Mimomaternicové tehotenstvo po KET

22. júl 2024

Ahojte, dnes som 21 dní po KET (5+4tt) a dostala som zlé správy. Gestačný vak nevidno, hcg bolo v piatok nad 2000, doktorka predpokladá mimomaternicové tehotenstvo.
Ako dlho po laparoskopickom odstránení vajcovodu môžem znova na KET? Ako dlho budem po operácii na PN? Máte nejaké rady, ako prekonať toto obdobie?
Ďakujem za rady.

butterflyeffect
22. júl 2024

Ja som mala odstraneny laparoskopicky vajcovod este pred KET. PN som bola cca 10 dni, po vybrati stehov som sla do prace.(moja lekarka bola ochotna ma nechat aj dlhsie) fungovat sa mi dalo prakticky hned len brucho bolelo ako taka svalovka. Mala som aj MMT po KET, vtedy v CAR povedali ze aj po MMT sa da po 3 mesiacoch. ale u mna sa nedalo odstranit laparoskopicky(plod bol v rohu maternice-velmi vynimocne vraj len 1% z MMT je inde ako vo vajcovode)tak ma rezali ako na cisarak, a resekovali roh maternice, vtedy som bola PN 2 mesiace, na vklad mi povedali ze idealne pockat 6 mesiacov. Tak som aj sla na kontrolu po 6 mesiacoch, vklad bol mesiac na to neuspesny, hned mesiac na to uspesny( zatial 18ttt)

e1i
22. júl 2024

Mala som GEU v 10/21 zisteny po vklade v septembri. PN som neriesila bola som na RD so starsou. Ale v nemocnici som bola 3 dni,pondelok prijem a operacia o 14tej a stvrtok rano domov. Dalsi vklad dr doporucovala o 3-4 cykly. Isli sme na ket 1/22 a bol uspesny

petvik
22. júl 2024

Ja som mala MMT po ET, odstránený vajcovod začiatkom apríla 2023, koncom mája som išla na KET a tento týždeň malá oslavuje pol roka

cookie29
22. júl 2024

opytaj sa, niekedy odporucaju aj 3 mesiace kym sa telo spamata, kym zvyskove HCG klesne na nulu atd. U niekoho to ide rychlejsie u niekoho pomalsie.

dancul1207
23. júl 2024

Ja som mala mmt 1/24 a na vklad mi odporučili 6/24.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre