Mala som 2 vklady a embrya sa neuchytili

28. sep 2020

Ahojte,prekonala som biochemické tehotenstvo a na to 2 vklady neúspešne,kedy sa embrya ani neuchytili.Vysledky z reproimunologie mám v poriadku.Kde môže byt problem?Nemate taku skúsenosť?

mikasz
28. sep 2020

To ze sa embryo uchyti, nie je samozrejmost, uspesnost vkladu je okolo 60%, cize niekedy su veci medzi nebom a zemou, co sa ovplyvnit nedaju 🤷🏼‍♀️
nam syn vysiel na 4.-ty ket. Cize len skusat a verit.

autor
28. sep 2020

@mikasz ďakujem za odpoveď

andreatytler
29. sep 2020

Ja som mala mat KET ale museli odlozit lebo v den 12 mojho cyklu kedy som mala zacat s utrogestanom mi zistili ze mam prirodzene zvyseny progesteron. Usudili ze moje telo islo do ovulacie aj napriek tomu ze som brala estrogen od zaciatku cyklu. Na druhy pokus to iste. To ze som mala vysoky progesteron zistili rozborom krvi v 12ty den. Na Slovesnku sa ale krvny rozbor pri KEToch nerobi... len sa zistuje vyska sliznce pomocou ultrazvuku. Ak je vsak progesteron prirodzene vysoky a potom sa zacne brat utrogestan... tak v den embryotransferu su hladiny progesteronu neskutocne vysoke a embryo nema sancu na uchytenie. Opytaj sa na tie krvne testy... ze ak treba tak si to aj sama zaplatis, nech urobia v den kedy ti idu nasadit utrogestan a ak su hladny hormonov dobre, aspon budes vediet ze problem nie je v tom.

Tiez som mala 2 biochemicke a pred tretim som vymenila kyselinu listovu za folat (prirodna forma kyseliny listovej) a to tretie embryo vydrzalo a je z neho nas syn.

balalea
29. sep 2020

@andreatytler a chodila si na kliniku v CZ či niekde inde?

autor
29. sep 2020

@andreatytler ďakujem, skúsim sa spýtať

andreatytler
29. sep 2020

@balalea Prve tri KET som bola v Prahe a tam nerobili krvne testy len merali vysku sliznice... vsetky tri embryotransfery boli negativne. Potom som mala tri KET v Kanade (kde zijem) a tam robili krvne testy (tam sa robia bezne, netreba sa na to pytat) a vtedy zistili ten problem s vysokym progesteronom. Po tom ako to upravili som mala dve KET biochemicke a tretie uspesne. Podla mna som mala ten isty problem aj v Prahe, a tie embrya co mi davali tam nikdy nemali sancu. Bola by to dost velka nahoda ze najskor tri KET negativne a potom tri KET pozitivne (aj ked dva sa nevyvyjali).

andreatytler
29. sep 2020

Mozno aj zajst do nejakeho labaku ako samoplatca a potom s vysledkami do CAR lebo mozno CAR na to nema vybavenie aby robili krvne testy na poziadanie...

Tiez skus ten folat hlavne preto ze si mala biochemicke. Folat je velmi dolezity pri metabolizme a deleni buniek a to prebieha vo velkom prave v obdoby uchytenia embrya. Ak mas v tele nedostatok folatu, moze to ovplyvnit delenie toho embrya. Treba ho brat aspon 3 mesiace pred KET.

ingelika78
30. sep 2020

@andreatytler Ja mam taku istu skusenost ako Ty, krvny rozbor za povazuje za standard. ( Australia) Mne takto vysiel hmed prvy KET v 39rokoch a teraz cakam na vysledky druheho - mam 42 o dva tyzdne. Klinika kde som bola ma velmi vysoku uspesnost aj u takto "starsich" zien ... 🙂

andreatytler
30. sep 2020

@ingelika78 Je to cudne ze sa to nerobi na Slovensku a v Cechach. Nemyslim si ze kliniky tam su zaostale... prave naopak. Uz som aj uvazovala ze tie krvne testy su viac menej nepotrebne... ze to co som mala ja je tak zriedkave ze sa neoplati robit testy kazdej pacientke ale na druhej strane vsetky kliniky toto robia hlavne koli peniazom a tak pochybujem ze by kliniky v Kanade a v Australii minali peniaze na krvne testy ked by boli tie zbytocne...

andreatytler
30. sep 2020

Este na upresnenie k tym krvnym testom pocas KET.
Prvy test sa robil v den 3 a meral sa estrogen aj progesteron. V ten den by mala byt hladina nizka u oboch.
Potom priblizne okolo ovulacie (u mna to bol den 12) sa robia testy znovu a porovnava sa to oproti tomu prvemu vysledku. Estrogen by mal rast ale progesteron nie.
Ak je sliznica nie dostatocne vysoka, robi sa ta ista kontrola o 2 dni az dokym sliznica nie je dostatocne vysoka a zaroven hormony s norme. Potom sa nasadi utrogetsan a potom presne o tolko dni ake stare je embryo sa robi KET. Cize ak je embryo 6 dnove tak KET je 6 dni po tom ako sa nasadi utrogestan. Toto bolo tiez ine v Prahe... tam robili KET aj v rozmedzi 3-4 dni hore dole co tiez nie je dobre lebo ak je transfer prilis neskoro sliznica je uz stara.

gabika108
2. okt 2020

@andreatytler folat je to iste co kyselina listova alebo ako to je mozes odporučiť nejaku znacku toho folatu ďakujem

andreatytler
2. okt 2020

@gabika108 Folat je trosicku iny ako kyselina listova. Je to prirodna forma kyseliny listovej. Ak clovek berie kyselinu lstovu, telo ju musi rozlozit a na to potrebuje urcite enzimy... pri folate to netreba.
Niektory ludia maju genovu mutaciu pri ktorej im chyba prve ten enzim na rozlozenie kyseliny listovej a pre tych ludi je nutne brat folat.
Podla mna tych ludi s mutaciou je velmi malo ale sanca tam existuje ze som to prave ja a hlavny dovod preco som presla na folat je ze je to pre telo jednoduhsie vstrebatelne... tak mi to prislo ze to je asi lepsie pre telo.

Znacku si nepamatam ale ja zijem v Kanade takze nase znacky sa v Europe pravdepodobne nepredavaju. Kupovala som to cez internet. V obchodoch ani lekarnach to nemali.
Len tak som vygooglila L 5 metylfolat a vyslo mi toto: Skus aj ine internetove obchody.
https://slovakia.desertcart.com/products/406482...

milakrasna
6. okt 2020

@gabika108 femibion 1 napr

milakrasna
6. okt 2020

@andreatytler mne robili krvné testy v Brne. Mala som 5 neuspesnych KETov. Robili mi ERA TEST ci nemám posunute okno vkladu. Vtedy sa nasadenie utrogestanu časuje presne na hodinu s tým že nesmies mat ešte v krvi prirodzene zvyseny svoj progesteron.
Neviem prečo to nerobia bežne na Slovensku tieto odbery. Ja mam pocit ze tu ani prstom nepohnu navyše keď netreba,len vkladajú ako keby to boli teple rozky.

andreatytler
6. okt 2020

@milakrasna A pri tom KET c. 6 kedy robili krvny test si otehotnela?

milakrasna
7. okt 2020

@andreatytler hej. Len ja si nemyslím že problem u mňa bol v tom co píšeš o progesteron. Ja mam problem aj s imynitou a beriem medrol tak asi aj to rozhodlo. Plus sme urobili PGT embryi.

andreatytler
7. okt 2020

@milakrasna No hlavne je ze sa snazili to riesit... skusit nieco nove, otestovat to co este otestovane nebolo a nie zakazdym volit ten isty postup aj ked uz bol niekolkokrat neuspesny.

23kika32
10. okt 2020

Ja chodím do Helios BB a každý druhý, tretí deň chodím na krv a ultrazvuk, čiže krvné testy robia.. známa bola v BA v klinike a taktiež robili krvné testy...

andreatytler
10. okt 2020

@23kika32 Dobre vediet... asi zalezi od centra.

butterfly333
25. okt 2020

@milakrasna moja aké krvné testy ti robili v Brne mne nič také nerobili.

milakrasna
25. okt 2020

@butterfly333 to mi robili keď som išla na ERA test. 11-13 dc odber krvi na progesteron a potom nasadzaju utrogestan keď nemás ešte v krvi svoj prirodzený progesteron. Mne to tak už budú robiť vždy. Ale to sa bavíme o Reprofite 😉

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre