Ahojte, chcem sa opytat ake mate skusenosti alebo ste poculi o tom, ze ci sa da otehotniet ked ma partner iba okolo 4-5mil. spermii, pohyblivost mala byt oka aj tvar..skusali sme to viac ako rok, ja som este nikdy neotehotnela, mne robili testy som oka, teraz sme absovovali prvy krat iui pred tyzdnom..ale ako citam na foroch vacsinou maju vsetci skoro dobry spermiogram a nedari sa im na iui hned otehotnet tak neviem...je tam daka nadej alebo si myslite ze to nema sancu na prvy krat? 😒 dakujem za nazor kazdemu.
@kveta no odkedy sme sa to dozvedeli tak partner sa snazi dodrziavat urcite veci aby sa zvysili..takze dufam ze na nule neostaneme 😒 ja som mala pre iui aj pripravu taku ze som brala hormony na to aby som mala ovulaciu..3ti den po 5dni som si davala 2krat lieky a potom 48hod pred iui som si pichla injekciu do brucha aby sa mi vajicko uvolnilo,,,a po iui beriem teraz kazdych 12hod utrogestran, na urdzanie..takze som zvedava ako to dopadne..i ked ako tu citam vo foroch vacsina ma celkovy problem otehotniet aj ked je vsetko oka tak neviem... ☹
@sandra077 Ak mate len tento jeden problem, teda tuto jednu dg, tak mate obrovsku sancu, ze casom s pomocou lekarov sa to podari.
Ale ver skusenejsej: zamrazte spermie. Poznam x diagnoz, ktore mozu sposobovat tu Vasu situaciu a napriek veskeremu zdravemu zivotnemu stylu na tej nule mozete skoncit. Proste zamrazte. 😉
nj sak uvidime ako to dopadne a necheme to teda na doktorov co povedia teda ak sa to nepodari 😒
super dakujem za radu 😎
@sisulik82 a ake vitaminy bral lebo ja som nasla na nete toto:
http://www.mojalekaren.sk/gs-vitamin-e-selen-zi...
@sandra077 značiek je veľmi veľa, je už len na tebe, čo vyberieš...buď majú všetko extra, alebo v jednom balení, tak ako si to našla, ale ten Tribulus mu kúp určite, lebo hlavne z toho sa mu to zlepšilo, kedže ten vitamín E, zinok a selén bral cca rok a až po tom mesačnom braní Tribulusu sa mu to takto zlepšilo 😀 až sme sa smiali, že by mohol aj predávať pri takom množstve spermošov...držím palčiaky 🙂
ahoj, tak u nas podobne a skoncili sme v CAR a ideme IVF+ICSI...
@sisulik82 super dakujem urcite ked to nevyjde teraz idem do lekarne pre nove posily 🙂 po prvom spermiograme co sme mali a vysiel nam zle zacal brat vitamniny, ale kedze spermie sa nove robia kazdych 72 dni tusim ci 6 tyzdnov ci ako to je tak nemal sancu asi dako zmenit ten pocet kedze sme mesiac potom isli teraz na prve iui.uvidime no 🙄
@martinazvo aha no pekne a mali ste predtym iui?
@sisulik82 nie kazdy spg sa da zlepsit tribulusom, lahsie odchylky od norma ano, ak je za tym riadna diagnoza, tak nie
@sandra077 moj mm uzival vsetko mozne aj nemoze aj spominany tribulus a nic, pocet spermii sa zhorsoval a morfologia tiez. Takze dat vsetko povysetrovat vratane kultivacie u muza, nasadit vitaminy A,E, C, B vo vyssich davkach aspon na 3 mesiace, skusit 1-2 IUI a potom sup na ivf. Samozrejme skontrolovat spg.
@cecil36 veď nevravím, že každý...napísala som len, že nám to pomohlo...vždy sa dávajú najprv vitamíny a robia sa kontrolné spg a ak sa to nezlepšuje, pátra sa ďalej po probléme...a keď nepomôžu ani vitamíny, problém je asi niekde inde...za vyskúšanie to ale stojí 😀 možné im to pomôže, možno, že nie...
@sandra077 ahoj, no v nasom pripade to ani neskusaju kedze aj pohyblivost je velmi zla :(
@martinazvo hmm a co budete teraz robit?
@sandra077 no doriesime endokrinologicku, urologa (vsetko manzel a verim ze tak do konca novembra to budeme mat pokope) a potom mi moj lekar z Iscare posle ziadost do poistovne na schvalenie IVF + ICSI
@martinazvo super drzim palce nech to date 😉
@sandra077 dakujem. Aj ja drzim palce!
@martinazvo dakujem 😉
cafko takze prve iui sa nepodarilo takze ideme hned asi na druhe 🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@sandra077 Po prve dajte si pre istotu zmrazit spermie, aby sa Vam nestalo, ze zrazu ostanete na nule.
Po druhe mnozstvo spermii je potrebne preto, lebo prostredie v zene je pre ne velmi agresivne a vacsina zahynie nez sa vobec dostane k vajicku.
Sancu teoreticky mate. Ale naozaj teoreticky. Poradte sa, ale na Vasom mieste by som pre pokoj duse skusila dve tri IUI v style ci motyka vystreli a potom IVF plus ICSI zaroven. ICSI je injekcne vpravemie spermie do vajicka v sterilnej miske.