ahojte snazilky.
kedze podobne temy su zu neprehladne,
zakladam novu,na konkretne obdobie,
nech sa v Tom lepsie orientuje.
budem Rada ak sa ozvu zienky ktore to teraz skusaju.
mna zajtra caka punkcia vajicok.
4.IVF.....
tak uvidime,ci uz tentoraz to konecne klapne a dojde az do konca.
este nic,termin mam az o 16.00 😀
a ty?uz to mas za sebou?
nie ja budem mat narkozu-je to lepsie.uz som mala aj bez,ale napriek tomu ze sa to dalo vydrzat,nebolo to moc prijemne.
len 2 ????
fiha,dost malo,mala si len daku soft stimulku alebo preco tak malo?
joooj,nevyznam sa hodnotach anh,mne to nerobili,zatial taketo problemy nemam,ja mam vzdy Vela vajicok,a vzdy sa aj vyvyinu embryjka,blastocysty.....u mna je to skor o uhnizdeni a vynoseni,zatial sa nedari....naposledy sa uchytilo ale odumrelo,zistili mi ze mi tuhne krv tak preto,som zvedava c teraz ked mam na to lieky,to bude ine....
tak to ti drzim velmi palceky aby to dopadlo dobre.
budes mat predlzenu kultivaciu alebo aky je plan? a mas normalne IVF alebo nejaky zlepsovak-apr.ja mam naplanovane ICSI.
Ahojte kočky 🙂 prosím Vás - aká je tá punkcia bez narkózy? ako to bolí? dá sa to k niečomu prirovnať? koľko to asi trvá? Ja teraz začínam stimulovať - ale iba tabletkami, takže je predpoklad že budem mať iba malý počet vajíčok a lekárka mi povedala, že v takýchto prípadoch robia odber vajíčok väčšinou bez uspatia - ale že ak chcem dajú mi narkózu. ale ja som strašný bojko tak neviem ktoré si vybrať 😖
@m696 podla mna to nieje vyslovene ze bolest ale len neprijemne a take tlaky citis.... ano, citis prepichnutie, ale nieje to bolest... ja som mala teraz 4 foliky a zvladla som 🙂 prvy krat ked som isla bez narkozy tak som mala 2 foliky, potom pri dalsom ivf som mala 4 foliky tak to dal na narkozu a teraz mi povedal,ze dam tie 4 bez 🙂 a mal pravdu.... ja mojmu lekarovi na 100% doverujem, takze kebyze mi povedal , ze dam 10 folikov bez narkozy a zvladnem to tak mu verim 🙈 drzim ti kazdopadne silno palce ! 🙂
@m696 a samotna punkcia trva mozno 3-4 minutky 🙂 ono ked prides na salu, tak najprv ti to tam vsetko vydezinfikuje ( to je takisto neprijemne podla mna ale naozaj len neprijemne nie bolestive ) a potom zavedie ultrazvuk a uz mi len povedal ze ideme na to, citis prepichnutie, tlaky , jeden druhy treti folik a je to ;) chvilka ;) ja som mu dnes povedala hned po punkcii , ze ked budem musiet ist este raz na opu ze nech mi nedovoli ist v narkoze 🙈😂
ahojte.no ja tym ze mam lavy vajcovod prirasteny kdesi vzadu tak pre mna to bolo dost neprijemne bez narkozy,ale nemozem tiez povedat z to boli,da sa to predychat....ale ked si mozem vybrat,uz lne v narkoze.
ja som Bola na punkcii vcera,vobec neviem kolko som mala folikulov,som sa zabudla spytat.....
ale vajicok mame 11,takze perfektne.
uvidime kolko sa oplodni a kolko vydrzi do zaverecnej fazy.
minule sme do zaverecnej fazy doviedli 3 ukazkove blastocysty,2 mi vlozili,jednu mame zmrazenu.
pokial som schopna este produkovat vlastne vajicka,rozhodla som sa este podstupit kompletne IVF,ked sa zase aj nieco zmrazi,mozem to pouzit neskor,ked zu nebudem schopna produkovat vajicka...
a hlavne,ja si nechcem vkladat len jedno...to je prislis mala pravdepodobnost ze sa mi to udrzi.
kolko si date vlozit vy?
Ahoj @osky 🙂 Ďakujem aj za Tvoje postrehy a skúsenosti. Veľmi silno Vám držím palce aby ste sa dočkali vytúženého mimi 🙂
Toto bude moje prvé IVF - takže som plná očakávaní, nádeje, radosti aj strachu. Ja si dám vložiť najprv iba jednu blastocystu, bo tým že som dosť chudá mi lekári vôbec dve neodporúčajú. Mňa teraz máta otázka (okrem tej, či si dať narkózu pri punkcii) či si priplatiť za ten asistovaný hatching - Ty si si to dávala? Ktorú CAR navštevuješ? My sme v Brne 😉
@m696 ja chodim do Viedne
aby som tu nemusela vsetko rozpisovat,najdi si temu Cakanie po embryotransfere,ktoru zalozila koka.
tam som dost prispievala,to boli snazilky z januara,februara....dost sa tam docita s a este nie je taka neprehladna.
ja som si nepriplaca sama od seba nic,robim co mi odporuca moj lekar,chodim do sukromneho centra...
Bola som 2 razy v statnom ale des,vzdy som skoncila v nemocnici a samoska sa to nikdy nepodarilo...
v tomto sukromnom bolo zu od zaciatku stimulacie vsetko ine,lahsie a vyslo to na prvy sup,zial sa to neudrzalo
terza sme dorobili geneticke a rozne ine testy,spravili mi aj hysteroskopiu ...
Doktor mi nevysvetluje prilis podrobnosti,ak chcem nieco vediet,musim sa Vela pytat,ale jeho rozhodnutia su zatial vzdy ok,moc sa mu do prace nevrtam.
nemam Rada,ked sa musim vsetkeho dozadovat sama-na to je lekar,aby ti poradil a odporucil,a potom sa mozes rozhodnut...
mozem poprosit o radu?
v piatok som mala punkciu vajicok.
od soboty mam hnacky,bolesti v podbrusku,je mi nevolno a sm velmi slaba.
mam velmi nafukute tvrde brucho a pod pupkom sa mi spravil velky cerveny flak.
aj pupok mam cerveny,akoby zaliaty krvou....co to je?
doktorovi som sa zatial nedovolala,tak patram
@osky ja mam zajtra vklad ;) drzim ti silno palce nech su vsetky 5 ukazkove ! 🙂 napis potom ako si dopadla..... a to s bruskom... netusim, ja som bola uplne v pohode , nemala som nikdy take stavy, ale na tvojom mieste by som pripadne sla na pohotovost alebo hned rano za lekarom...... ( aspon ja mam v sprave po opu napisane ze ak by hocico bolo mam ist na pohotovost s tym papierom ) tak drzim palce nech to neni nic vazne!
moj doki mi zu volal
tym ze som mala Vela vajicok,tak mam velmi zväcsene vajecniky,cize mam mierny OHSS
je to normalne,zajtra mi bude volat ci bude vklad zajtra alebo vo stvrtok
zus_ke,kolko mas embryok a v akom stadiu.kolko ti vlozia?
mne zu medzicasom volal doki,ale som sa zybudla opytat kolko ich ostalo.....
vklad bude zajtra o 17:30 a pokial ich bude viac,isto si dam vlozit 2-je to zu siesty den,takze to zu je taka blastocysa ktora zu len len ze vyjde z obalu.
aj miule som to tak mala a chytilo sa,len zial som to neudrzala.
teraz picham injekcie na riedenie krvi,lebo mi zistili nejaku mutaciu,tak snad sa to chyti a zu aj udrzi...
ale moc to neriesi,ratam aj s negativnym vysledkom-vsetko je mozne
aj ja ti silno drzim palce,budeme testovat spolu-teraz hlavne lez oddychuj,moc sa nenamahaj.aspon 2 dni si daj taky kludovy leharo rezim.
@zus_ke toto je vlastne tvoj prvy uspesny vklad?pochopila som to spravne?
o to viac ti drzim palce.daj tomu volny priebeh,radsej rataj aj s nagativnym vysledkom a ked to vyjde radsej vyskakuj do plafona od radosti,ako by to malo byt naopak...
ale treba aj dufat.
ja som minule skoro zosalela-po dlhych 7 rokoch trapenia a skusania bol pozitivny test-si vies predstavit,ako som sa citila ked to odislo..
takze teraz radsej ratam zu so vsetkym,ale dufat neprestavam,ked to nevyjde idem na to znova.
kam vlastne chodis,ako to na sk funguje.
lebo tu v at je to tak,ze poistovna ti hradi 70 percent a mas 4 pokusy-do 40 rokov,potom si zu musis hradit vsetko sama.
ked vsak ostanes v priebehu tych 4 pokusoch v niektorom pokuse tehu,
aj ked to potratis,ale skratka si zu Bola tehu,
tak sa to zacina ratat odznova,
cize ja mam toto akoze pry pokus/aj ked je to zu vlastne moj 4./
ale kedze minule som ostala tehu,
tak toto je ako prvy a mam este tri.ale len do 40-tky.
cize mam co robit,uz sa mi to krati,ale este mam nejaky ten rocik....
dufam ze raz sa zadari.mam jedno zmrazene,ale to si nechavam na neskor ked zu bude zle,zatial sa snazim dat komplet IF nech mam co najviac znesenych 😀
@osky ja chodim do brna do centra a tam je to trosku ine ako na slovensku 🙂 ale mam este 3 pokusy na poistovnu.... toto je nase 3 ivf, ale prvy krat kedy som mala vajicko, cize moj uplne prvy vklad.... u mna je problem v tom, ze mam endometriozu, uz len jeden vajecnik a amh 0,03... ale zasa mam 27 rokov, takze lekar mi stale vravi, ze vek mam este uplne super, aj dnes mi povedal, ze on pevne veri a pocita s tym, ze toto bude pre nas uspesne uz.... tak ja si ani nechcem pripustit to, ze by sa to nezadarilo..... a mrzi ma velmi, ze sa ti neudrzalo.... u vas je v com problem ak mozem vediet? ze preco ivf? aaa toto je prve ivf ktore budem mat preplatene z poistovne tie prve dve sme boli ako samoplatci ;) velmi velmi drzim paste zajtra a potom celych 9 mesiacov! 🙂 budeme mat rovnaky termin porodu uplne 😍
🙂
jooooj ty si este mladunka,ja zu mam 38,ale chvalabohu oba vajecniky.
ja som ostala 2 razy prirodzene tehu,ale boli problemy...
prvy raz,to zu je 11 rokov,v 17 tt mi museli plod vziat lebo som mala vnutorne masivne krvacanie....chlapcek sice do poslednej chvile zil vo mne ale nemal sancu na zivot...bolo to priskoro.
no a v 2009 na prvy sup po skusani,ale to zase bolo akesi bezplodove,tak zase mi to v 9 tt vzali...
no a pri tej druhej operacii mi povedali ze mam v maternici prepazku a ta brani normalnemu tehu.
tak som sla na operaciu kde mi to odstranili,ale tam zistili,ze zu mam bloknute vajcovody,bol to sok-pri Tej kyretazi mi jednuducho nieco poskodili,nedali mi atb a tak sa mi upchali....
tak mi odporucili ivf a tak skusame,zatial neuspesne.
medzicasom som Bola na vysetreni hsg a tam zistili ze nepriechodny je len jeden vajcovod,tak sme 2 krat skusili iui,ale nic nepomohlo.
lenze /nielen/ vdaka tym kvantam hormonov som zu neskutocne pribrala,beriem aj lieky na stitnu zlazu a mam polycisticke vajcovody-sice mi tvrdia ze to je genetika,ja som vsak presvedcena ze mi k nim dopomohla ta moja vaha.....ved pred tym som ich nemala.
som sa rozhodla ze zu ziadne stracanie casu...
tak preto ivf.
je super ze mas este viac pokusov,lebo aj ked to vyjde,istotne budete chcet aj dalsie deticky,tak mas este aspon dake zaruky.
no,snad to obe vynosime a porodime 😝
raz.....
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@osky Ahoj aj ja mam zajtra punkciu ;) kam chodis do centra? aaa kolko mas folikov?