Mám za sebou druhé neúspešné IUI a odporúčajú nám IVF

linda9999
11. dec 2020

Ahojte, hladam podporu, popripade dievcata prechadzajuce podobnym trapenim. Dnes som sa dozvedela ze 2 IUI je neuspesne a uz sa odporuca IVF. Taha mi na 35 a s rovnako starym manzelom sa snazime takmer 2 roky. Zly spermiogram sa upravil uzivanim Folandrolu, ja by som podla vsetkeho mala byt v poriadku hoci sa liecim na chronicky zapal mocovych ciest.

marinecka95
11. dec 2020

@linda9999 📌

mikasz
11. dec 2020

@linda9999 pises ze podla vsetkeho si v poriadku.
Mas vysetrenu priechodnost, stitnu zlazu, reprodukcnu imunologiu, hematologiu?

linda9999
autor
11. dec 2020

Priechodnost mi vysetrovali na Gynfive a v pohode, aj ostatne ako oni povedali zakladne vysetrenia dobre. Ale menim gynekologa tak sa chcem s nim porozpravat o dalsich vysetreniach s ohladom na neplodnost. Mala si s niecim z tohto problémy?

mikasz
11. dec 2020

@linda9999 nasa cesta bola dlha, ale nakoniec uspesna.
Najskor som to riesila s mojou gyn,kde som mala zakladne vysetrenia, folikulometrie, no z clostylbegitu mi narastla velka cysta, tak som musela ist na laparoskopiu a zobrali mi cast vajecnika, zistili endometriozu, co by sam o sebe nebol problem, ale pridal sa aj manzelov zly spg. Takze sme sa po 2r ocitli v car a kedze som mala uz vsetky vysetrenia, isli sme rovno do ivf, no zial neuspesne. Doplnili sme si genetiku. Dalsie ivf, zas neuspesne. Spravili mi hysteroskopiu. Dalsie ivf a teda to nam uz vyslo a mame 2,5r syna.
Neskor sme chceli surodenca, ale ani jeden z 2 KET-ov uz nevysiel. Tak vahame ci ist do celeho ivf este raz, alebo to uz nechat tak.
Kazdopadne je vela veci, ktore mozu negativne ovplyvnit schopnost otehotniet. Takze pred IVF urcite odporucam aj doplnit vysetrenia, ak niektore nemas

linda9999
autor
12. dec 2020

Dakujem velmi pekne za Tvoj pribeh a tesim sa ze vam to nakoniec vyslo 🙂 Ono je super veci riesit, vysetrovat a napravat zistene problemy, taka cesta verim ze dopadne dobre. Ale na nej treba odbornika ochotneho pomoct a takych je malo. Moja stara gynekologicka nemala zaujem o nic len pytat peniaze. Dufam ze moj novy mi urobime vysetrenia alebo poposiela tam kde treba, lebo idem k nemu na odporucania a potom to vyjde uz aj nam.. Len tie strasidelne biologicke hodiny tikaju tak ze sa z toho idem zblaznit...
Mozem sa este spytat na tu hysteroskopiu co to je a vlastne az tam zistili ten zasadny problem?

linda9999
autor
12. dec 2020

Co sa tyka dalsieho ivf.. ak Ti uz odstranili ten najvacsi problem, nemohlo by to teraz vyjst aj prirodzene? Mam kamaratku ktora po 10 rokoch strapacii ma z umeleho oplodnenia dcerku ale surodenec uz druhym ivf nevysiel lenze tam je velky problem v spermiograme takze oni akoby nemaju ziadnu sancu prirodzene...

mikasz
12. dec 2020

@linda9999 tak prirodzene skusame stale, u nas je tiez najvacsi problem asi manzelov spermiogram 😔 preto jedina sanca je ivf
Co sa tyka dr, urcite je fajn zmenit dr.pokial nemas doveru. Veku by som sa nebala, samozrejme postupne sa sance znizuju ale stale ich mas vyssie akoby ste to zacali riesit po 40-tke. AMH mas v poriadku? Hovori o ovarialnej rezerve.
Do ktoreho car chodis?
Hysteroskopia je, ze ti pozru kamerou do maternice, ci tam nie su polypy, co u mna nebolo, ale zoskrabkaju z nej a tak ju akoby prekypria, maternica sa nakopne, takze myslim, ze toto pomohlo. Pocula som aj ine pripady, ze sa to potom podarilo.

linda9999
autor
12. dec 2020

A v spermiograme co? Tvar? Lebo s tym ma problem aj ta kamaratka... my sme mali pred rokom dost zly, ale pohyblivost a Folandrolom sa to upravilo, lebo manzel mal vysoky stupen oxidacneho stresu. Skusali ste asi vsetky taketo pripravky na skvalitnenie spermii? Ja uzivam Inofolic ale asi zmenim na ten Femibion.
AMH neviem, ale v Gynfive mi doktorka povedala ze vajicka su v poriadku.
A ta hysteriskopia wow! Urcite nepojdem do ivf bez toho aby som to podstupila! Ani nevies aka som Ti za tuto informaciu vdacna 💗
Odkial si? Ja zo Ziliny.

mikasz
12. dec 2020

@linda9999 v spg snad vsetko 🙈 tvar, pohyblivost aj mnozstvo. Folandrol bral dlho a zlepsenie len mierne. Ja som brala tiez inofolic. Ale potom som presla len na kys.listovu a devit. A ked som otehotnela tak femibion.
Tiez zo ziliny 😁 ale teda uz dlho zijem v ba, tu to aj riesime.
Tak drzim palce nech si uspesna ✊😉

janedoe
12. dec 2020

@linda9999 ja zase dam opacny pribeh 😊 My sme boli na IUI 4x neuspesne, do IVF sa nam velmi nechcelo, lebo kazdy tvrdil, ze okrem miernej endometriozy a muzovmu horsiemu spermiogramu (ale u neho kvantita vyrovnavala kvalitu) sme zdravi. Neskor sme sa rozhodli pre soft, kde to na SVK este nechceli robit a v CR sa rozhodli nerobit, lebo na nam podarilo po 4 IUI otehotniet prirodzene, ale potratila som, takze som do centra dosla uplne zlomena. A doktor vtedy povedal, ze kedy to nahodou nevyslo, tak by som to psychicky nezvladla a nech ai dame na polroka pauzu a vratime sa potom.

No a mesiac na to som otehotnela uplne prirodzene, aj to dotiahla do uspesneho konca. A aj druhe a tretie babo sa podarilo prirodzene.

linda9999
autor
12. dec 2020

@mikasz no ale mate to vysetrenie Myoxis na oxidacny stres?
A myslis teda ze ten Inofolic zbytocne drahe, vsak? Folandrol muz berie lebo jemu to naozaj pomohlo ale ja som hento len tak z vlastnej iniciativy. Ale asi kyselina listova bude stacit..
Tak dakujem pekne za cenne rady aj podporu a drzim palce aj vam.. to najhorsie uz mate za sebou, radost doma a to druhe... myslim ze v tejto sfere sa deju zazraky viac nez kde inde. Ono cele je to vlastne ten najvacsi zazrak 🙂

linda9999
autor
12. dec 2020

@janedoe woooooooow to je prekrasny pribeh, uplne ma to dojalo. Nadhera!! S celeho srdca gratulujem k trom detickam!!!! Taketo pribehy to je presne to co som potrebovala aby som sa vyhrabala z toho druheho a vobec kazdomesacneho sklamania.
A co myslis ze prispelo k tomu prirodzenemu otehotneniu v Tvojom pripade? A kolko ste sa snazili?

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre