Mám 28 rokov a asi mám predčasnú menopauzu

vveronika2505
26. júl 2020

Dobry den
Chcem sa opytat ci nahodou nema niekto podobnu skusenost.Bola som s manzelom pred tyzdnom v gynfiv kde nam robili vysetrenie a vysledok bol ze mam uz velmi blizko k predcasnej menopauze a uplne bez vajicok.Kedze uz nemenstrulujem par rokov len na vyvolanie liekmi.Pani dr.mi teraz dala injekciu na vyvolanie takze cakam ci pride mrcha.Myslite si ze nam to vyjde a usmeje sa na nas stastie a dockame da babatka?

rachel36a
26. júl 2020

@vveronika2505 ak nemas vajicka tak sa nedockate...riesenim je darcovske vajicko a IVF

vveronika2505
autor
26. júl 2020

ved my sme tam s tym aj sli aby sme riesili to darovanie ale dala mi tu injekciu a uvidime ak nepride potom na jesen urobim termin aby sme riesili tuto variantu

rachel36a
26. júl 2020

@vveronika2505 ja mam synceka z DV , tiez kvoli predcasnemu ovariialnemu zlyhaniu...ak budes mat nejake otazky, tak mi pokojne napis

vveronika2505
autor
26. júl 2020

@rachel36a super dakujem krasne .......kedze teraz skusila tu injekciu a ak by nezabralo mam si robit termin na jesen konkretne na darovanie vajicok alebo zase nam treba konzultaciua ine veci? a ak nam budu chciet darovat treba nam opat vysetrenia dajake a ako dlho cele trva kedze my zijeme v zahranici a max vieme byt doma 2 tyzdne

rachel36a
26. júl 2020

@vveronika2505 potrebujes navstivit Centrum asistovanej reprodukcie, kdd vas zaradia do poradovnika na darkynu...na slovensku sa caka cca 6-9mesiacov...my sme boli v Brne, od kontaktu kliniky, po najdenie darkyne, zladenie nasho cyklu, jej stimulacia a odber a nasledne moj vklad, to trvalo cca 4 mesiace...mala som asi 3 kontroly pocas tohto obdobia...

vveronika2505
autor
26. júl 2020

@rachel36a zase som si asi myslela že je to jednoduchšie omg tak nič aspoň na jeseň ako mame tam ísť opäť napíšem pri robeni termínu čo konkrétne chceme aby už vedeli

rachel36a
26. júl 2020

@vveronika2505 Je treba kontrolu pred vkladom kvoli vyske sliznice, a partner po odbere vajicok darkyne kvoli odberu slermatu na oplodnenie...umrle oplodnenie je zdlahy a velmi drahy proces...ak nemate na slovensku poistenie a pojdete ako samoplatci, tak darcovske IVF stoji cca 4000-4500€

vveronika2505
autor
26. júl 2020

@rachel36a
Na šťastie ja som poistená len manžel už nie ale jeho sa to tak moc nejedna ako mna Taze uvidíme ale ďakujem za radY 😉

adara777
27. júl 2020

@rachel36a ahoj, prepáč za takú intímnu otázku, ale príjmes bábätko z darovaneho vajíčka ako svoje, či sú tam niekedy pochmúrne myšlienky?

rachel36a
27. júl 2020

@adara777 vobec ziaden rozdiel necitim medzi tymto synčekom a prvym ktory je bio.. ja som ho nosila pod srdcom, citila jeho pohyby, porodila ho...je to moj syn...a nic to nemeni fakt ze nieco mega mslinke nebolo z mojho tela..my sme uz boli zaradeny aj do poradovnika na adopciu a tam by to dietatko nebolo vobec nase, takto je maly bio synom mojho muza a ja som ho porodila...nikdy ani len na sekundu sme neuvazovali inak

rachel36a
27. júl 2020

@vveronika2505 tak super, potom sa vojdete do cca 2000€ ak pojdete cez ziadost v poistovni

vveronika2505
autor
27. júl 2020

@rachel36a tak to som ešte zvedavá koľko nás to vyjde ale nezáleží na cene ale ideme za svojim snom na ktorý čakáme už pár rokov a verím že sa nám podarí. Hoci s manželom sme sa dohodli že dáme tomu rok ak by náhodou nevyšlo tak ukončíme snahu a asi nám to tak bude súdené ale verím stále že bude to OK

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre