Dievcata aky mate nazor..mam si dat vlozit jedo alebo dve embyjka..zacala som prve ivf..ake mae skusenosti s uspesnostou pri vlozeni jedneho a dvoch?dakujem
urcite 2 je tam vecsia sanca otehotnenia.
dve, ja by som ani neváhala
Osobnú skúsenosť nemám, ale keby som sa ja mala rozhodnúť, tak určite sa rozhodnem pre dve. Väčšia šanca otehotnieť a ak budú dve, tak dvojnásobná radosť 🙂
@tajomna21 aha..tak uvidime..v rodine mam dost dvojiciek..sestra ma dvojicky aj manzelova sestra..sice oni otehotneli prirodzene s dvojickami..tak viem trocha co to obnasa..je to pekne ale aj narocne..tak este nie som celkom rozhodnuta ..este sa poradim s doktorom..uvidim co on nato
Tak je to v podstate na tebe, musis si predstavit, ze by sa ti narodili 2 a ci by ste to aj s manzelom zvladali 😉 . Ci uz psychicky, fyzicky a financne. Pokial ano, tak kludne aj 2....Ja som bola dlho rozhodnuta pre 2, ale nakoniec som si dala vlozit len 1, lebo som sa zlakla 😖 .
@tinushka13 ano..to je veru dvojnasobna radost ..ale aj starost....mame v bliuzkej rodine a nie som presvedcnea o tom ze by som chcela naraz dve deticky..ale uvidime este..🙂
ja som si dala len 1, napriek tomu, ze ma ubezpecovali, ze je to kvaliitne top embryo, nevyslo to. Mam ale taky pocit, ze aj keby mi dali 3 aj tak to nevyjde, neviem preco. Dievcata co boli so mnou tak si aj ziadali vlozit dve a nesuhlasuli, neviem preco, vlozili im len 1 a neujali sa.
@gagirl hej to máš pravdu, ale tak radšej dve ako žiadne 😉 nikdy nevieš na koľký pokus sa to podarí, či vôbec . A myslím, že toto je lešia varianta mať dve krásne zdravé detičky ako plakať do vankúša, že nie je ani jedno. Alebo prvý pokus skús jedno a potom ak by sa nepodarilo tak dve. 😉
Vkladali mi 3 a mam jedno dieta, ak by som mala ist opat idem s tym, ze vlozit min.2
@ustrachana diki.)
Dievčatá, ja som momentálne po KET ((kryoembryotransfere) dnes tretí deň. Chodím do Helios Martin, cez IVF mi vložili dve embryka a ujalo sa iba jedno. Momentálne sa hrá v detskej izbe a v decembri oslávi 2 rôčky 😀 . V pondelok mi teda vložili iba jedno, že by som mala veľkú pravdepodobnosť mať dvojičky, takže myslím si že pri IVF je vhodnejšie 2 embyrá a pri KET radšej iba jedno. Každopádne babulky, držím všetkým palce (aj sebe), aby nám to všetkým vyšlo. Nech sme tehu 😀
Dnes som tému vloženia dvoch embryí rozoberala v Heliose...Vraj sa robili výskumy pravdepodobnosti otehotnenia a zistilo sa, že dávať si vložiť 2 embryá iba preto, aby som si zvýšila úspešnosť je blbosť, lebo štatistiky hovoria, že ak mám 2 kvalitné embryá po predĺženej kultivácii a rozložím si ich na 2 transfery (jeden ET, jeden KET), tak pravdepodobnosť otehotnenia je vyššia, ako keď si tie dve embryjká dám vložiť naraz. A vraj, aj keď si dám vložiť 1 embryo, môžu byť z toho dvojičky (jednovaječné!)...takže teoreticky - dám si dve embryá, môžem mať aj štvoričky! Jasné, že som si dala vložiť len jedno 🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@gagirl ja mam len jednu ... vlozili mi dve, ujalo sa jedno .... dr. mi povedala, ze uspesnost pri dvoch ze budu dve je 25-30% ....