Ahojte, prosím poraďte ti akú máme skúsenosť s Medrolom. Mám rešpekt voči vedľajším účinkom, neviem sa rozhodnúť či ísť do takej liečby alebo radšej nie. Ďakujem za každú radu.
Asi zavisi od situacie. Syn bral pred par mesiacmi, mal brutal reakciu na ATB, tyzden bol otapeny, apaticky. Ale neviem co ine by som robila alebo ako a ako dlho sa rozhodovala ci ano ci nie.
Brala som ho par tyzdnov, najvyssia davka 16mg a postupne znizovanie kazde 2 tyzdne ci ako, bolo to ale nevyhnutne, pokial je mozne, je dobre sa liecbe kortikosteroidmi vyvarovat, ak sa inac neda tak ok, vedia pomoct.
Ako vedlajsie ucinky som zo zaciatku uzivania mala, ze sa mi nechcelo spat, necitila som nejak unavu, rychlo mi rastli vlasy, ale aj chlpky a tiez som z neho mala hormonalne akne, postupne ked som ho zacala vysadzat prichadzala sialena unava, vypadavanie vlasov, zhorsene akne a malicko mesiacikovita tvár, taka ta typicka pri kortikosteroidoch. Je to hnus, vedlajsie ucinky moze mat rozne u kazdeho, som rada ze to mam za sebou, vlasy "vypadali" na povodny stav, po case sa zmiernili aj chlpky a s akne mi pomohla kozna, uprava stravy a brala som tiez vitex jahnaci na podporu horm.rovnovahy.
@kristie571 ja vytváram protilátky na spermie z toho hľadiska mi bola liečba naordinovala ale hrozné mám rešpekt, hlavne to priberanie a ochlpenie má hrozné desí, romyslam či ísť do toho alebo radšej IVF... Ty si ich užívala kvôli čomu ak sa smiem spýtať?
Nie. Ak si môžete vybrať, tak nie. Je to bordel, čo už sama tušíte.
Ja som ho brala aj pocas ivf
@bejbs123 a kvôli čomu??
Kvoli protilatkam ale presne neviem povedat nemam pri sebe spravu,a dost som pribrala
Ja som ho brala kvoli autoimunitnemu ochoreniu criev, ktore mam diagnostikovane. Pribrat som z toho nepribrala ale mala som väcsiu chut na jedlo, no davala som si pozor na stravu celkovo, na IBD sa nemoze hocico jest, snazila som sa jest co najviac vhodne k ochoreniu. Ono ak sa to ustriehne ze sa neje hala bala, tak kg hore mozno nepojdu, neviem povevedst; je to velmi individualne. ono kortikosteoridy zvyknu zadrziavat vodu v tele, z toho sa moze ‘ pribrat ‘. Ale ked sa vysadi ide to dole hned.
Aku vysoku davku Vam chceli naordinovat ?
@kristie571 4mg 2 tabletky a potom znižovať
Ja som ho tiez brala (12mg) do 24tt. Ja som schudla 7kg a nemala som ziadne ine vedlajsie ucinky, ale uzivala som vapnik, magnezium, probiotika, dcko, draslik a femibion. 🙂
Ja som ho užívala pol roka. A presne kvôli tomu čo máš ty. Ja som postupovala IVF a po pol roku užívania som aj vďaka nemu tehotná. Takže za mňa áno. Vedľajšie účinky som mala jedine opuchnutu tvar. Nič iné
@evivb
@dominikahr veľmi rada čítam aj také recenzie lebo väčšina je ich negatívnych a potom nemám odvahu do toho ísť. Každopádne asi skúsim lieky nasadiť, budem dúfať že budem jedna z tých šťastných a že nám pomôže k vytúženému 👶
Ja som užívala asi okolo 2 mesiace a pomohlo k otehotneniu.
Ja som zacinala na 16mg a postupne znizovala a to mi dr povedal, ze mam nizku dávku 🙂 4mg budu vpohode, drzim prsty nech pomoze a ma co najmenej neziaducich
Viem, ako sa citis, aj ja som sa bala, ale napriklad v Cesku kamoske automaticky davali pri IVF bez ohladu na jej vysledky... Podla mna preto sutam uspesnejsi. Ja by som ho tiez davala kazdemu, predsa len dopomoze k uspechu. 🥰 Jaj a este pridam, ze som PRISNE dodrziavala protizapalovu dietu.
@evivb a existuje nejaký vzorový jedálniček na nete k tej protizápalové diéte?? Lebo už som o Tom čítala že pri tých protilátkach to veľa báb dodržiavalo ale našla som len potraviny ktoré sa pri Tom môžu/nemôžu ale z toho som si ťažko vedela predstaviť jedálniček, predsa je jednoduchšie keď sa má človek od čoho odpichnut 😊
Ja som brala od zaciatku tehotenstva ,respektive zacala som chvilku skor a brala som zhruba cely prvy trimester. Nepribrala som vobec a neziaduce ucinky som nemala ziadne. Moj nazor je taky, ze ak ti zistili protilatky a chces babo tak medrol pravdepodobne bude nutny, ak mas strach z neziaducich ucinkov, ktore ani nemusia nastat tak ho neber, ale musis sa zmierit s tym, ze sanca mat dieta sa omnoho znizi, dokonca bude az nepravdepodobna. Medrol na toto velmi pomaha.
@elli333 potrebovala som trochu podporiť a počuť aj iné rady ako tie že určite do toho nemám ísť, zmieriť sa s tým že bábo mať nebudem sa nedokážem čiže musím urobiť preto prvé posledné, dala som si predpísať lieky a pôjdem do toho 😊
Ja som sa riadila tymito zasadami: https://imunovital.sk/protizapalova-strava-a-zd...
A jedla odtialto: https://www.fitrecepty.sk/
Cukor som nahradila erythritom, bielu muku na celozrnnu spaldovu hladku, zemiaky na bataty, nic vyprazane, ziadne fast foody, sladkosti, sol iba himalajsku, do polievky som davala kurkumu, vsetko vlastne podla imunovitalu. 🙂 kludne mi mozes pisat aj ss, ak budes potrebovat. Mas chodit aj na intralipidy? A pichat si fraxiparine?
@evivb ďakujem za rady, napíšem správu 😊
Drzim palce 😊🙏. Ak by sa s medrolom podarilo rychlo otehu tak ho budes brat len prvy trimester a potom postupne vysadzat. To podla mna za taky cas nepostrehnes ziadne neziaduce. Ja mam s medrolom celozivotne skusenosti lebo od detstva som silny alergik a medrol mi mnohokrat doslova zachranil zivot a to som musela vziat trebars aj 6 tabliet naraz. Plus si myslim ,ze bez neho by som nebola otehotnela a nepresla cez prvy trimester cize ja na medrol akosi nedam dopustit 😀
Vďaka medrolu som otehotnela a úspešne donosila. Žiadne vedľajšie účinky som nemala. Užívala som 16mg na začiatku.
Ahoj, prosim Ta zabral Ti medrol?
Ja mam mesiac uzivania za sebou, tiez vytvaram protilatky...o mesiac na odbery, ak klesne hodnota, mozeme sa snazit..mam za sebou 2 potraty.
@bebaa Ahojte, čítam túto diskusiu a chcela som sa spýtať, či vám medrol nakoniec pomohol? Ja vytváram protilátky proti spermiám, mám zvýšené embryotoxické cytokíny a ešte aj zvýšený antifosfatidyl etanolamín. Zajtra sa chystám na kontrolu po 6 týždňoch užívania.
@bambulka711 Dobry deň, nie nezabral...uzivala som ho 4 mesiace... 2x odbery.
Moja skúsenosť je taká že som Medrol nakoniec nenasadila, necítila som sa vôbec na to, hodnoty protilátok voči spermiam mi skákali raz lepšie raz horšie a práve vtedy keď som nemala veľmi dobre výsledky tak sa nám podarilo a som v 28tt čiže ja neľutujem že som do toho nešla a určite by som svoje rozhodnutie zopakovala aj pri druhom bábätku
@bebaa ďakujem. Uvidíme teda, dnes som bola na odberoch po 6 týždňoch a už len dúfať, že aspoň tie cytokíny klesli, aby sme mohli ísť na IVF 🙈😥🙏
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Keď je potrebná liečba tak áno