Mal niekto požiadavku na vytvorenie iba jedného embrya ?

vanullienka
31. jan 2020

Ahojte. Chcela by som vediet, ci sa tu niekto nachadza, kto mal poziadavku vytvorit len jedno embryo? Ostatne spermie, vajicka dat zamrazit a ked nevyde vklad, tak zas skusit vytvorit embryo. Neviem, ci je to vobec mozne, to len ja tak uvazujem. Dakujem za kazdu reakciu.

mogaa
31. jan 2020

@vanullienka ono zväčša sa dáva viac práve kvôli tomu aby sa zvýšila pravdepodobnosť že jedno sa uchytí....

juliet86
31. jan 2020

@vanullienka nam vyslo jedno embryo bez toho ze sme o to ziadali. vajicok bolo 6. oplodnilo sa 5 a medzi 4tym a piatym dnom odumreli vsetky az na jedno jedine. krestanske ivf ;) ale bolo to prirodou nie nami. zacinala by som minimalne na troch ;) keby mebodaj vyjdu tak zalezi od tvojho veku ale 3 by sa vlozit postupne mohli predsa

vanullienka
autor
31. jan 2020

@juliet86 no ja mam tento rok 35. Je to uz dost rokov. Ja mam len obavu z toho, ze by nam ostali embrya navyse. A ty si si brala aj nejake hormony? Je to potrebne? Neslo by to aj bez toho?

anavianavi
31. jan 2020

Da sa to a robi sa to. Informuj sa na klinike.

eliska13
31. jan 2020

@juliet86 jej si tehotná gratulujem😀tak vidíš a výpoveď si v práci chcela dávať všetko sa vyriešilo samo

ceklis
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ceklis
31. jan 2020

@vanullienka chod na nativ ivf. Je bez hormónov

juliet86
31. jan 2020

@eliska13 dala som ju aj tak 🤣🤣

maciatkoe
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ikuska187
31. jan 2020

@vanullienka možné to je, ale treba si to dobre rozmyslieť. Máš 35 rokov - ci sa nám to páči ci nie - z reprodukčného hľadiska nie sme žiadne mladice. Vklad 1 embrya neznamená, že z toho bude aj gravidita. A ivf s mrazenými oocytmi je najmenej úspešná metóda, lebo oocyty na rozdiel od embryí po PK sú veľmi citlivé ma mrazenie a rozmrazovanie. To radšej fakt vyskúšať nativ - tiež nižšia úspešnosť, nemusí vo folikule dozrieť oocyt, ale ani nebudú embrya navyse na mrazenie.

wejuska7910
2. feb 2020

@vanullienka a kvoli comu to tak chces?mas nato neaky dovod?lebo ak peniaze taj to ta nevyjde lacnejsie,lebo aj mrazenie spermii ich nasledne uskladnenie + to iste s vajickami potom metoda oplodnenia ked si to zratas tak to nebude lacnejsie. A zas je lepsie mrazit embrya ako osobitne spermie a osobitne vajicka

vanullienka
autor
2. feb 2020

@wejuska7910 dovod je, ze keby mi ostali, urcite by som ich nechcela zlikvidovat, ale ani nechat.

ikuska187
2. feb 2020

@vanullienka len dopredu ti nikto nevie povedať ako budeš reagovať na stimuláciu, môžeš mať 1 embryo, môže sa stať že aj žiadne. Keď tak chod do CAR, kde robia soft stimuláciu, vsetko záleží aj od toho, kde je problém. Nikto nevie odhadnúť koľko embryí sa vôbec podarí oplodnit (odobrať oocyt nerovná sa embryo), koľko z nich vôbec prežije 5dnovu predĺženú kultivaciu. Treba zvážiť, či ivf je pre teba vôbec cesta, keď už teraz máš s tým problem. Moji kamaráti boli takto 2x, 1x z toho v Brne, kde ich od tohto odhovarali, lebo šanca mizerná. Mrazili oocyty, spermie použili vždy čerstvé a ani 1 cyklus nedopadol dobre. V každom cykle mali dosť vajíčok, vždy rozmrazili 2 až 3 oocyty, ale embrya sa bud nedelili, alebo delili veľmi zle a na vklad im ostalo vždy 1 embryo a vždy zlej kvality.

vanullienka
autor
2. feb 2020

@ikuska187 ja viem, ze je to velmi mala sanca. Ale ak by som do toho isla, tak by som to aspon vyskusala i ked s takou malou sancou, ale so ziadnymi vycitkami, ze by som mala embrya navyse.

ikuska187
2. feb 2020

@vanullienka tak skus soft stimuláciu. Ak ty nemáš žiadne problémy, nemas PCOS, tak tam veľa embryí nebude, ak sa zadarí 1 budeš spokojna.

vanullienka
autor
2. feb 2020

@ikuska187 PCOS je co prosim? Neovladam tie skratky

eliska13
2. feb 2020

@vanullienka polycysticke vajecniky

vanullienka
autor
2. feb 2020

@eliska13 aha, no to neviem. Da sa to zistit pri sone?

ikuska187
2. feb 2020

@vanullienka treba sono vaječníkov ale aj odber Antimullerovho hormónu (AMH) plus mat anovulacne cykly. A studuj skratky, musíš sa viac zorientovať v problematike, popozeraj metódy, aspoň orientačne, kým vstúpis do CAR, lebo budeš na prvej konzultácii stratena. Väčšina CAR má veľa vysvetlene na strankach, kukni aj stránku sterilita.sk 😉

vanullienka
autor
2. feb 2020

@ikuska187 dakujem

jodo27
28. apr 2021

@vanullienka veľmi sa mi páči tvoja otázka, lebo presne to riešim aj ja. že šla by som do oplodnenia iba jedného embrya a či sa ujme, to už nechám na zázrak.

anavianavi
28. apr 2021

My sme isli na maly pocet embryi, jedno, dva. Musim ale povedat, ze to je strategia centra. To znamena, ze narastli a odobrali sa 2 vajicka, z ktorych sa podarili 2 embrya. Urcite o to mozes poziadat a urcite sa to da spravit. Je to vsak risk, ze nebude ziadne. Povedz poziadavku v centre a vypocuj si, ake argumenty budu mat. Kazdopadne vedia posudit na zaklade mnozstva stimulacii, ktore robili.

jodo27
29. apr 2021

@anavianavi dobre chápem, že teda ste žiadali jedno dve vajíčka? Ujalo sa Vám? Koľko? Ďakujem

anavianavi
29. apr 2021

@jodo27 Na jednej z prvych konzultacii, nam to predlozil lekar ako jednu z moznosti a my sme si ju vybrali. Cize dopredu sme to takto nastavili. Po stimulacii dozreli 2 vajicka, oba sa oplodnili, prvy vklad nevysiel a KET na to vysiel.

jodo27
29. apr 2021

@anavianavi rozumiem, ďakujem. No keby bolo na mne, asi by som chcela vložiť obe naraz. Na akej klinike ste boli?

anavianavi
29. apr 2021

Nemohli sme si vlozit oba naraz, lebo prvy vklad lekari navrhli s 3dnovym embryom a druhe embryo rastlo pomalsie a nebolo pripravene. Nakoniec to dopadlo dobre takto. My sme boli v zahranici.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre