Mám ísť rovno do reprodukčnej kliniky?

slovenka753
17. mar 2024

Ahojte, už dlhsie sa nam nedarí a chcela by som to začať riešiť. Prezerala som si aj fóra, ale popravde som úplne stratena . Kde začať? Ist rovno do reprodukčnej kliniky a dát si tam urobiť základne testy? Dať rovno aj nejaké rozšírené alebo len základne ( napr. Pri sermiograme som to našla nejako podelené) ? Alebo si to obiehať nejako individuálne? Ktorú v ba odporúčate? Spomenula som to aj gynekologicke ale povedala mi len nech sa zastavím po výsledky z poslednej prehliadky čiže tam nejakú súčinnosť neočakávam .

barka1
18. mar 2024

@slovenka753 co to znamená "dlhsie sa nám nedari"? Kolko rokov? Váš vek? Nie ste obézni?
Máš odsledovanu ovulaciu? Akym sposobom? Testy? BT? Aká dlha je LF?

Pijes alchemilku? Kyselina listová? Sex každý druhý den?

CAR je hlavne skvely biznis, to by som nechala ako uplne poslednu možnost.

slovenka753
autor
18. mar 2024

@barka1 rok a pól, ovuláciu mam odsledovanie testami ale vždy som vedela kedy je, sex každý druhý deň a vek 30 a 39. Zdá sa mi to už dlho, bola by som pokojnejšia ak by sme sa dali otestovať či je všetko ok.

snugglingduckling
18. mar 2024

Ahoj, ak sa snažíte tak dlho a máte pravidelný sex - určite by som na kliniku šla. Spravia ti hormonálny profil, skontrolujú priechodnosť vajcovodov, mužovi základný spermiogram a zhodnotia výsledky či vidia alebo nevidia nejaký "zjavný problém"... ja mam skúsenosť len s reprofitom (bývalým iscare v BA) a za mňa boli vždy korektný ... my sme to začali riešiť po roku a pol snaženia (vek 30,31) a lutujem že sme to nezačali riešiť skôr- takže za mňa rozhodne ísť

gejb
18. mar 2024

@slovenka753 po takom čase, keď ty máš potvrdenú ovulaciu sa na nejaké cajiky a vitamíny nespoliehajte. Samozrejme kyselinu listovú ber ak ešte neberieš, ale nestrácajte čas a objednajte sa na vstupne vysetrenie. Tam si dohotnete spermiogram a aj vám zoberú krv a spravia základné vyšetrenia. Spermiogram sa platí a ostatne je zadarmo...potom podľa výsledkov sa rozhodnete co ďalej.

cookie29
18. mar 2024

rok a pol je normalny cas...ani kratko ani dlho. Kludne sa objednajte

0327850788
18. mar 2024

Ahoj,moja sestra pracuje na reporukcnej klinike.Kludne mi napis a dam ti na nu kontakt.Mozes sa poinformovat.

lacny_predaj
18. mar 2024

@slovenka753 nepises ci ty mas 30 alebo 39. Ale urcite by som sla do CAR. V ramci poistovne do 49rokov a 364dni ti preplaca poistovna.Zacne sa najskor vysetrenim partnera kedze je najmenej invazive a najrychlejsie. Ak budes mat vsetky testy a vysledky ja by som sla rovno do Brna. (Na SR som stravila ich biznisom 7 rokom bezdetna a lahsia o 25 tis eur..) V Brne prvy vklad=1 dieta

akiknabruh
21. mar 2024

@slovenka753 Nám sa nedarilo rok a pol a vyhladali sme CAR . Urobili zakladne vyšetrenia . Mne aj manželovy . Nič nezistili . Manžel výsledky typ top a ja v norme . Podstupili sme 3 krát insemináciu . Neúspešne . Ponúkli nam dalšie vyšetrenia a IVF . Stal sa zázrak a ostala som tehotná prirodzene este pred IVF. Ale bublinka sa neudržala a bol MA . Po odpočinku a nabrania síl sme skusili znovu 4 inseminaciu ale ta nevyšla . Po dlhom rozhovore pro a proti sme išli z plným nasadenim do IVF . Aa uspešne . Aktualne sme v 35tt. Blížime sa k nášmu cielu a vysnívanému babätku. Za prvú konzultáciu nič nedáte . Drzím palce . 🤍

akiknabruh
21. mar 2024

@slovenka753 ešte doplním pri IVF vedia viacej zistit aká je príčina neplodnosti .

janickamalicka1988
21. mar 2024

Ja som to dlho odkladala, lebo mi prisla navsteva CAR ako osobne zlyhanie. Nevedela som sa s tym zmierit. Nakoniec isiel manzel na spermiogram a pre vysledky si mal prist osobne a mal vziat so sebou aj mna. Ked som tam uz bola hodili sme rec, spravili mi odber krvi a potom rozne vysetrenia, ktore som predtym ocakavala od mojej gyn, ale tam zaujem z jej strany nebol ziadny. Podla nej som zdrava ( toto som pocuvala vyse roka). A odkedy to riesim s CAR, mam xy diagnoz, na ktore by mi ona v zivote neprisla a nikam by som sa s nou nepohla. V CAR su machri na neplodnost, takze nestracaj cas a chod rovno tam a neboj, nebudu ta hned nutit do IVF. Vela veci budes mat v ramci poistovne preplatene a mozno ti zistia len nejaku banalitu a otehotnies prirodzene. (Toto by som odkazala mojmu staremu ja, aby som zbytocne necakala). Drzim palce 🍀🍀

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre