Manžel si rozmyslel umelé oplodnenie - čo robiť?

24. júl 2021

Kde začať. Po siedmich rokoch neúspešného snaženia sa o dieťa sme sa rozhodli podstúpiť umelé oplodnenie. Som na konci stimulácie, budúci týždeň by mala byt punkcia, ale…. Manžel si to rozmyslel, že on nebude takto riskovať nejaké “poškodené” dieťa. V pondelok mám ísť na kontrolu, stále verím, že sa ešte umúdri. Včera si vzal veci a odišiel. Má vypnutý telefón, takze vôbec netuším kde je. Neviem čo mám robiť. Možno som teraz veľmi precitlivena z tých hormónov ale som zúfalá. Myslite, že by som vedela darovať tie vajíčka? Či som to všetko absolvovala úplne zbytocne?

dominikac321
24. júl 2021

Nech ta to ani nenapadne, preco by malo byt dieta poskodene? podstup to cele bezohladu na to ze sa chova ako.....to dieta ste obaja chceli

autor
24. júl 2021

@dominikac321 som ešte len pred odberom vajicok a bez neho je zbytocne to absolvovať, keďže odmieta tie vajíčka oplodniť. Preto som skôr myslela, že či je tá možnosť darovania.

dominikac321
24. júl 2021

aha takto zle som precitala ci pochopila....nemas predstavu preco tak rapidne zmenil nazor zobral sa a odisiel? ja som posledna ktora za vsetkym hlada zenu ale tu to bolo prve co mi napadlo

deti95060810
24. júl 2021

len dúfaj že si to rozmyslí a vráti sa domov... možno premýšľa čo a ako ďálej... Ozaj nemáš ani potuchy kde išiel? Nemyslím žeby za tým bola iná žena, skôr kamarát + alkohol...

dominikac321
24. júl 2021

@deti95060810 to bola prva vec co mi napadla ale netvrdim ze spravna....

karhu
24. júl 2021

volaj do centra, dohodni sa s nimi..zakrok urcite podstup, vajicka si nechaj zmrazit, ak ich neoplodnia manzelove spermie tak mozes neskor pouzit spermie darcu, ci noveho partnera

taskataska
24. júl 2021

nechaj si vajicka zmrazit, ked uz...ked sa pan manzel rozhodol, mozno najdes ovela lepsieho a budete mat pred sebou o krok menej

autor
24. júl 2021

Neviem čo si mám o tom myslieť. Už dlhšie je divný, pripisovala som to tlaku čo má v práci. Vcera keď sme sa “dohadovali” mi povedal, že som sa zmenila. Áno uznavam, už nemám 20 rokov a energiu na rôzne bláznovstva. Posledné mesiace som venovala čas sebe a tomu čo nás čaká. Dostal aj pracovnú ponuku do zahraničia. Rovno mi oznámil, že buď pôjdem s ním alebo nie, že on tu ponuku prijme. Snažila som sa dohodnúť sa s ním aby sme aspoň tento pokus o umelé oplodnenie vyskúšali tu, keďže neovládam tak dokonale cudzí jazyk aby som sa odvážila hneď v zahraničí to podstúpiť. Vzal to ako odpoved nie, že s ním nechcem ísť preč. Potom si zbalil nejaké veci, sadol do autá a viac neviem. Asi som naozaj úplný idiot keď si myslím že toto sa ešte nejako vyrieši.
Na mrazenie vajicok nemám dostatok financií.

martinkatinka
24. júl 2021

Podla mna sa tej realnej situacie jednoducho zlakol. Vsetko absolvoval, odsuhlasil a tesne pred cielom dostal strach. Pride mu ten proces dlhy, unavny a zabudol, ze pre teba navyse aj fyzicky narocny.
Nedviha ti ani telefon?

tenerifka
24. júl 2021

a mozno je za tym uplne nieco ine, a len sa to snazi hodit na teba blabolami typu, ze si sa zmenila. Ja by som spozornela, ste spolu 7 rokov, tak ho poznas lepsie ako ktokolvek iny. Vajicka si nechaj odobrat a zmrazit, a potom uvidis do buducna co a ako

autor
24. júl 2021

@martinkatinka pýtala som sa ho čoho sa boji, odpoved bola, že on nechce dieťa s troma rukami a dvoma hlavami. Neviem ako prišiel na to, že práve kombinácia nás dvoch by stvorila take dieťa. Mobil má od včera vypnutý. Vôbec neviem kde je a či je v poriadku.

77daniela77
24. júl 2021

Daj ich zmrazit,mozno sa ti neskor zidu,mozno sa on umudri este,ale budes ich mat v zalohe.

autor
24. júl 2021

@tenerifka v pondelok sa skúsim opýtať v centre. Hanba na tri zimy. Manželia sme 7 rokov ale spolu sme 13. Je svojsky, ale nikdy by som nepovedala že mi dokáže takto vedome ublížiť. A možno som mu ublížila ja len som si to neuvedomila.

tenerifka
24. júl 2021

Neobviñuj sa, ono velakrat su veci ovela jednoduchsie, ako sa zdaju. A hodi to na teba a povie ti, ze si ho zanedbavala

tenerifka
24. júl 2021

Tebe sa zda normalne, ze len tak odide a neda o sebe vediet? Toto vyrovnany a milujuci muz neurobi

autor
24. júl 2021

@tenerifka nikdy som si nemyslela že sa dožijem chvíle že budem musieť riešiť takéto veci. Človek by si myslel, že už po toľkých rokoch mame voči sebe dôveru a úctu. Ale chlapské ego je asi viac než to.

komplikovana
24. júl 2021

Toto su argumenty hodne pubertaka, ak vobec. To predtym si o tom vobec nic nenastudoval? Hadam si sa nerozhodla sama, ze podstupite umele oplodnenie. Urcite nehladaj vinu v sebe. Je normalne, ze sa clovek casom meni, lebo napreduje a vyvija sa. Zisti ake mas moznosti v centre v pripade ak by si ostala sama. Hlavne ostan kludna, na vsetko existuje nejake riesenie.

autor
24. júl 2021

@komplikovana kvôli práci nebol ani na pohovore s embryologickou, stále sa rozčuľoval že sa riešim len ja a že to celé ide mimo neho. Keď som vybavila konzultáciu s lekárom po telefóne tak bol problém že to nieje z oci do oci, tiež buchol s dvermi a nepočkal kým sa nám doktor ozve. On sám navrhol že pôjdeme do centra to riešiť, keďže sa nám dlho nedarí prirodzene, ale toto správanie v poslednej dobe má ničí. Neviem čo robím zle.

osky
24. júl 2021

Vies co,bud rada,ze odisiel skor,ako by uz bolo na svete dieta.
Toto je uplne bezcharakterna a nezodoovedna reakcia!
Nechal ta pichat si hormony,podstupit to vsetko a napokon odmieta.
Co viac,zdrhol a este aj vypol telefon?
Toto je velmi klucova situacia.
Netlac na neho ,ale ani sa uz k nemu nevracaj.
Toto je uplny uder pod pas.
Vobec nerozmysla ako ti je,ako budu reagovat lekari,vobec ho nezaujima,ze vsetko je dohodnute...
Kolko casu a kolko ludi sa s tym zaoberalo....

Ono,umele oplodnenie nie je iba ruzove,a ver mi,ja mam za sebou 5 ivf a uz by som to nepodstupila.

Ak velmi chces,mozes si tie vajicka dat odobrat a zmrazit.
Ale mozno toto je signal zhora,ze to nemas podstupovat😉

komplikovana
24. júl 2021

moja mamka vzdy hovori, ze vsetko zle, je na nieco dobre a ja sa aj tym riadim, lebo to v podstate vychadza. Aj ked to nevidime hned. Na tvojom mieste by som pockala az sa ozve, a vyzadovala naozaj logicke vysvetlenie jeho uteku. Pretoze v manzelstve sa take veci nerobia.

mimi747
24. júl 2021

Tak toto je ťažká situácia..prešla som si procesom IVF, viem, aké je to náročné.. a ak by toto urobil môj muž, pre mňa by to bol koniec. Teraz ti má byť oporou predsa. To, že dieťatko bude zdravé mu nikto nezaručí ani keby to bolo prirodzenou cestou, ale to je už asi jedno. Píšeš, že nemáš financie na zmrazenie oocytov. Ak sa manžel neozve, išla by som do centra a poradila sa, čo ďalej. Podľa mňa je určite aj možnosť darovania vajíčok, keď už si absolvovala tú stimuláciu, nech to nie je úplne zbytočné. Neviem, kde ste mali problém, či v mužových spermiách, či niečo u teba, ale ak si zdravá a on je takýto nezodpovedný, bezcharakterný, zbabelý somár, neviem, či by som po tomto s ním ešte dieťatko chcela. Veľmi ti držím palce❤

hipuska
24. júl 2021

Mne to zaváňa druhou ženou. Chlap sa vie odpútať, keď uz je pripútaný inde. Nemusí ísť hneď o milenku. Len proste "chapavejsiu" kolegyňu. Jeho správanie je akoby správanie zaľúbeného pubertiaka. Neviem ti poradiť ale asi veľmi nemáš na výber keďže na mrazenie nemáš financie a on ti spermie neposkytne. Hnusný zbabelec.

tenerifka
24. júl 2021

@hipuska tak tak.....

autor
24. júl 2021

Moja mamina vraví zase : “čo si chcela, toto máš” ale nemám pocit, že toto som chcela a že by som si toto zaslúžila. Už ani plakať nevladzem.

dadis
24. júl 2021

Tiez mi ako prve napadla ina zena..toto mi ako bezna nervozita z ivf nepripada..

majoranka24
24. júl 2021

Vobec to neber ako hanbu v centre. Urcite nie si prva, ktorej sa nieco taketo stalo. Pre teba je cely proces IVF narocnejsi, ty si mu nijako neublizila! On ublizuje tebe a je totalne nezodpovedny!!!

majoranka24
24. júl 2021

Neviem, ci sa daju vajicka takto jednoducho darovat. Neviem, kolko mas rokov. Su tam vekove obmedzenia a darkyne musia absolvovat rozne vysetrenia.

zuzanka.zuzu
24. júl 2021

a zdravotné problémy boli na jeho či tvojej strane? ak na tvojej, tak niekde tie prachy na zmrazenie nájdi, nedaj si túto šancu zobrať. hrdosť bokom, spýtaj sa na splátkový kalendár v centre, rodičov, v robote, v banke, ak to veľmi chceš, urob pre to všetko (aj ti to trošku odpúta myšlienky)

andrea78
24. júl 2021

Porad sa v centre, ake moznosti Ti ponuknu.
A ku panovi manzelovi - vypat mobil, tresknut dverami a konecna? To co je? Mohol mat aspon charakter ukoncit to normalne a do oci, nie urobit Ti toto. Myslim si, ze on sa vrati ako hrdina, ked bude mysliet, ze ten termin si uz vdaka nemu presvihla a on sa z toho uspesne vyzul a este bude ocakavat privitanie. Dieta nechce a nevie Ti to povedat do oci, tak Ta nechal absolvovat vsetko to utrpenie, dufal ze sa na to vykasles a nedokazes to, ale nevzdala si to, je na tahu a zdrhol. Alebo este dalsia moznost - je v tom ina a preto reaguje ako reaguje.

gagik
24. júl 2021

Ak “vdaka”manzelovi to ivf nedokoncis,bola by to pre mna s takym clovekom konecna…uz by som s nim do buducna nepocitala s nicim…

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre