ,cize nedavam tomu nejak sancu.
Dalej: Predvcerom som mala neskutocne bolesti krizov a pichanie vo vajecniku,az som sa zlakla,ale na druhy den vecer mi to preslo.Ale stale som mala silne tlaky vo vajecniku,strielajuce az do nohy a krizov.Momentalne ma trapi uz len tlak na vajecniku.Cize som z toho taka vselijaka.Mala som pouzite embryoglue,ale myslim ze aj tak sa mohlo embryjko zatulat inam,neviem.
Prosim o kazdu radu,skusenost ,info.. ;) dakujem pekne babule

dorotka2013
20. aug 2015

@sisa393 nikde tam nevidim otazku... co by si chcela vediet? Bolesti vajecnikov su pri IVF kvoli hormonom normalne... na krv sa chodi vacsinou po 14dnoch od ET...ked sa ti zda tvoj termin skoro, tak chod neskor, alebo pojdes o par dni znova...na tehotenstvo uplne staci jedno embryjko, tak neviem preco tomu nedavas velke nadeje...skus mysliet optimisticky a ver tomu ze to vyslo... drzim palce 🙂

sisa393
autor
20. aug 2015

@dorotka2013 otazka bola ta ze ake mali ostatne baby pocity q ci mal niekto vlozene iba tak malo bunkove embryjko... Test negativny ,ale cakala som to.Dakujem aj tak 🙂

ada274
20. aug 2015

Ahoj. Celkom by ma zaujimalo v kt. Centre vkladaju 2 bunkove embria na treti den, to je maximalne nestandardne. Akoze zazrak sa stat moze, lebo priroda je mocna carodejka. 3. Den ma mat embryo 7 a v idealnom pripade 8. Buniek. Mne to pride ze ta silou mocou chceli skasirovat za cely cyklus. V kazdom pripade ti silno drzim palce, ja sama som teraz cakatelka na vysledok. V kazdom pripade su bolesti podbruska dobry znak.

dorotka2013
20. aug 2015

@sisa393 test negativny? ved je len 6 dni po transfere...mas ist na krv 25.8 a to sa ti zda skoro, ale 20eho si urobis test??? si robis asi srandu...

sisa393
autor
20. aug 2015

@dorotka2013 je to moje prve ivf tak sa so mnou nebav ako keby som to zazivala kazdy den...ja sa tu normalne snazim ziskat info od bab ktore vedia toho viac a nie aby tu ironicky odpovedali..ja viem ze to je skoro,ale co som citala niektorw uz na siesty den mali aspon ducha.nechavam to na krv ta je najistejsia...takze tak

sisa393
autor
20. aug 2015

@ada274 ahoj ano presne taky isty pocit mam aj ja,ja som sa rozpravala s embryologom,ze ved na treti den by uz malo mat min5-6 buniek,zostal troska zaskoceny,cice na tom nieco bude.Pokial to nevide uz tam nepojdem (gynfiv)...nic ine mi nepovedali iba ze ostatne foliky boli cystyckeho charakteru.Ty si mala PK?kedy by si mala vediet vysledok?

isabella22
20. aug 2015

Na 6 den ukaze ducha ale po predlzenej kultivacii 5 az 6 dnovej aj to 1.z neviem kolkych...na 14 po et rob test...

sisa393
autor
20. aug 2015

@isabella22 ano potom mi doslo ze tak skoro testuju baby co mali aspon PK,ja viem ze to je skoro,neviem vobec naco som si ho robila,asi zo zvedavosti.Uz netestujem,necham to na krv,to je najlepsie a budem mat istotu ,ale dakujem za info 🙂

isabella22
20. aug 2015

@sisa393 nemas zac ja.som.si presla tym.istym.tak to poznam😉

sisa393
autor
20. aug 2015

Ako pozeram tak ty si uz stastna tehulka?🙂 ani nehovor,ja iz ani necitam fora,lebo si len domyslam a uz mi hrabe z toho..len som sklamana z kliniky,aj ked...mozno chceli dat sancu embryjku aj mne,ale myslim,ze to bolo naozaj malo bunkove...uvidime.Jedine co som mala,tak to pred dvoma dnami cely den neskutocnu bolest krizov ani sediet ani lezat a sipne bolesi v podbrussku ,na druhy den to preslo..

janazet29
20. aug 2015

na testovanie je urcite skoro. nam IVF vyslo na druhy pokus (som v 33tt). prvy aj druhy krat nam vkladali po dve embrya (8 a 9 bunkove, 3 dnove). Pri prvom pokuse so mala sice pozitivny test, ale na 14ty den som zacala krvacat. nikto nepatral po tom, co sa stalo. a na druhy krat sa nam jedno embryo ujalo 🙂 hlavne sa prestan prilis sledovat, bolesti mozu kludne suvisiet so vsetkymi tymi hormonmi, ktore mas momemntalne v tele. ja som hned na druhy den po vklade isla do prace, ziadne lenosenie.

isabella22
20. aug 2015

@sisa393 ano.zajtra idem na sono ale krvicku uz mam.davnejsie ppzitivnu...vklad nam vysiel.aj 3-ti no verim.ze aj posledny a.uspesny...

ada274
20. aug 2015

@sisa393 boze moj gyn fiv. Necudujem sa ze sa tvaril prekvapene. Velmi dobre vedel o co ide. Ja som mala transfer v pondelok v reprofite brno a ano mala som pk tak uvidime o 10 dni. Ak by si musela ist na dalsie ivf pozorne si vyberaj centrum a studuj ake maju referencie a ceny samozrejme lebo je to velmi drahe na pristup pokus omyl.
Drzim palce nech to vyjde.

sisa393
autor
20. aug 2015

@janazet29 gratulujem ti moc moc 🙂 ttak teraz si vybahrad to lenosenie.Ved prave to ma zaraza ,ze vela zien ma dost velky problem a nikto to neriesi,beru ta iba ako osobny bankomat,ale nevnimaju to,ze sa zahravaju s tvojou psychykou a zdravim..je to smutne.

sisa393
autor
20. aug 2015

@isabella22 boze ako ti to prajem!!🙂 neboj sono bude ok,treba brat vsetko pozitivne,a malej/mu hovorit,ze to musi s mamcou nejako vydrzat hihi ;) daj vediet ako si dopadla,budem drzat palce!

sisa393
autor
20. aug 2015

@ada274 ano uz terqz chapem preco sa tak vela ludi stazuje na GF...nie je to preto .zeby to nemalo vist,co ma byt bude,ale o ten pristup..nie som odbornik,ale vkladat 2-bunkove vajo je nerozumne a myslim ,ze aj zbytocne,alebo akobto slusne nazvat.Uz som pisala do brna,chcela by som prestupit tam,tak uz mam dohodnutu konzulku na september ,a podam si novu ziadost IVF...teda pokial to nevide (dufam,aspon trosku ze ano)..ty si ako spokojna?drzim ti moc palce,aj ked je to kus o stasti,ale dufam,ze budes mat to vysnivane bejby uz 🙂

ada274
20. aug 2015

@sisa393 ja nemam co vytknut. Velmi profi pristup, vkladaju len blastocysty. Najdu sa ale aj menej spokojne baby, to vies aj tam su lekari len ludia. Cenovo to mas zajedno ci ides na poistovnu u nas alebo na cash u nich. No a treba citat citat citat. Pravda je ze treba byt infomovany aby si sa vedela s dr. Aj porozpravat nie len pasivne prijimat co ti povedia. Perfektny a optimisticky bol dr. Machac ale uz tam nepracuje. Teraz mam dr. Kurecovu a som velmi spokojna.

isabella22
20. aug 2015

@sisa393 dakujem ani spat nebudem...strasne sa bojim boze ☹

ada274
20. aug 2015

@isabella22 tiez si pamatam 1. Utz ked som cakala dcerku. Ten strach a ulavu potom, sa mi spievat chcelo na ulici. Neboj sa bude to dobre 🙂

sisa393
autor
20. aug 2015

@ada274 ved jasne,v kazdom centre je nieco pre a nieco proti..ale na brno som pocula dobre referencie..urcite vyskusam,lebo tu to je onicom..vytah penazi a to je vsetko..este ma ,,nanutili'' aj na embryoglue,co som hovorila ze to je blbost,ale tak co clovek nespravi pre svoje bejby a oni su si dobre vedomi aka si zranitelna a nahovoritelna na vsetko..ale tak uvidime..

sisa393
autor
20. aug 2015

@isabella22 nieeee ,nemozes sa bat ,krvicku mas za sebou,to je dolezite,sono uz je iba taky bonus ;) kludne sa vykecaj,mozno ti to pomoze sa ukludnit 🙂

isabella22
21. aug 2015

@sisa393 ahoj tak konecne za sebou☺bolo vidiet vacok aj zltlovy vacok tesim sa☺

sisa393
autor
21. aug 2015

@isabella22 vidiis nebolo sa coho bat 🙂 ..boze nepozname sa,ale tesim sa s tebou moc! tak teraz sa vela vela setri,oddychuj a nezatazuj sa moc,nech to dobojujete uz dokonca ;) ..ach ja ani nechcem ist v pondelok na krv..

isabella22
21. aug 2015

@sisa393 dakujem.ani nedycham.aby bolo vsetko ok😉moc sa uz teraz nanho/nu tesim...neboj vikend prebehne a bude.dobre

ivec16
21. aug 2015

@sisa393 ja som mala vkladane embryjka na treti den (jedno malo 4 bunky a druhe 5) predpokladam ze to 4 bunkove sa ujalo a teraz tu spinka vedla mna. asi na 5 den po vklade som citila bolest vo vajecniku (predpokladam ze mohlo ist o uhniezdenie). krv mi brali na 10 den po vklade (povodne som mala ist na 11 ty ale to vychadzalo na vikend tak som sla v piatok a hcg bolo pozitivne tusim hodnota 120 a dalsi kontrolny odber som mala v pondelok a hcg pekne stupalo. 2 bunky na 3 ti den je malo, ale priroda je velky carodej, nemala si punkciu neskor vecer a vklad rano? zeby sa este nestihlo rozdelit? v kazdom pripade drzim palce nech sa to cim skor podari

ivec16
21. aug 2015

@sisa393 a ducha na teste som mala az na 9 den od vkladu ;)

sisa393
autor
21. aug 2015

@ivec16 ahooj 🙂 to ti moc gratulujem ,je to stastie 🙂 ...odber som mala v stredu rano a vklad v piatok rano :/ ...a to uz by mohlo mat aspon 4 bunky...tu islo o to,ze podla mna sa nevyvijalo ako malo a predsa mi bolo vlozene...Priroda je najmocnejsia,psychyka a fyzicky stav tiez.Nic nevzdavam,ale predsa je to len to 1%...si myslim.Test si ani uz nebudem robit,uvidim co budem na krvi.

sisa393
autor
21. aug 2015

@isabella22 tak to ti verim,bud pozitivna,rozpravaj sa nim/nou a uvidis ,ze sa ta bude drzatn ako kliest ;) ..davaj si na seba pozor a drzim palceky.Ja uz vikend nejak predycham hihi

ivec16
23. aug 2015

@sisa393 takto mu dali aspon sancu, myslim ze to je humanejsie ako nevkladat vobec ;), 5 bunkove embrya su tiez diskutabilne a predsa mi bolo vlozene a jedno 5 bunkove mame zmrazene... prajem ti vela stastia

sisa393
autor
23. aug 2015

@ivec16 hej hej ,ved uvidime ako to dopadne.Dneska som 10 po ET a test negativ. Ale uvidi sa z krvi 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre