Mám 34 rokov, AMH 0,29 a po trojtýždňovej stimulácii len dve vajíčka

kasiopea1986
18. feb 2021

Ahojte, som po 1.IVF v Heliose v Košiciach, ale žiaľ z 2 vajíčok sa podarilo oplodnit len jedno a to druhe, síce z neho vzniklo embryo, predĺžena kultivacia, ale bez zarodocnych buniek, čiže bolo prázdne. Dozvedela som sa to dnes.. Neviete mi prosím poradiť dobre centrum, kde im nejde len o peniaze? Pripadne možno potrebujem iné lieky na stimuláciu, brala som decapeptyl a merofert. Ďakujem Vám za každý názor.

dietatko2020
18. feb 2021

@kasiopea1986 vyskusaj kliniku, kde robia aj soft stimulaciu a tiez netrvaju na PK ako Helios. Za mna Reprofit Brno

petruska21
18. feb 2021

@kasiopea1986 ahoj 🙂 ja som chodila do Heliosu ale v Martine 🙂 tiež mám nízku ovarialnu rezervu a to som na prvom IVF bola ako 24 ročná a bolo neúspešné vybrali mi tiež len dve vajíčka a ani jedno sa nedokázalo oplodniť, hneď o dva cykly som šla na druhé IVF a to už vyšlo, oplodnili sa dve vajíčka a vznikli dve embryá, vložili mi prvé to sa bohužiaľ neujalo ... teraz mám v sebe to druhé a bojujeme už som v 29tt 💙🍀 a čakáme nášho vytúženého chlapčeka 🙂
V Martine sa mi zdal celkom dobrý prístup lekárov aj napriek mojej nízkej rezerve vajíčok nám dali možnosť skúsiť prirodzené otehotnenie pomocou clostylbegydu, ale nakoniec sme sa aj tak rozhodli pre IVF . Po pôrode plánujem ísť znova na ďalšie IVF ale chcela by som malého aspoň 4-5mesiacov kojiť a potom by sme sa do toho pustili znova v Heliose. 🙂 držím moc moc palce

petruska21
18. feb 2021

@kasiopea1986 a možno tiež potrebuješ silnejšiu stimuláciu , ja som prvý krát mala slabé hormóny a nič - ale to skrz mojej váhy keďže dom chudá, potom mi zmenili hormóny a hlavne dali vyššie dávky a podarilo sa 🙂

zadana19
18. feb 2021

@kasiopea1986 ahoj nechcem byť hnusná ale s tak nízkym amh bud spokojná že si mala aspoň dve... Ja mám 33rokov rovnaký problém a 2 stimulácie a nikdy neprišlo ani k odberu. Bud vďačná aj zato malo... Viem o com píšem

adara777
18. feb 2021

Tak je to dosť nízke AMH, ale sú ženy čo s takým aj nižším číslom, otehotneju aj prirodzene. Pri IVF niekomu zaberú najvyššie dávky hormónov, niekomu najnizsie - to sa volá soft.

roztlieskavacka
19. feb 2021

@petruska21 ahoj, mozem sa spýtať na dôvod prečo uz v 24 rokoch si podstúpila IVF? Kľudne aj súkromné do správy môžeš, ďakujem velmi

zuzzi18
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzzi18
19. feb 2021

@kasiopea1986 ja mam 32 rokov, AMH 0.12 a musíme riešiť darované vajíčka, svoje nemám žiadne, skúšali sme ma aj nastimulovat. Dve vajíčka pri tvojom AMH nie sú málo. Prajem veľa stastia

kasiopea1986
autor
20. feb 2021

@dietatko2020 áno už som tam napísala, ďakujem, zatiaľ ma nikto nekontaktoval. Tak uvidíme, ale vďaka za radu.

kasiopea1986
autor
20. feb 2021

@petruska21 jeej tak super, blahoželám a prajem veľa zdravia tebe aj malému. Zaujímavé že v Heliose v Martine robia aj soft a tu v Košiciach nie.

kasiopea1986
autor
20. feb 2021

@petruska21 mala som decapeptyl 150 ml a meryofert 300 ml.. Vraj to bola najsilnejšia, ale netuším ci je to naozaj tak keďže sa v tom nevyznám🙂

kasiopea1986
autor
20. feb 2021

@zadana19 Takto som sa na to nepozerala.. Máš pravdu.

kasiopea1986
autor
20. feb 2021

@adara777 ďakujem za povzbudenie🙂 Tak ešte to nevzdávam.

petruska21
20. feb 2021

@kasiopea1986 ja som mala prvý krát Diphereline + Menopur 150IU, a druhý krát Diphereline + Bemfola 225IU

petruska21
20. feb 2021

@kasiopea1986 ďakujem 😘 aj tebe želám veľa šťastia 🍀 a nie dlhu cestu za vytúženým bábätkom 👶

zuzzi18
20. feb 2021

@petruska21 prosím ta a aké máš AMH?

petruska21
20. feb 2021

@zuzzi18 takmer rok pred začatím stimulácie som mala 1,0 🙂 nebolo úplne najmenšie a aj tak to bolo s tými vajíčkami biedne, ale predsa sa našlo silné a kvalitné 🙂 stačí jedno kvalitné

petruska21
20. feb 2021

@zuzzi18 a neskúšali ti urobiť to IVF iba s tabletkami ten soft či ako sa to vola bez injekcii ? Ak by sa podarilo z toho aspoň jedno kvalitne vajíčko 🙂

zuzzi18
20. feb 2021

@petruska21 to máš úplne v pohode AMH na vlastný cyklus. Vždy si treba vynasobit svoje AMH *8 a to je cca počet rezervy vajíčok ktorú ešte máme. Ja teda nemám ani jedno, plus som mala v 2017 cystu na pravom vaječníku a skoro cely mi ho vzali, takže my sme pristúpili na darované, nechceme strácať čas a hľadať to možno jedno moje vajko ak tam ešte nejaké vôbec je.

petruska21
20. feb 2021

@zuzzi18 viem že mi vraveli že mám 6 tých antralnych folikulov na ultrazvuku vo je veľmi málo na moj vek :/ že by som mala mat okolo 15 ...
ty si vôbec nemávala ovulaciu ? A už ste skúšali s darovaným ? 🙂

zuzzi18
20. feb 2021

@petruska21 hej rozumiem na tvoj vek by si mohla mat aj viac ale ja to zas beriem z mojho pohladu, ze AMH 1,00 je super a brala by som ho 🙂
ja mam aj ovulaciu aj pravidelny cyklus ako hodinky, zial tie vajka uz nie su a to sa proste neda liecit ani ovplyvnit. Nam nevadia darovane vajicka, bodaj by to vyslo aj s nimi. Mali sme 8 kvalitnych vajok vhodnych na oplodnenie a oplodnili sa vsetky. Do 5 dna po PK zostalo 6 kvalitnych blastocyst A kvality. Prvy vklad nevysiel vobec, nasledne som este preliecila stitnu zlazu, schudla som 8 kg a nasledujuci KET vysiel, ale bolo z toho biochemicke tehotenstvo v 5tt. Nasledne mi zistili, ze moja imunita bojuje proti embryjku, zistili mi na imunologii zvysene cytokiny, tak teraz sa uz druhy tyzden liecim a ked klesnu, pojdeme na dalsi vklad. Este teraz ked mam cas pojdem aj k hematalogicke, nech uz mam uplne vsetky vysetrenia porobene a dufam, ze jedno z tych zvysnych 4 embryjok sa ujme 🙂 je to velky boj. Mate stastie ze uz cakate babo a ze mas zdravu graviditu. Drzte sa 🙂

petruska21
20. feb 2021

@zuzzi18 tiež mám ešte okolo toho dosť problémov iných okrem AMH ... prirodzene sme sa snažili 3 roky no nešlo to ... ale sranda že keď je ovulácia tak nemáš vajíčka ... tak super držím palce ✊🍀 a veľa zdravia prajem 😘 nech sa udrží 👶

helec
23. feb 2021

@zuzzi18 a prosím ta, na tej imunologii si bol po tej KET? Lebo dnes som sa objednavala a dosť má zarazilo, že 8 týždňov pred tým vyšetrením sa nemôže ísť do žiadneho umelého oplodnenia ... nechce sa mi zase čakať tak dlho a strácať drahocenný čas

zuzzi18
23. feb 2021

@helec ja som sa tam objednavala po dvoch neuspesnych KET, v CAR mi dali spravit kompletnu reproimunologiu a s vysledkami som sla do Imunovitalu. Vedela som, ze su zle a caka ma liecba, takze v CAR sme odlozili dalsi KET a teraz sa druhy tyzden uz liecim ale liecba trva minimalne 6 tyzdnov a po nej musi byt kontrolny odber a az potom mozem ist na vklad, ak sa hodnoty upravia. Bohuzial musim aj ja cakat aj ked ma to netesi ale zase radsej si pockaj na vysledky aby si vylucila problem a isla az potom do KET, aby z toho mohla byt zdrava gravidita. Aj ked chapem, to cakanie je na nervy niekedy

helec
23. feb 2021

@zuzzi18 veď práve, rada by som vedela viac, či problém nie je aj tam, ale to čakanie 🙄

zuzzi18
24. feb 2021

@helec hej cakanie je hrozne ale urcite si to daj vysetrit aby si vylucila problem. Ja ked som sa do Imunovitalu najskor objednala klasicky cez ich rezervacny system tak mi dali klasicky termin o tri mesiace ale potom som im napisala mail, ze som po dvoch neuspesnych vkladoch a ze uz mam aj spravene vysledky ze potrebujem uz len od pani doktorky odkonzultovat a nasadit liecbu, tak mi dali obratom termin o dva tyzdne, takze ja som s nimi velmi spokojna.

helec
24. feb 2021

@zuzzi18 tak to si mala šťastie, super, že ta tak rýchlo objednali. No ja som po potrate, takze tak či tak musím na to vyšetrenie čakať 8 týždňov. Ale teraz som s nimi písala a že stimulácia s odberom oocytov môže byt, tak rozmýšľam, že by ste to podstúpili a potom to vyšetrenie ešte pred vkladmi (ak nejaké budú 🙏🏻🙏🏻🙏🏻)

zuzzi18
24. feb 2021

@helec jasne dobrý plán, aspoň nebudete strácať čas. Držím palce 🙂

11wewe11
7. mar 2021

@zuzzi18 a ktoré centrum ste si vybrali na darované vajíčka ??

dietatko2020
7. mar 2021

@kasiopea1986 ahoj, ak sa ti este z RF neozvali, zavolaj im, super lekar je Dr Otevrel alebo Frank. Ale este vynikajuci odbornik je dr Machac, on je v IVF clinic Olomouc, tam tiez radsej volaj a pytaj si konzultaciu priamo s nim.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre