Mimotelové oplodnenie nativ - skúsenosti

sono2
11. jan 2015

Ahojte, budúci cyklus chceme ísť do toho. Je tu niekto, kto by napísal skúsenosť, po prípade centrum, či ísť do icsi, aj keď má mm spg v norme? Ďakujem!

gennara
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sono2
autor
11. jan 2015

Do ropromedy, my sme sa už bavili však? Dnes som písala doktorke. Tak podľa mňa by urobili aj bez, veď im to môže byť jedno nie? Poradím sa. Prečo by sa to nemalo podariť bez icsi. Mne dr v care hovoril, že ak bude spg taky ako máme, tak netreba. Myslis, že tam neni nejaké riziko postihnutia väčšie ako bez? Mňa len toto trápi.

gennara
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sono2
autor
12. jan 2015

@gennara ahoj tak to ma nesmierne mrzí! áno viem práve že to zvyšuje šancu postihnutia aj keď sa dušujú že nie. robili vám potom genetiku? a dieťatko teda máte? zistili z čoho to teda vzniklo? ja to skúsim teda bez vážne si ma v tom utvrdila aj keby som šla na ivf ten dalsi cyklus by som chcela soft len tak bez metódy. hovorím to sa podľa spg ja stále opakujem čo doktor povedal. ináč aký máte problém vy? písala si mi? kde ste teda to absolvovali? a koľko to vyšlo? ďakujem ti moc. som dúfala že niečoniekto ešte napíše ale asi veľa ľudí to nerobí neviem. alebo to je pre diskutujúcich nezaživne som dúfala viac informácií. . bože neviem možno by som si nechala v vyšetriť aj embryo nevieš koľko to stojí? viem že dosť. ale presne neviem. a aj teraz vám robili icsi?

kako23
12. jan 2015

My budeme mat tiez nativ, ale az niekedy maj, jun. Preco neskusite oplodnenie vajicka metodou PICSI, vtedy sa vybera spermia, ktora je s najvacsou pravdepodobnostou aj geneticky ok. Tym, ze pri native je len jedno vajicko,tak my sme dohodnuty s dr., ze dame prave tuto metodu oplodnenia. Aby sme mali istotu, ze spermia je zdrava. Inak ja som citala, ze prave ked sa oplodnuje s ICSI alebo PICSI tak riziko postihnutia plodu je nizsie.

chilli21
12. jan 2015

Ahojte, ak nevyjde IUI tak tiez by som chcela ist do nativu buduci cyklus. Ja este neviem ci ICSI ale pravdepodobne ano, lebo spermiogram nie je celkom ok. Ak by bol spermiogram v poriadku a netlacil by ma cas isla by som bez ICSI.

haimi
12. jan 2015

@sono2 Budem ti drzat palce, ale mozem sa opytat, kolko ta to bude stat, pokial sa to vajicko neoplodni, resp. sa prestane delit? Viem, ze na slovensku si uctuje za to brutal sumy. Ja som chodila do brna a tam, pokial si sa pri softe, resp native nedostala po vklad, tak to stalo 3000czk. Ja by som si urcite dala icsi, alebo picsi, ked uz mas za to platit a mozno aj pk.

sono2
autor
12. jan 2015

@haimi čítala som tiež tak nejako 5000tisíc áno pôjdeme do čiech a keď sa podarí tak 400 ja práve napichnut nechcem. a pk budem sa informovať. dám vedieť. veľmi dúfam že sa podarí.

sono2
autor
12. jan 2015

@kako23 aha. tak že práve pri tomto stúpa riziko keď robia tripple písala to tu jedna kočka. tak neviem. jej sa nám to tu plní. dúfam že baby prispejú ešte niečo!

sono2
autor
12. jan 2015

@haimi
@chilli21
@kako23
@gennara dievčatá, chcem pekne poprosiť, ak by ste absolvovali a mali chuť, trošku potom napísať, je hrozne malo o tom na nete. keď je, tak staré atď. by to možno niekomu pomohlo. takže info dám ja prvá 🙂 budúci mesiac 🙂

chilli21
12. jan 2015

@sono2 možno budeme dve, kedy ti to vychadza? ja idem 22. na krv po iui a ked nič tak idem hneď na to

sono2
autor
12. jan 2015

@chilli21 ja som písala vadia doktorke na február že štrnásteho budem 10dc to mávam už 24mm foliky praskajú pravdepodobne ešte väčšie tak 12dc mám ovu 13dc už teplotu vysoko. aj presne viem ktorý vaječník aj keď je presne ovu bolí jemne maternica pár hodín. tak uvidím ako mi povie že prísťlnechagemm prečo pichaju ten pregnyl veď vajíčko odsaju no nie? a padá to na sobotu. paradoxne raz keď som bola prvýkrát v centre sa nevedel problém mi pichla doktorka injekciu som tam bola no neviem či 9dc sa pýtam či to stačí mi nepovedala cmm a to bol piatok sme sa mali snažiť večer a sobotu a viem že až pondelok som mala výstup teploty aj ovu vtest bol pozitívny až víkend takže kedy odhadujem že bola ovu v nedeľu a to som dostala injekciu v piatok ráno. tak si to zober. som mala mať ovu max do soboty no nie? na hyfosoch mi povedal drabek v gyn five že kolky deň som že hlien totálny a fol.24mm ale vidí to až na zajtra alebo až pozajtra a tak podľa teploty aj pocitu bolo.12ty deň. mne môj gynekológ opakoval dookola vždy že bude skoro už10dc lebo je na to rozmer ale nikdy to nesedelo som sa vždy čudovala potom som čítala na nete že sú baby čo majú aj 30mm foliky. raz po stymulke mi nepichol injekciu a mi sa urobila cysta jako balon. som sa s tým tri cykly pasovala. že no stalo sa. teraz mi to je jasné prečo. ja foliky samo o sebe veľké on mi to tam prihnojil tym clostilom a bum. som mala bolesti dva mesiace. no nič. takže aspoň teraz detailne telo poznám normálne na hodinu to viem určiť. čo keď tie vajcovody...

sono2
autor
12. jan 2015

takže aj ty budúci mesiac? musí to vyjsť neni možné. ináč som čítala kade čo že nedať žiadnu metódu pokiaľ je dobrá morfo že zbytočne že telo si to samo vyberie. som už totálne rozhodnutá. bez!

chilli21
12. jan 2015

@sono2 tak drzim palce aby to bolo uspesne, ja este zvazujem ze co a ako, tiez by som najradsej bez, ale spermiogram nie je celkom ok, muz teraz nasadil folandrol tak som zvedava aky bude mat efekt.

chilli21
26. jan 2015

@sono2 Ahoj, ako si na tom? ja som dnes 1DC zajtra idem vybavovat predoperacne 10 DC na ultrazvuk a uvidime..tak snad vsetko pojde tak ako ma 🙂

sono2
autor
26. jan 2015

@chilli21 Ahoj. Ideš do toho hej? Na nativ teda? Ja som 6 dpo takže posledná šanca. Termin mám už na 13.2. Budem 9dc a V tej repromede. Hneď konzultácia a sono a počítam o dva dni opu. No mám z toho nie! Žiadne poChyby vyjde to. Aj teraz bola ovu na 12 dc dúfam, že sa somnou budúci mesiac telo nezahrá A bude všetko ako vždy podľa plánu. Kam ideš ty? Ja to skúsim bez narkozy a ak, tak netreba žiadne predoperačnè neviem. Ako sa budem cítiť a nechám si odporučiť veď to je 60 euro narkoza to neni moc. Ako to ide teda u teba začať?

chilli21
26. jan 2015

@sono2 ano uplne bez stimulacie, som zvedava ako to vypali, lebo v predchadzajucom cykle som mala IUI s clostilom tak snad mi to nejako nerozhadzalo cyklus a nieco mi narastie🙂 Idem na antolsku, zajtra idem na krv na predoperacne, aj som zvazovala chvilu ci ist bez narkozy, ale asi si na to netrufam, sa bojim ze by som sa mohla myknut od bolesti a mohol by mi pripadne prepichnut vajcnik alebo nieco. Na buduci tyzden na 10DC UZV a potom snad odber, teraz si netrufam odhadnut v ktory den by to mohlo byt, lebo sa mi posledne mesiace ovulacia posuva. Ty chodíš teda do Brna? ja teraz rozmyslam ze by som zasla na konzultaciu aj tam. Chcem tu absolvovat toto, ked z toho nic nebude tak skusim este možno soft alebo uplnu stimulaciu cez poistovnu a keby nic tak Brno.

sono2
autor
27. jan 2015

@chilli21 ahoj. Tak. Nechodím. Idem prvýkrát. Aj ja som zvedavá, kedy bude odber či úplne ako ovu v ten deň 🙂 alebo podľa veľkosti foliku. Čítala som, oni to nechajú ešte chvíľu kultivovať až potom spoja s spermiami. Ja nechcem žiadnu metódu budete vy niečo používať na oplodnenie? No ja vážim ten odber čo mi doktorka povie. Keď tak si to dám narkózu. Veď mi to bude hádam vedieť prirovnať a má skúsenosti tak som zvedavá. Vieš čo nebojím sa bolesti že je to taká tupá bolesť neviem. Škoda na internete teda toho neni veľa ani o ivf nativ ani nič. Tak budem držať palce. Budeš skôr. Všetko nám to sem podrobne napíš prosím 🙂 a samozrejme čakám že to dopadne dvomi čiarkami. Ja si to ani neviem predstaviť. Poviem ti. Aj ja skúsim potom soft. Neviem či v brne alebo ako my žijeme v rakusku takže asi už tu dám na istotu alebo proste poviem dr že nejaký krátky protokol ja tie hormóny proste nechcem a potom celé tehotenstvo teda na začiatku to brať všelijaké utroše. Veď nechápem prečo je taká mala úspešnosť. Veď čo. Žena nemá každý mesiac kvalitne vajíčko alebo o čo ide prečo malo kedy sa podarí? Ja tomu nerozumiem. Veď tu na jednom fóre sa baby pýtali že ako rychlo boli tehotné no a osemdesiat percent teda napísalo že na prvýkrát. To som bola taká z toho že dpatrím do tých malo percent čo sa nedarí a z môjho okolia blízkeho ani nepoznám komu sa nepodarilo. Všetci sú už tehotní alebo sa im skoro podarilo. A umelé to vôbec nikoho nepoznám fakt. Smutne je to. Tak. Držím palce tešíš sa? A ja to mám za tri týždne. Ozvi sa. Pa.

chilli21
27. jan 2015

@sono2 mne lekar hovoril ze to boli ako bezna injekcia do svalu, ale ja som dost citlivka tak radsej to nebudem riskovat. Aj dnes pri odbere krvi mi sestricka hovori ze netrhajte tou rukou a ja som si to ani neuvedomila, tak to fakt bez narkozy riskovat nebudem. Asi budem musiet davat ICSI lebo partner ma trochu horsi spermiogram. Ci sa tesim...skor mam strach...bojim sa ci mam este dost kvalitne vajicka, v lete budem mat 39 a mam znizenu hodnotu AMH. A co potom ked to nevyjde, stale neviem, ci ist na soft alebo maximalnu stimulaciu... A inak utrogestan budeme brat si myslim tak ci tak, ja som brala teraz aj po IUI, tomu sa asi nevyhneme..Budem vam tu referovat ako to pojde kde uz som prva🙂 ta mas este chvilu cas sa na to aspon psychicky pripravit a naladit... Ja sa nezamyslam nad tym ze preco sa niekomu podari hned niekomu nie, z okolia mam kamosky co otehotneli ani nevedeli ako aj take ktorym sa nedarilo, ale teraz jedna kamoska caka babo po IVF a podarilo sa jej na prvykryt tak to je taka pzitivna motivacia pre mna..

sono2
autor
27. jan 2015

Tak nemyslím. Po iui si brala lebo si mala stimuláciu nie? A clostil ničí sliznicu. A ja mám normálne veľkú takže nemyslím. Osobne ja nechcem. Neni dôvod. Tak ja mám čerstvých 32 a amh mi nerobili. Ja mám ovu normálne pravidelne aj foliky sú veľké takže už na toto tiež nemyslím. No mňa to dosť ubíja keď takto stále niekto hneď tehotný a muž? To ani nehovorím ten je normálne na nervy. Horšie ako žena. Ja budem šťastná aak sa toto podarí. A ďalšie dieťa neriešim... Možno skúsim po dvoch rokoch jeden pokus alebo sa podarí prirodzene ale už to siliť nebudem. Akurát neviem aj či tento posoj je dobrý, lebo som vvždy bola taká suverénna a nikdy som si nemyslela že budú problémy tak aby nás aj toto neodrovnalo neviem. Aj ja začínam mať pochybnosti. A dieťa už jedno máš? Či prvé? Takže to ideš do ktorého centra?

chilli21
27. jan 2015

@sono2 tak neviem, ja som mala sliznicu v poriadku aj s clostilom tak fakt neviem a pravdupovediac ani ma to nenapadlo sa vtedy spytat, ze ci musim ten utrogestan brat...tak sa spytam na to teraz. Ja mam tiez ovulaciu pravidelne ale tak bohvie ako kvalitne tie vajicka su, tak to teraz trochu beriem ako pokus ze zistim ci su este OK. Deti nemam ziade, takze sa pokusam o prve. Ja som si tiez nemyslela ze by sme mohli mat problemy, az ked som videla ten HP a ze casu uz nemam vela tak som zacala panikarit, ale teda ja s tym celym vobec nie som zrovnana tak ti bohuzial neporadim ako sa k tomu postavit a ako sa pozitivne naladit, sama to neviem... Ale tak mozme si drzat palce🙂. Ty si skusala aj IUI?

sono2
autor
28. jan 2015

@chilli21 ahoj. Úplne ťa chápem, nie ani nechcem povzbudenie, som realista. Celkom ani nemusím také reči, keď viem, aká je realita a nie som naivná. Celkom obdivujem ľudí, čo aj vedia problém, alebo nevedia a dúfajú a dúfajú. Ja ani tento cyklu nedúfam... Proste viem, že ms príde, ako kazdy mesiac. Som neni z toho vôbec prekvapená. No na iui nie. Neboli. Ja po tom, ako bolo všetko ok a gynekológ mi stále hovoril, že to mám v hlave a mám stres a neviem čo ešte, som sa vybrala do car na hyfosy a tam mi zistili že sa nedostala ani kvapka do vajcovodov, tak mi to bolo jasné. Tak som to doniesla k dr s tým že chcem laparku, hysterku a aprwfuky ešte raz. Mi povedal, nech idem radšej hneď na umelé. Som sa nedala. Tak mi dr ľavú stranu ako tak zpriechodnila pravú nie a našla mi niečo málo endo. S tým že vajcovody a vajecniky sú pekné len bez funkcie tak mi nič v podstate nerobila že trocha tej endo rozrusila som ju mala za maternicou a ešte som bola potom na kontrolnej hysteroskopii lebo mi doktorka robila ster tak či to tam je ok. Tak bolo. Tak dúfam že sa od novembra nič nezmenilo a som pripravená . Trocha som si nechala čas, som chcela ísť už na umelé hneď po prvom cykle ale trocha mi bola daná nádej že by sa mohlo aj relativne podariť. Tak sme to natiahli čo teraz ľutujem. Neviem. Lebo opäť čakám už dva roky čakám kazdy cyklus zničujúce je to. Takže tak

sono2
autor
28. jan 2015

A mne dr v iscare na prvej konzultácii ani iui neodporučila. Že nech nedávam do toho nádej že tam keď sa nedarí treba hľadať príčinu lebo iui má len malo šance skoro ako pohlavný klasický styk to je. A ja som v podstate toho istého názoru ani nepoznám ani z fór čo som sa dala dokopy s dievčatami že sa nepodarilo. Mi to príde ako lapačka na peniaze. Veď normálne keď je všetko ok žiadne zábrany sú spermie v maternici za päť minút. Takže ak tak to zvládnu a netreba žiadnu podporu. To je môj názor. Ja mám ešte desať dní do ms. Zvedavá somteda a tiež neviem čo od toho čakať asi nebyť moc do toho hi, tak pri zemi sa držať , mňa to teda riadne zloží ak sa nepodarí... Držím ti palce. Budeš merať aj bazalku? Ja som zvedavá aký graf budem mať v tom cykle. Či to tam bude poznať.

chilli21
28. jan 2015

@sono2 tak to ja za sebou tieto vysetrenia nemam, CAR mi lekar povedal ze to uz nestihnem, a zase ani sa mi do toho velmi nechcelo, to iui som absolvovala aby som tak nejako pomaly stravila cely ten proces a postupne sa na to pripravila, ale trochu som dufala ze by to mohlo vyjst... Partner ma trochu pomalsie spermie tak som myslela ze ked sa im skrati cesta tak by z toho mohlo nieco byt. Ja som mala v 2012 odstranovanu endo cystu z laveho vajecnika, ale inde sa endo nenasla a odvtedy tiez nic, tak som myslela ze v tomto smere som v poriadku teda ze nemam poskodene vajcovody, ale tak potvrdene to nemam. A uz teraz je to jedno... A vies co, trochu sa uz asi zacinam aj tesit...ale co to so mnou urobi ked to nevyjde neviem... Doteraz ma to nikdy nejako nerozhadzovalo ked som dostala menzes neriesila som to absolutne, ale teraz po tych iuickach to uz bolo trochu narocnejsie...predsa len sa uz nevies od toho procesu tak oslobodit ked stale riesis lekarov a lieky. Nikdy som teplotu nemerala tak nie...ja som pouzivala len testy.

taniky
28. jan 2015

Ja osobne nemam s tym skusenost, ale 100% uspesnost kamosiek... a mozem vrelo odporucat Kliniku v Zline. 🙂

sono2
autor
28. jan 2015

@taniky tak ďakujeme ti, že si dala správu, že to niekomu vyšlo... 🙂

taniky
28. jan 2015

@sono2 jedna kamoska mala chlapceka a druha dvojicky dievcata 🙂 boli spokojne ... jedna kamoska chodila so Zlina a druha to riesila niekolkymi navstevami v Zline a potom spolupraca tu u nas v PO. 🙂

sono2
autor
28. jan 2015

@taniky neviem. Mám pocit, že nepíšeš o native čiže bez akýchkoľvek hormónov, tam neni čo na spoluprácu. Nepletieš si to so softom? Lebo to je o niečom inom tam je už minimálna asistencia s hormónmi. Čo? Si si stopercentne istá, že dávaš informácie o native?

sono2
autor
2. feb 2015

@chilli21 no ahój! Tak ako už ste blízko či? Ja mám štyri lebo tri dni do ms. Robila som aj test a nič takže ideme budúci mesiac. Čo ako? Čo nové?

chilli21
3. feb 2015

@sono2 ahoj, tak som po UZV folikul 14 - 15 mm tak snad cez vikend...takze napatie vrcholi..🙂 som sa pytala na ten utrogestan tak ze pre istotu ho dostanem... na test mas podla mna este skoro...

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre